dziula74 04.02.05, 15:32 Zastanawiam się nad porodem w wodzie. Czy macie jakies doświadczenia w tym temacie? Jak wspominacie taki poród. Mam czas do czerwca na decyzję. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
reno78 Re: PORÓD W WODZIE? 08.02.05, 11:54 Podciągam wątek. Też jestem zainteresowania. I chciałabym wiedzieć ile u Was kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
azdanowicz1 Re: PORÓD W WODZIE? 08.02.05, 13:28 Rodzilam w wodzie w czerwcu zeszłego roku. To było moje pierwsze dziecko. Nie było przeciwskazań zdrowotnych, tyle tylko że byłam przeterminowana 13 dni. Wywołano mi poród dwukrotna kroplówka i wsadzono do wanny.Mąz z połozna polewali mnie ciepła woda i bylo fantastycznie. Po pol godzinie chlapania sie w wodzie musialam wyjsc i polozyc sie pod KTG i wtedy dopiero poczulam co to znaczy skurcz, w wannie było go czuc ale naprawdę o wiele słabiej. Już nie mogłam sie doczekać az znowu bede mogła wejść do wanny. Za drugim wejsciem do wanny urodziłam. Poród w Bydgoszczy kosztuje 500 zł, jak sie chodzi na szkołe rodzenia jest znizka 50%. Jezeli stac Was na poród w wannie i nie ma zadnych przeciwskazan to naprawde polecam.Ból jest o wiele mniejszy, i lepsze jest samopoczucie po porodzie-a przynajmniej u mnie tak było.Pomimo ze bym nacinana tego samego dnia siedzialam na dupsku i karmilam mala. I chodzcie na basen, niekoniecznie na jakies gimnastyki, po prostu popływac) Zyczę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaa Re: PORÓD W WODZIE? 08.02.05, 21:30 u nas we Wrocławiu 500zł..tez kobitki sobie baaardzo chwalą dlatego ja skorzystam,POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
ewpiot Re: PORÓD W WODZIE? 08.02.05, 21:57 ja wprawdzeie nie rodzilam, ale moje kolezanki tak, i wyrazaja siw samych superletywach. Tez sie zdecydowalam na porod w wodzie. Podobno mnie boli i szybko postepuje, kobiety rzadziej sa nacinane ze wzgledu na zmniejszenie napiecia miesni i lepsza rozciagliwosc. Jeden warunek-ciaza i porod musza przebiegac prawidlowo.Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
kasinka75 Re: PORÓD W WODZIE? 09.02.05, 14:39 Ja też ostatnio zaczęłam myśleć na ten temat,ale nie wiem czy się wyrobię.Poprzedni poród miałam dość szybki,więc jadąc z domu mogłabym nie zdążyć ale jutro wybieram się na patologię (cholestaza),więc jak tam już będę to chyba zdążę Dzwoniłam ostatnio na izbę przyjęć na Kamieńskiego-Wrocław i pani powiedziała mi,że taki poród kosztuje 250 zł a z mężem 400 zł.A gdzie kosztuje 500 zł?Powiedziała też,że trzeba mieć zrobione badania WR,Hbs,HIV i jeszcze jedno,ale nie zapamiętałam-jakoś HCV czy coś.Może wy pamiętacie.Nie wiem czy HIV i to drugie jest drogie i czy długo się czeka na wynik.Ja jestem teraz w końcówce 37 tygodnia i poród może nastąpić w każdej chwili. Pozdrawiam wszystkie mamy Kasia Odpowiedz Link Zgłoś