karma3541 04.01.05, 12:27 witam mam takie pytanko do kobiet które przeszły juz ten etap,czy kobieta lezac na łózko porodowym jest ubrana tzn w pizamce czy jest naga jak to wyglada? dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koleandra Re: poród 04.01.05, 12:29 Ja byłam w dłuugiej bluzce, takiej jak koszula nocna z tymże była to bluzka specjalnie kupiona za grosze w szmateksie bo po porodzie jest do wyrzucenia. Odpowiedz Link Zgłoś
amjez Re: poród 04.01.05, 12:31 dlatego radzą (i ja zamierzam z tego skorzystać) do samego porodu założyć koszulkę szpitalną Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: poród 04.01.05, 12:40 Ja dostałam koszule szpitalną z szerokim rozcięciem na piersiach i z troczkami do zawiązania,te nacięcia aby potem łatwo nakarmic maluszka,po porodzie mogłm ubrać swoje ciuszki,albo szpitalne koszule i wybrałam to drugie ,a to dla tego,ze bardzo wygodne do karmienia,a w razie poplamienia krwią dostaje sie czyte i nie niszczy sie swoich ubrańNie wiem jakie są praktyki w innych szpitalach,tutaj ze szpitalnymi wdziankami nie było problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
maya13 Re: poród 04.01.05, 12:42 a ja miałam zwykłą bawełniana koszulę niezbyt długą i wszystko się sprało.Najpierw namoczyłam w zimnej wodzie-właściwie to mąż ją prał. A więc nie jest tak źle z tymi plamami, poza tym czułam się bardziej komfortowo, bo te szpitalne są bardzo krótkie i trochę byłoby mi głupio w czasie skurczy, gdy człowiek z bólu przyjmuje różne pozycje, świecić dodatkowo gołym tyłkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Re: poród 04.01.05, 14:57 A ja tam byłam jak najdłuzej w majtkach jednorazowych i z wielką podpachą między nogami. Wszystko to zdjęłam na faze parcia. Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: poród 04.01.05, 13:58 ja tez zamierzam rodzic w swojej koszulce, nawet jesli bede ja musiala potem wyrzucic....wole to nisz swiecic gola pupa, hi, hi. Kasia 28 tc Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: poród 04.01.05, 14:07 Ta moja miała długośc do kolan i raczej nie świeciłam gołą pupą,co szpital to inny obyczaj)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
agawa79 Re: poród 04.01.05, 14:06 Też miałam szpitalną kreację - nie za długą, nie za krótką, szeroką, więc można ją było bez problemu podwinąć, z rozcięciem z przodu ułatwiającym karmienie. A w ogóle to czy oprócz porodu w wodzie gdzieś praktykuje się rodzenie nago? Bo nie słyszałam o czymś takim... Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Re: poród 04.01.05, 14:55 Miałam na sobie krótką szpitalną koszulkę. Można ubrać swoją, ale położna poradziłą mi, zebym ubrała szpitalna, bo pewnie ją zabrudzę. I rzeczywiście była zabrudzona krwią. Jeżeli masz żyzcenie leżeć nago, to nie ma problemu. Po propstu wyskakujesz z ciuszka na faze parcia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lurien Re: poród 04.01.05, 15:02 ja palnuje rodzic w wannie, i podobno siedzie sie wniej nago ale ja sobie wezme koszulke na ramiaczkach aby chociaz biust zakryc, bede sie czula bardziej komfortowo Odpowiedz Link Zgłoś