bbaasik 30.01.05, 19:23 witam,mam pytanie czy można używać depilatora w ciąży?jak dotąd używałam ale spotkałam się z opinią, że nie można! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylka75 Re: depilacja? 30.01.05, 19:58 Niestety, podobno nie mozna uzywac depilatora w ciazy - to ma zwiazek ze stanem naczyn krwionosnych, sa jakby bardziej kruche, czy cos takiego. Moja przyjaciolka bedac w ciazy zaryzykowala i skonczylo jakims wielkim krwiakiem na nodze, ktory bardzo dlugo leczyla. Ja prawde mowiac tez mam dosc golenia nog, sprawdzalam nawet plastry z woskiem - ale na nich jest tez napisane, ze moga prowadzic do posiniaczenia (chociaz wolno niby ich uzywac). Moze ktos napisze, czy mozna na cieply wosk do kosmetyczki? To tak bardzo niby nie podraznia... W kazdym razie ja depilatora nie ryzykuje. Odpowiedz Link Zgłoś
songue Re: depilacja? 30.01.05, 20:10 pierwszy raz slysze zeby nie mozna bylo uzywac depilatora... cala zeszla ciaze uzywalam i nic mi sie nie dzialo, teraz jestm dopiero w 4 mies i przyznaje sie ze z lenistwa uzywam kremu, ale nigdy wczesniej nie spotkalam sie z taka opinia zeby nie bylo mozna. ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
misiabella Re: depilacja? 30.01.05, 23:16 Ja całą ciążę depilowałam się depilatorem elektrycznym i nie miałam problemów.A mam bardzo kruche naczynia.Myślę,że to sprawa indywidualna,ale na ciążę na pewno nie ma wpływu. Odpowiedz Link Zgłoś
agatha61 Re: depilacja? 31.01.05, 08:32 jestem w 8 miesiacu cala ciaze uzywalam depilatora i nic mi nie bylo, ostatnio zafundowalam sobie wosk na cieplo u kosmetyczki, bo juz przez brzuch nie siegam do lydek i nie moge sie sama wydepilowac a nie wyobrazam sobie sc na porodowke jak sarenka. no wiec po depilatorze wszystko bylo ok, a po wosku na jednej nodze wyszly mi krostki ale pod reka ich nie czuc tylko po prostu widac, takie moze male krwiaczki pod skora. mam nadzieje ze to przejdzie bo za ladnie nie wygladaja. dodam ze przed ciaza nieraz robilam wosk na cieplo i nigdy nic nie bylo, wiec nie wiem. Ale podejrzewam ze jak dlugo nie urodze a wlosy urosna to i tak jeszcze raz zrobie wosk. Agata Odpowiedz Link Zgłoś