fajfurka 16.01.05, 20:48 Jakie polecacie kremy na rozstępy? monia 14 tc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aba001 Re: krem na rozstępy 16.01.05, 20:55 Polecam Fissan. Używam go już od jakiegoś czasu i rozstępów nie widać. Cena też dobra w porównaniu z innymi tego typu kremami- ok 20-22zł. Można go chyba używać od 4 miesiąca. Wcześniej dobrze jest się smarować po kąpieli oliwką. Odpowiedz Link Zgłoś
fajfurka Re: krem na rozstępy 16.01.05, 21:02 aba001 napisała: > Polecam Fissan. Używam go już od jakiegoś czasu i rozstępów nie widać. Cena też > > dobra w porównaniu z innymi tego typu kremami- ok 20-22zł. Można go chyba > używać od 4 miesiąca. Wcześniej dobrze jest się smarować po kąpieli oliwką. Dzięki za info tym bardziej ze przed chwilą znalazłam temat Pielęgnacja \brzuszka i powtórzyłam się z tym pytaniem serdecznie pozdrawiam monia i dzidzia Odpowiedz Link Zgłoś
blablatka Re: krem na rozstępy 16.01.05, 21:03 Ja używam kremu na rozstępy z kompleksem ujędrniającym Gerbera (ok.20-25zł) jestem bardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
xxara Re: krem na rozstępy 17.01.05, 06:06 ja polecam oliwke tak dlugo jak sie da (zamiast od razu tracic pieniadze na kremy przeciw rozstepom, lepiej oszczedzic na oliwce a potem zainwestowac w Mustelle w ostatniej fazie (gdy czaujesz ze brzuch znacznie sie powiekszyl i skora jest napieta), tylko smarowac sie trzeba obficie, bez oszczedzania, zeby krem przyniosl efekty, deklikatne mazniecia nic nie daja. Odpowiedz Link Zgłoś
furiateczka Re: krem na rozstępy 17.01.05, 23:36 wszystkie są dobre nie tylko te drogie.Ja używałam kremu z Avonu i nie mam na brzuchu żadnego rozstępu. Nie przywiązywałam od początku uwagi do pośladków i teraz wyglądają okropnie Odpowiedz Link Zgłoś
isia_50 Re: krem na rozstępy 17.01.05, 10:08 Używałam Fissan od 2 miesiąca ciąży i nie mam ani jednego rozstępu. Pamiętaj nie tylko o brzuszku, ale i o udach i piersiach. Teraz też już stosuję ten krem Iza 8tc Odpowiedz Link Zgłoś
aga_36 Re: krem na rozstępy 17.01.05, 11:41 Na początku używałam oliwki, ale nie sprawdziła się przy suchości i swędzeniu skóry (ok. 4 miesiąca), nie pomagała mi w ogóle (zreszta pisano już na forum, że oliwka nie nawilża, ale natłuszcza). Bardzo dobrze zrobił mi krem Gerbera, swędzenie minęło, skóra jest elastyczna i bez rozstępów (jestem w 29 tc, przybrałam 6 kg, mam skłonności do rozstępów, nabawiłam się ich już w okresie dojrzewania). Fissan, jak pisały dziewczyny, jest dość tłusty i trzeba go wmasowywać, ale sama go nie używałam. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
sprezyna23 Re: krem na rozstępy 17.01.05, 11:50 JA STOSUJĘ MUSTELE, ALE JEST NIESTETY DROGA (OK.90 ZŁ). SŁYSZAŁAM OD ZNAJOMEJ, ŻE WSPANIAŁA I SKUTECZNA JEST ZWYKŁA OLIWKA DLA NIEMOWLĄ NP.BAMBINO. Odpowiedz Link Zgłoś
trosia Re: krem na rozstępy 18.01.05, 17:15 Hej, Co do oliwki to mam sposób żeby nawilżała: po kąpieli lub prysznicu należy oliwkę rozprowadzić na mokrym ciele, chwilkę poczekać i wytrzeć/obsuszyć ręcznikiem. - Zabieg ten poleciła mi kosmetyczka gdy przed ślubem "smażyłam się" w solarium i miałam baaardzo suchą skórę. Odpowiedz Link Zgłoś
koza1968 Re: krem na rozstępy 17.01.05, 11:56 Dermatolog - kosmetolog, z którym rozmawiałam na ten temat, powiedział, że szkoda pieniędzy - wystarczy zwykły krem mocno nawilżający, a to po to, by łatwiej było wykonywać masaż. Podobno znaczenie ma tylko intensywny masaż, co najmniej 2x dziennmie. Ja robiłam to częściej, nawet w pracy, w łazience. Nie mam ani jednego rozstępu, choć brzuch urósł mi monstrualnych rozmiarów i mam 37 lat. Lekarze przestarzegają jedynie przed masażami w ostatnich tygodniach ciąży, bo może to wywołać akcję porodową. kózka Odpowiedz Link Zgłoś
kmyczek Re: krem na rozstępy 17.01.05, 12:01 ja nie polecam musteli!!! stosowalam przez cala ciaze i mam mnustwo rozstepow mimo ze nie przytylam za duzo(12 kg) Podobno najlepsza jest oliwka, ale jak rozstepy maja sie zrobic to zrobia sie tak czy siak. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monika277 Re: krem na rozstępy 17.01.05, 12:02 koza tylko nieumiejetny masaz moze doprowadzic do skurczy przedporodowych. Kobieta ma pewne miejsca na ciele ktore uciskajac moga spowodowac skurcze. Jedno z nich to krzyz niestety. Dopiero podczas porodu mozna go masowac, bo nie dosc ze troche mu ulzymy to jeszcze prawidlowo uciskajac przyspieszy akcje. ja uzywam mustelli. Wkurza mnie to ze pozniej jak cos zaloze to wszystko mi sie pezykelja wam tez? Odpowiedz Link Zgłoś
sprezyna23 Re: krem na rozstępy 17.01.05, 12:28 Też używam Musteli i rzeczywiście jest strasznie klejąca. To prawda, że z masażem trzeba uważać. Najlepiej zapytać lekarza, jak wsmarowywać krem. Mój polecił mi bezpieczną metodę. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcik29 Fissan i Gerberek na zmianę 17.01.05, 21:35 Ja używam zamiennie Gerbera rano i Fissana wieczorem na piersi, brzuch, dół pleców i pośladki. Na resztę ciała mleczko Nivea body w granatowym opakowaniu. Jestem w 25 TC i przytyłam ok 8 kg. Rozstępów nowych nie mam żadnych (ani jednego). Nie czuję też w ogóle napięcia skóry. Zobaczymy jak będzie dalej. Skłonność do rozstępów to trochę mam bo z okresu dojrzewania mam troche rozstępów na pośladkach i na samym dole pleców (kiedyś się tak nie myślało o rozstępach jak teraz...i są efekty). Co do techniki masowania to wiem, że nie wolno masować brzucha ruchami okrężnymi. Zarówno lekarze w szpitalu jak i pielęgniarki tego zabraniały. Pozdrawiam Ewcik Odpowiedz Link Zgłoś
natalya20 loreal 18.01.05, 11:48 ja uzywam loreal efekty bede mogla stwierdzic dopiero pod koniec ciazy bo teraz to dopiero 14 tydzien. ma ladny zapach dobrze sie wchlania i na razie jestem zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
scotia Re: krem na rozstępy 18.01.05, 14:01 Czy te kremy- Fissan i Gerber- kupuje się w aptece czy w kosmetycznym? Czy mozna je bezpiecznie stosować od samego początku ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś
ewcik29 Re: krem na rozstępy 18.01.05, 22:19 Zarówno Gerber, jak i Fissan są bezpieczne w ciąży (jest odpowiednia adnotacja na ulotce). Można je kupić praktycznie w każdej aptece. Gerber czasami jest też w marketach (ja kupiłam w Tesco). Pozdrawiam Ewcik Odpowiedz Link Zgłoś
johana19 Re: krem na rozstępy 18.01.05, 21:52 Gerber (krem przeciw rozstępom z kompleksem ujędrniającym (hipoalergiczny). Specjalnie dla kobiet w ciąży. Kosztuje około 25 zł ale jest bardzo wydajny. Ja kupowałam go w aptece ale można spotkać także w dobrych drogeriach. Jak do tej pory zero rozstępów, a to już końcówka ciąży - mam termin na 30.01.2005. Polecam gorąco. Asia i Dzidzio (39tc) "lilypie.com/days/050130/0/21/1/+1" Odpowiedz Link Zgłoś
gatak Re: krem na rozstępy 18.01.05, 22:34 Ja proponuję coś tańszego - Ziajka, cena około 13 -14 zł. Może być stosowany od 4 miesiąca ciąży. Ja właśnie zaczynam drugie opakowanie i jestem zadowolona, ładnie się wchlania, nie klei się i ma łagodny zapach. Na dodatek dzisiaj w tv usłyszałam,że najlepsze efekty w zapobieganiu rozstępom daje wyciąg z Centelli Asiatica, i ten krem ma go w swoim składzie. gatak 22 tc Odpowiedz Link Zgłoś