enya26 04.02.05, 14:55 Witam,tym wirusem zraził się mój brat z rodzina....Miałam z nimi ostatnio kontakt i pewnie i mnie nie ominie Czy któraś z Was go miała w ciąży?? Czy jest niebezpieczny? Jestem w 31tc. Ania&Vicky Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klubiale1 Re: Wirus grypy jelitowej! 04.02.05, 15:34 W ciązy akurat nie miałam, ale niedługo po porodzie, gdy karmiłam piersią. Objawy : gorączka, bóle brzucha, biegunka. Leczenie: leki na gorączkę (w ciąży można paracetamol), smecta i trilac lub lacidofil. Zażywając preparat z typu trilac, dostarczasz do żołądka przyjazne bakterie, które zwalczą wirusy. Mi taka kuracja pomogła. Niebezpieczeństwem w ciązy może być wysoka gorączka, więc trzeba ją zbijać. Poza tym lekka dieta i dużo pić, aby zapewnić organizmowi siły do walki. Może jednak Cię to ominie pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
mikanm Re: Wirus grypy jelitowej! 04.02.05, 17:48 Przeszłam w ciązy i to na samym początku, więc teoretycznie w najgroźniejszym okresie dla malucha - lekarz powiedział że żadna grypa i angina, przeziębienie nie zaszkodzą ciązy, najgorsza jest gorączka powyżej 38 stop. teraz jestem w 34 t.c. i na usg wszystko okej, także myślę że nie masz co się martwić. a poza tym nie koniecznie musisz się nim zarazić. Odpowiedz Link Zgłoś
kafreen Re: Wirus grypy jelitowej! 05.02.05, 12:03 Czesc, wlasnie dzis w nocy z tego cholerstwa wyszlam. Jestem w 18 tc. Maluch daje znac, ze wszystko ok (puka jak zwykle), wiec sie nie boje. Tym bardziej, ze lekarz powiedzial mi, ze na 100% maluchowi ten wirus nie zaszkodzi. No iu dzieki Bogu Co moge doradzic: jak tylko zaczna sie wymioty, pij odgazowana pepsi, gastrolit, smecte i enterol w kapsulkach. Na temperature doradzono mi apap lub nifuroksazyd. Pozdrawiam i oby Cie jednak ominelo Kasia, Max i lipcowe malenstwo Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: Wirus grypy jelitowej! 05.02.05, 16:05 no to ja to przechodze od rana...Boze, co za tortury!!!Pije miete, zaraz lykne paracetamol, glowa peka i żyz sie nie chce!!!!w 15 tygodniu ciazy tez to mialam i pomimo silnych wymiotow nic maluszkowi sie nie stalo!!!Kasia 33tc Odpowiedz Link Zgłoś