Dodaj do ulubionych

Stawiająca się macica

04.01.05, 08:31

Dziewczyny,
Jestem w 36 tc, od 5 dni co wieczór strasznie twardnieje mi brzuch i mam
straszne fale niepokoju. Wtedy można oszaleć. Ale te skurcze są bezbolesne,
tylko czasem trochę boli jak przy okresie - ale bardzo mało.
Też tak miałyście?
pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi.
Justyna + Kasia
Obserwuj wątek
    • koleandra Re: Stawiająca się macica 04.01.05, 10:02
      Miałam tak w 39 tygodniu dopiero, przy tym od razu odszedł mi czop i pojechałam
      do szpitala - tak mi kazał lekarz przez telefon. W szpitalu skórcze miałam
      maleńkie, wręcz nie wyczuwalne ale jak usłyszałam te krzyki rodzących to tak
      sie zdenerwowałam, że sama zaraz zaczęłam rodzić. I bardzo dobrze bo wody były
      już zielone a dziecko lekko niedotlenione. Ale Ty masz jeszcze czas i pewnie to
      są te przepowiadające dopiero...
    • ab16 Re: Stawiająca się macica 04.01.05, 11:21
      Mnie ogólnie przez cały okres ciąży strasznie twardniał brzuch. NIe brałam
      leków i w końcu wylądowałam na patologii ciąży.( to był chyba 22 tydz. ciąży)
      Nafaszerowali mnie magnezem (w kroplówce+ NOSPA)i po tygodniu póścili do domu.
      Lekarka od samego początku mówiła, że będę mieć tendencję do twardnienia
      brzucha. Ostrzegała, żebym brała NOSPĘ i magnez. A ja raz brałam raz nie.
      Dzidziusia urodzilam o czasie, ale póżniej stwierdziałam, że miałam takie same
      bóle jak przy porodzie. Ty możesz mieć coś innego, ale nigdy nie zaszkodzi jak
      dla dobrego samopoczucia odwiedzisz lekarza i powiesz mu o swoich
      doleglliwościach. Pozdrawiam Cię barddzo serdecznie. anita
    • jowa20 Re: Stawiająca się macica 04.01.05, 14:27
      ja mam tak od paru dni.Jowa 38tc.
    • katka.78 Re: Stawiająca się macica 07.01.05, 14:10
      cześć, jestem teraz w 23 t.c, niedawno tj. w 20 tc. trafiłam do szpitala z
      powodu stawiania się macicy. U mnie to się pojawiło w 18 tc. ale początkowo
      myślałam że to mój dzidziuś "staje w poprzek brzucha"smile. To moja 1 ciąża -
      więc skąd mogłam wiedzieć że to skurcze? Byłam w szpitalu przez 3 dni dostałam
      kroplówkę na rozlużnienie, nospę. Nospa nic mi nie pomaga - brzuch twardnieje
      mi b. często bez wyraźnych przyczyn i pór dnia. No cóż może taka moja uroda...
      Chodzę na badania kontrolne, siedzę na L4, staram się nie przemęczać, jakby coś
      szpital mam blisko. Ale jestem dobrej myśli. Pozdrawiam Ciebie i Malutką
    • czolk Re: Stawiająca się macica 07.01.05, 18:52
      Ja tak mam od chyba 15 tg (teraz 20tg). Pojawia się bez określonej przyczyny.
      Podobno to jest niegroźne. Lekarz zalecił mi nospę 3xdziennie, biorę, ale bez
      większych rezultatów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka