mijaczek 12.02.05, 23:27 Ponoc imbir pomaga w mdlosciach... niektorzy kroja to cus w plasterki i ssa, ale powiedzcie mi - jak to mozliwie, zeby nie zwymiotowac od samego smaku imbiru!? a poza tym pali to jak cholera... macie jakis pomysl? Mia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hannamay Re: IMBIR? 13.02.05, 02:30 mijaczek: najlepiej jak kupisz sobie imbir karmelizowany - slodziutki niczym cukierki i bardzo odswiezajacy ( do nabycia w trader joe's, nob hill, whole foods). jesli juz chcesz uzywac swiezego imbiru to najlepiej w postaci herbatki. cieniutkie plasterki imbiru zalewasz gotujaca sie woda, czekasz chwile i pijesz - polecam z cytrynka i miodem ( jak juz troche przestygnie). sa tez gotowe herbatki z imbiru. trzymaj sie _hannamay_ Odpowiedz Link Zgłoś
mamalina Re: IMBIR? 13.02.05, 09:17 Mnie pomagał imbir marynowany, taki jak się do sushi podaje. Kupiłam w sklepie z żywnością orientalną i trzymałam w miseczce przy łóżku. Nawet niekoniecznie musiałam jeść: sam zapach roznoszący się po pokoju bardzo mi pomagał. Można też zaparzać i pić jak herbatkę: działa rozgrzewająco i bardzo odświeża. Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: IMBIR? 13.02.05, 15:57 ok..sprobuje... na ginger ale patrzec juz nie moge, ale sprobuje z tym co hanna_may poradzila.. zobaczymy... choc musze przyznac, ze dzis rano podejrzanie dobrze sie czuje... hm... Odpowiedz Link Zgłoś