Dodaj do ulubionych

depilacja?

30.01.05, 19:23
witam,mam pytanie czy można używać depilatora w ciąży?jak dotąd używałam ale
spotkałam się z opinią, że nie można!
Obserwuj wątek
    • sylka75 Re: depilacja? 30.01.05, 19:58
      Niestety, podobno nie mozna uzywac depilatora w ciazy - to ma zwiazek ze stanem
      naczyn krwionosnych, sa jakby bardziej kruche, czy cos takiego. Moja
      przyjaciolka bedac w ciazy zaryzykowala i skonczylo jakims wielkim krwiakiem na
      nodze, ktory bardzo dlugo leczyla. Ja prawde mowiac tez mam dosc golenia nog,
      sprawdzalam nawet plastry z woskiem - ale na nich jest tez napisane, ze moga
      prowadzic do posiniaczenia (chociaz wolno niby ich uzywac). Moze ktos napisze,
      czy mozna na cieply wosk do kosmetyczki? To tak bardzo niby nie podraznia... W
      kazdym razie ja depilatora nie ryzykuje.
      • songue Re: depilacja? 30.01.05, 20:10
        pierwszy raz slysze zeby nie mozna bylo uzywac depilatora...
        cala zeszla ciaze uzywalam i nic mi sie nie dzialo,
        teraz jestm dopiero w 4 mies i przyznaje sie ze z lenistwa uzywam kremu, ale
        nigdy wczesniej nie spotkalam sie z taka opinia zeby nie bylo mozna.
        ciekawe...
        • misiabella Re: depilacja? 30.01.05, 23:16
          Ja całą ciążę depilowałam się depilatorem elektrycznym i nie miałam problemów.A
          mam bardzo kruche naczynia.Myślę,że to sprawa indywidualna,ale na ciążę na
          pewno nie ma wpływu.
    • agatha61 Re: depilacja? 31.01.05, 08:32
      jestem w 8 miesiacu cala ciaze uzywalam depilatora i nic mi nie bylo, ostatnio
      zafundowalam sobie wosk na cieplo u kosmetyczki, bo juz przez brzuch nie siegam
      do lydek i nie moge sie sama wydepilowac a nie wyobrazam sobie sc na porodowke
      jak sarenka. no wiec po depilatorze wszystko bylo ok, a po wosku na jednej
      nodze wyszly mi krostki ale pod reka ich nie czuc tylko po prostu widac, takie
      moze male krwiaczki pod skora. mam nadzieje ze to przejdzie bo za ladnie nie
      wygladaja. dodam ze przed ciaza nieraz robilam wosk na cieplo i nigdy nic nie
      bylo, wiec nie wiem. Ale podejrzewam ze jak dlugo nie urodze a wlosy urosna to
      i tak jeszcze raz zrobie wosk.
      Agata
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka