Dodaj do ulubionych

kobietki z lodzi!!!!!

05.01.05, 14:31
czesc wam jak tam blisko juz rozwiazania??? zastanawiam sie jaki szpital mi
polecicie w sumie ja juz wybralam- ze wzgledu na lekarza do ktorego chodze
ale moze dowiem sie czegos ciekawego............ pozdrawiam -justyna 32tc
Obserwuj wątek
    • yskaka Re: kobietki z lodzi!!!!! 05.01.05, 14:51
      witaj
      ja mam termin 22-24kwiecień I wybrałam CZMP,chociaż z tego co słyszałam nie ma
      za dobrej opini, ale ze względu na znajomą, która tam pracuje zdecydowałam się
      tam rodzić, a czy ty coś słyszałaś na temat tego szpitala? Gdzie zdecydowałaś
      się rodzić?
      • jowa20 Re: kobietki z lodzi!!!!! 05.01.05, 14:54
        ja rodzic bede w Madurowiczu,mam do niego 5 min,sama sie tam rodzilam i rodzily
        tam wszystkie moje kolezanki,ale wiadomo,ze zawsze znajdzie sie ktos kto go
        skrytukuje.Slyszalam,ze fajnie jest w Jordanie na Przyrodniczej.Pozdrawiam.Jowa
        38tc.
        • iwonaandrzej do JOWA20 05.01.05, 15:34
          he hej
          ja też zamierzam rodzić w MAdurowiczu w marcu.
          masz jakieś wiadomości o zmieczuleniu zewnątrzoponowym? mój lekarz z
          tamtejszej przychodni dwa razy potwierdził, że dają to znieczulenie każdej,
          która chce i może je dostać za darmo. Wiesz coś na ten temat?

masz GG? chętnie zapisałabym sobie Ciebie i zasięgnęła kilku porad jak już
          będziesz po smile
          powozenia i czekam na odpowiedź

Iwona

moje GG 2466788
          • duszencja o znieczuleniu w Madurowiczu 05.01.05, 15:41
            Moja znajoma urodziła tam córę tydzień temu.
            Strasznie panikowała i z góry zakładała, że poprosi i weźmie wszystko, byleby
            nie bolało!
            Skończyło się tak, że urodziła bez znieczulenia, bo miała za małe rozwarcie (na
            ok. 3-4cm), a jak już położna ją "rozmasowała", to miała na 9cm i było za późno
            na znieczulenie.
            Więc musiała urodzić natychmiast....

Poza tym, Madurowicz w ostatnim okresie zasłynął z cesarskich cięć i teraz -
            mam wrażenie - robią wszystko, żeby kobiety rodziły szybko i drogami natury.

• iwonaandrzej Re: o znieczuleniu w Madurowiczu 06.01.05, 15:07
              duszencja, dzięki za odpowiedz smile
              jak bedziesz miala okazje to zapytaj tej znajomej o znieczulenie za free może
              wie czy to prawda czy nie?

Pozdrawiam Iwona
      • justa0103 Re: kobietki z lodzi!!!!! 05.01.05, 15:03
        witam...... co do CZMP to slyszalam rozne opinie -pewnie jak w kazdym szpitalu
        jedna mama jest zadowolona a druga nie.... to jest dobry szpital jesli ma sie
        jakas zaufana osobe ktora sie toba zajmie bo jesli nie to traktuja cie
        przedmiotowo.ale ty nie masz sie o co martwic skoro znasz tam kogos
        ja zdecydowalam sie rodzic w szpitalu im. rydygiera na ul szterlinga ze wzgledu
        na to ze tam pracuje lekarz do ktorego chodze
        • osimek Re: kobietki z lodzi!!!!! - Rydygier 05.01.05, 17:21
          Hej!
          Ja tez bede rodziła w lutym w Rydygierze na Szterlinga, ze wzgledu na lekarza
          oraz ze najbllizsza rodzina (mąż, brat i chrzesniacy) urodzili sie w tym
          szpitalu i wyrosli na porzadnych ludzi. Choc co do chrzesniakow to zawczesnie
          wyrokowac.
          Pozdrawiamy
          Asia i 35tyg. brzuszek
          • justa0103 Re: kobietki z lodzi!!!!! - Rydygier 05.01.05, 17:24
            ja tez tam bede rodzila!!!! jaki mily zbieg okolicznosci!!! powiedz jak nazywa
            sie twoj lekarz i czy znasz tam innych lekarzy
            • osimek Re: kobietki z lodzi!!!!! - Rydygier 06.01.05, 18:10
              Moj lekarz to Rogowski, a USG robi Baradyn. Podobno kazdy z nich jest super, ja
              jestem zadowolona ze sowjego.
              Pozdrawiam
              • magdek2 Re: kobietki z lodzi!!!!! - Rydygier 06.01.05, 19:23
                ja też zamierzam rodzić w Rydgierze... i też chodze do Rogowskiego smile
    • duszencja Ja w CZMP 05.01.05, 15:05
      Hey!
      Ja będe rodzić w Centrum Zdrowia Matki Polki ok. 24 kwietnia. Mam tam swojego
      lekarza. Są dwa bloki porodowe - ponoć mało przyjemne, bo umiejscowione na
      wysokości piwnicy/sutereny....bez okien i dość ciemne. Ale za to dobry sprzęt,
      dużo miejsca itp.
      Ja i tak będę na II piętrze, na patologii i chyba tam urodzę.
      Pozdrawiam i życzę dużo spokoju i dobrych myśli.

• romi Re: Ja w CZMP 07.01.05, 11:26
        hey!
        Ja również będę rodzić w CZMP,ale w połowie czerwca i również mam tam swojego lekarza oraz koleżankę,która tam pracuje i bardzo mi pomaga. Przeraziłaś mnie tymi blokami porodowymi.Ja kompletnie tracę orientację będąc w tym szpitalu i przeraża mnie myśl,że jak przyjdzie co do czego to zostanę tam sama.Nie mam na miejscu rodziców (nie pochodzę z Łodzi),a nie mam pojęcia jak się zachowa mój przyszły mąż w sytuacji,gdyby poszło coś nie tak. Ciekawa jestem czy chodzisz do szkoły rodzenia przy CZMP.Ja dopiero zamierzam się zapisać.
        Pozdrawiam i życzę zdrówka dla Ciebie i dzidziusia.
        • lesia28 do Romi 07.01.05, 11:42
          Ja tez nie jestem z Łodzi i liczyc tez bede mogla tylko na meza , no i tez nie
          wiem jak sobie poradzi w sytuacji stresowej. Mnie tez przeraza ta liczba
          oddzialow, blokow i tak wlasciwie to juz trace orientacje. Wiem tylko, ze
          trzeci poziom to Perinatologia i II oddzial polozniczy - ten mniej polecany, a
          gdzie jest I?? Do kogo chodzisz do lekarza? Ja tez mam termin na czerwiec ,ale
          pod koniec tak 19-23 . Pozdrawiam.
          • lesia28 Re: do Romi 07.01.05, 11:58
            a co do szkoly to niestey ICZMP odpada bo tam zajecia sa podobno w godzinach
            przedpoludniowych, a to nie pasuje ani mnie ani mezowi , najchetniej to bym
            jakas weekendowa znalazla
            • lesia28 czmp 08.01.05, 12:46
              Bylam dzis na wizycie i dowiedzialam sie , ze moja pani dr kieruje swoje
              pacjentki (jezeli juz decyduja sie na czmp) na II , bo mowi ,za ma zaufanie do
              prof. Wilczynskiego , moze sa osby ,ktore dobrze wspominaja pobyt na tym
              oddziale?
    • lesia28 Re: kobietki z lodzi!!!!! 05.01.05, 20:22
      Ja planuje swoj porod w ICZMP , chodze do dr Kolasy-Zwierzchowskiej , szkoda ze
      ona nie pracuje na zadnym polozniczym tylko na ginekologii. Widze , ze tutaj
      zaglada wiecej Łodzianek wiec przekleje moje pytania z forum Szpitale , moze tu
      mi ktos odpowie.

No wlasnie jak wygladaja tam porodowki . Do porodu mozna sie zgaszac na I
      oddzial porodowy , II oddzial porodowy i perinatologie, czy tak? Wiem ,ze na
      perinatologii nie ma chyba sali do porodow rodzinnych , a porodowka wyglada
      tak ,ze sa tam jakies trzy oddzielone od siebie salki do rodzenia , obok
      ktorych jest jakis pokoik rekraacyjny z lazienka , a jak to wyglada na I i II
      bloku porodowym , czy tam sa sale do porodow rodzinnych , ile kosztuja?
    • coronella Re: kobietki z lodzi!!!!! 05.01.05, 20:49
      hej smile Ja tez jestem z Lodzi! termin mam na koniec czerwca/poczatek lipca i
      bede rodzic w Rydygierze.
      Rodziłam tam swoja Dominike prawie 2 lata temu. Szpital jak szpital, ma zalety
      i wady.
      Gdybym mogla cos podpowiedziec, moj nr gg 510964
      • agnieszkamr Re: kobietki z lodzi!!!!! 05.01.05, 21:08
        Witam,
        będę rodzić w Madurowiczu, ponieważ moją ciążę prowadzi docent Agata Karowicz
        właśnie z Madurowicza. Przed prawie pięcioma laty rodziłam w Madurowiczu moją
        córcię. Pierwszy poród odbył się przez cc i drugi też taki będzie. Nie mam
        najmilszych wspomnień ze szpitala, zwłaszcza co do warunków sanitarnych (jeden
        sanitariat na oddział: dwie toalety, dwa prysznice na około 30 rodzących, do
        tego ja leżałam akurat na sali najdalej od niego położonej), ale podobno teraz
        nieco lepiej. W każdym razie uważam, że najlepiej jest rodzić (zwłaszcza, jeśli
        w grę wchodzi planowane cc) w szpitalu, gdzie pracuje lekarz prowadzący. Rodzę
        tuż po świętach wielkanocnych, więc na początku kwietnia powinnam mieć świeże
        wrażenia.

Pozdrawiam Mamy Łodziankismile))
        Agnieszka, mama Marianny (4,8) i Tadzia (27 tc.)
    • lesia28 Re: kobietki z lodzi!!!!! 11.01.05, 18:42
      podciagam , moze jest ktos kto mile wspomina pobyt w II klinice w Matce Polce?
      • weeneeth Re: kobietki z lodzi!!!!! ICMP 11.01.05, 19:13
        Cześć dziewczyny,

ja za kilka dni będe rodzić w ICMP, lezałam tam w szpitalu na I i II i oba
        pobyty, o ile można tak powiedzieć wspominam bardzo miło. Wszędzie czyściutko,
        sale 2-3 osobowe, łazienka z prysznicem i ubikacja 1 na 6 osób, czasem 1 na 3.
        Telewizor w każdym pokoju.Wprawdzie szpital ogromny i rzeczywiście łatwo się
        zgubić, ale same oddziały bardzo kameralne i niewielkie...a po kilku dniach
        pobytu szybko zaczynasz sie orientować gdzie co jest. No i są plusy- mnóstwo
        sklepów,kaplica, bank, poczta i restauracja- tak że można zabić czas jeśli
        jesteś na chodzie.Personel może nie wylewny, ale pomocny i właściwie
        miły...jednym słowem- nie jest tak źle(no może poza jedzeniem,które mnie
        zupełnie nie wchodziło).Z tego co wiem, to na I i II dzieci są z mamai na III-
        leżą w osobnym pokoju. Sala do pokrodu rodzinnego i chyba porodu w wodzie jest
        bezpłatna- może być najwyżej zajęta i wtedy rodzisz w sali ogólnej, albo Cię
        przeniosą jak zdąża...Może być przy rodzącej 1 osoba- musi tylko kupić ubranko
        i buty jednorazowe- ubranko do nabycia w aptece na poziomie 1.

Jeśli chodzi o szkołę rodzemnia- jest bespłatna, ja akurat do niej nie
        chodziłam, ale można zadzwonići bardzo miła pani udzieli przez telefon
        wszelkich informacji, również na nurtujace Cię pytania...To chyba tyle jeśli
        chidzi o moje odczucia...jak urodzę, to opowiem jak było...na razie- no
        cóż,mimo różnych opinii ja jestem zdecydowana tam rodzić, a i wiele dziewczyn,
        choć narzeka, wraca jednak rodzić tam kolejne dziecko...więc może nie jest tak
        źle...

pozdrawiam

Sabina
        • lesia28 Re: kobietki z lodzi!!!!! ICZMP -POLOZNE 17.01.05, 13:39
          Czy ktos zna polozna z matki polki - Ewe Muszynska? Na jakim oddziale przyjmuje?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka