04.01.05, 12:27
witam
mam takie pytanko do kobiet które przeszły juz ten etap,czy kobieta lezac na
łózko porodowym jest ubrana tzn w pizamce czy jest naga jak to wyglada?
dzieki
Obserwuj wątek
    • koleandra Re: poród 04.01.05, 12:29
      Ja byłam w dłuugiej bluzce, takiej jak koszula nocna z tymże była to bluzka
      specjalnie kupiona za grosze w szmateksie bo po porodzie jest do wyrzucenia.
      • amjez Re: poród 04.01.05, 12:31
        dlatego radzą (i ja zamierzam z tego skorzystać) do samego porodu założyć
        koszulkę szpitalną
        • ewucha28 Re: poród 04.01.05, 12:40
          Ja dostałam koszule szpitalną z szerokim rozcięciem na piersiach i z troczkami
          do zawiązania,te nacięcia aby potem łatwo nakarmic maluszka,po porodzie mogłm
          ubrać swoje ciuszki,albo szpitalne koszule i wybrałam to drugie ,a to dla
          tego,ze bardzo wygodne do karmienia,a w razie poplamienia krwią dostaje sie
          czyte i nie niszczy sie swoich ubrańwinkNie wiem jakie są praktyki w innych
          szpitalach,tutaj ze szpitalnymi wdziankami nie było problemu.
        • maya13 Re: poród 04.01.05, 12:42
          a ja miałam zwykłą bawełniana koszulę niezbyt długą i wszystko się
          sprało.Najpierw namoczyłam w zimnej wodzie-właściwie to mąż ją prał. A więc nie
          jest tak źle z tymi plamami, poza tym czułam się bardziej komfortowo, bo te
          szpitalne są bardzo krótkie i trochę byłoby mi głupio w czasie skurczy, gdy
          człowiek z bólu przyjmuje różne pozycje, świecić dodatkowo gołym tyłkiem.
          • atlantis75 Re: poród 04.01.05, 14:57
            A ja tam byłam jak najdłuzej w majtkach jednorazowych i z wielką podpachą
            między nogami. Wszystko to zdjęłam na faze parcia.
    • grochalcia Re: poród 04.01.05, 13:58
      ja tez zamierzam rodzic w swojej koszulce, nawet jesli bede ja musiala potem
      wyrzucic....wole to nisz swiecic gola pupa, hi, hi. Kasia 28 tc
      • ewucha28 Re: poród 04.01.05, 14:07
        Ta moja miała długośc do kolan i raczej nie świeciłam gołą pupą,co szpital to
        inny obyczajwink))))))))
    • agawa79 Re: poród 04.01.05, 14:06
      Też miałam szpitalną kreację - nie za długą, nie za krótką, szeroką, więc można
      ją było bez problemu podwinąć, z rozcięciem z przodu ułatwiającym karmienie. A
      w ogóle to czy oprócz porodu w wodzie gdzieś praktykuje się rodzenie nago? Bo
      nie słyszałam o czymś takim...
    • atlantis75 Re: poród 04.01.05, 14:55
      Miałam na sobie krótką szpitalną koszulkę. Można ubrać swoją, ale położna
      poradziłą mi, zebym ubrała szpitalna, bo pewnie ją zabrudzę. I rzeczywiście
      była zabrudzona krwią. Jeżeli masz żyzcenie leżeć nago, to nie ma problemu. Po
      propstu wyskakujesz z ciuszka na faze parcia.

Pozdrawiam smile
      • lurien Re: poród 04.01.05, 15:02
        ja palnuje rodzic w wannie, i podobno siedzie sie wniej nago ale ja sobie wezme koszulke na ramiaczkach aby chociaz biust zakryc, bede sie czula bardziej komfortowo smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka