mila401 27.01.05, 15:18 Witam.Przeczytałam gdzies tu na forum o ćwiczeniach po porodzie o nazwie PILATES podobno bardzo skuteczne ale zupełnie niewiem o co chodzi. Może wy coś słyszałyście.pozdrawiam Mila 19tc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaskarba Re: ĆWICZENIA PILATES ????? 27.01.05, 16:25 Pilates toćwiczenia ducha i ciała, zajęcia zainspirowane jogą, baletem i ćwiczeniami siłowymi. Istotą tych ćwiczeń jest rozciąganie, spinanie i rozluźnianie mięśni. Poprawiają siłę, równowagę, niwelują bóle kręgosłupa i uczą prawidłowego oddychania. Forma gimnastyki opracowana dla osób w każdym wieku. ćwiczenia wykonywane są na wydechu, co prowokuje mięśnie do większego wysiłku. Mi osobiście się nie podobały, wolę step, lub aerobic, czyli ćwiczenia dynamiczne, ale kwestia gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
badarka Re: ĆWICZENIA PILATES ????? 27.01.05, 16:31 Ja ćwiczyłam dwa miesiące przed zajściem w ciążę i to było to W domu ćwiczyłam, więc porę wybierałam sobie sama i strasznie, strasznie mi się podobało. A przede wszystkim podobały mi się niesamowite efekty tych ćwiczeń: praktycznie z zajęć na zajęcia byłam coraz sprawniejsza i coraz bardziej malał mi brzuch Jak tylko urodzę natychmiast do pilatesa wracam. I polecam naprawdę szczerze. zakochana w pilatesie od pierwszego wejrzenia b. ps. no i masz, dwie odpowiedzi i dwie skrajnie różne opinie Odpowiedz Link Zgłoś
xsenna Re: ĆWICZENIA PILATES ????? 27.01.05, 19:20 Napewno slyszalas to ode mnie,jesli wolisz dynamiczne to prosze bardzo.Prowadzilam kiedys cwiczonka glownie callanetics slyszalas o tym?Nudne ale wygladalam niesamowicie juz po miesiacu wszyscy sie pytali co robie.Nadal je cwicze ale znudzily mi sie.Pilates jest tez nudne ale efekty super teraz bede cwiczyla yogalates po porodzie cos innego.Jesli masz mozliwosc to sprobuj,zawsze warto nie wiem gdzie mozna je dostac bo mieszkam w Irlandii i nie ma z tym problemu.Zawsze trzeba probowac cos nowego zeby cialo sie nie przyzwyczailo Odpowiedz Link Zgłoś