Dodaj do ulubionych

pielęgnacja brzuszków

15.01.05, 18:14
Jak pielęgnujecie swoje brzuszki żeby nie mieć rozstępów? Ja od 6 tc smaruję
sobie brzuch 2 razy dziennie oliwką dla niemowląt i nie mam rozstępów, ale
słyszałam że najczęściej pojawiają się one najczęściej dopiero w 8 miesiącu
(teraz u mnie 28 tc). Napiszcie w jaki sposób dbacie o swoje brzuszki.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • iwka901 Re: pielęgnacja brzuszków 15.01.05, 18:28
      Hej,
      Ja też smaruje się oliwką , a na to krem ujędrniający. Póki co rozstępów nie ma
      ( 33 tc), ale jeszcze się nie cieszę, bo mam do nich tendencje- mam już z
      dawnych lat na udach z powodu dużych wahań wagi.
      Niestety pojawił się gigantyczny cellulit na udkach, co mnie przygnębia, bo
      walczyłam z nim przez rok przed ciążą z bardzo dobrym skutkiem, ale wrócił i to
      jeszcze gorszy!
    • sylwia489 Re: pielęgnacja brzuszków 15.01.05, 18:31
      hej, ja jestem w 26 tygodniu, smaruje brzuszek oliwka bambino, dobrze
      nawilza.Wczesniej stosowalam olejek Nivea, niestety po nim bardziej swędział
      mnie brzuszek i był zaczerwieniony. Teraz brzuszek mało kiedy swędzi. Polecam
      oliwkę bambinosmile
      Sylwia z córeczką Wiktoriąsmile
      • liv-ia Re: pielęgnacja brzuszków 15.01.05, 19:50
        Ja atosuje kremprzeciw rozstepom dla kobiet w ciąży firmy Penaten, skóra jest
        nawilżona i miekka nawet na drugi dzień (kremuje brzuszek raz dziennie po
        prysznicu).
        Polecam
    • aaala1 Re: pielęgnacja brzuszków 15.01.05, 19:55
      Rano smaruję oliwką dla dzieci, wieczorem kremem fissan. Teraz 35tydzień i
      rozstepów nie widać, zobaczymy co dalej będzie.
      • basiulka999 Re: pielęgnacja brzuszków 16.01.05, 08:33
        ja co dzień masuję delikatną gąbka brzuszek i piersi- omijajac brodawki, i
        smaruję penatenem na odparzenia dla niemoląt- ze względu na moją wysypkę lub
        bobino też na odparzenia. jedynie po kremach z cynkiem nie mam większego
        uczulenia. ale ja to w tym przypadku odbiegam od normy.
        pozdrawiam.
        Basia z Dominisiem
    • dorotakala Re: pielęgnacja brzuszków 16.01.05, 11:04
      A JA ODRADZAM WSZYSTKIM OLIWKĘ JOHNSON nie jestem alergikiem, nigdy nic mnie
      nie uczula - przez 7 miesięcy ciązy używałam balsamu ujęrniającego avon -
      wszystko było ok - i 4 tni temu chciałam sobie "polepszyć" kupiłam oliwkę DLA
      DZIECI Z ATESTEM johnsona i co brzuch miAłam jak by mnie ktoś poparzył
      pokrzywą - myślałam że oszaleję tak mnie swędziało i tak się bałam o Maleńką -
      słyszałam od różnych mam że johnson może uczulać - ale nie wierzyłam - niestety
      przekonałam się na sobie - dobrze że nie Maleńka - ktoś wywala duża kasę na
      reklamę a sprzedaję mega bubelsad((( bardzo się zawiodłam - zdecydowanie
      odradzam - pozdrawiam Dorota z 6 letnim Adrianem i Maleńką marcową
    • kikibp Re: pielęgnacja brzuszków 16.01.05, 12:19
      ja smarowałam brzuch codziennie balsamem oliwkowym ziaji i byłoby super gdyby
      mój misio urodził się w terminie bo do przewidywanej daty porodu nic sie nie
      działo rozstępy pojawiły sie w ciągu 2 tyg ostatnich ciąży - ur się 10 dni po
      terminie, no i na prawej połowie brzucha, tam ciągle miał pupkę, a też sie
      cieszyłam że nie mam rozstępów
    • creolka Re: pielęgnacja brzuszków 16.01.05, 13:06
      ja uzywam kremu na rozstepy mustelii i jestem super zadowolona,zero rozstepow!
      stosuje go raz dziennie po wieczornym prysznicu!chyba ze nie mam czu to
      wsmarowuje oliwke(przewaznie johnsona)pozdrawiam!
      karola i adas(37t)
    • gupik Re: pielęgnacja brzuszków 16.01.05, 14:29
      Jestem w 28 tc. Brzuch i okolice ew. podatne na rozstępy smaruję Penatenem
      przeciw rozstępom. Ale najpierw prysznic i "tortura" brzucha ciepło-zimno smile)
      Jak wychodzę spod prysznica, to czuję, jak mi w skórze na brzuchu krew szybciej
      krąży wink
      Potem Penaten i masaż "szczypany" skóry na brzuchu. Może nie jest to
      najfajniejsze uczucie - bierzesz fałdkę skóry (z tkanką tłuszczową ofkors, bo
      inaczej się nie da, i o nią chodzi właśniewink), podnosisz i lekko podkręcasz.
      Skuteczne. Podpatrzyłam gdzies kiedyś w jakimś programie tel. dla przyszłych
      mamuś i tak sobie zapamiętałam smile
      Zobaczymy - to moja 1 ciąża.
    • monia1973 Re: pielęgnacja brzuszków 16.01.05, 18:29
      Ja smaruję rano i wieczorem Fissanem. Na początku wypróbowałam Vichy, ale on
      zbyt szybko się wchłaniał i miałam wrażenie, że skóra jest napięta a Fissan
      pozostawia miła dla odczucia tłustą warstewkęsmile).
      Monia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka