Dodaj do ulubionych

brak ruchow dziecka na usg

18.02.05, 22:40
d
Obserwuj wątek
    • ade1 Re: brak ruchow dziecka na usg 18.02.05, 22:42
      dziewczyny jestem w 23 tc, od poczatku tego tygodnia albo nie czuje albo bardzo
      bardzo slabe ruchy dziecka, przed chwila bylam u lekarza robil usg, serce bije,
      wszystkie wymiary w porzadku ale podczas badania pomimo usilnych staran lekarza
      dziecko prawie sie nie ruszalo, czy ktoras to miala, co to moze oznaczac,
      blagam o jakas odpowiedz
      • aaala1 Re: brak ruchow dziecka na usg 18.02.05, 22:48
        Jeśli serduszko bije to jest chyba ok, pozatym gdyby było coś nie tak to chyba
        lekarz by coś Ci powiedział. Moja malutka na ostatnim USG w 34tyg też się nie
        ruszała, chyba sobie spała, mimo poszturchiwań lekarza do końca badania nie
        pokazała buzi, zakryła rączkami i ani rusz, tak została do końca badania.
        A co na to lekarz mówił???
        • ade1 Re: brak ruchow dziecka na usg 18.02.05, 23:07
          twierdzi ze niby jest dobrze ze ewentualnie moze tak byc ze dziecko sie
          okrecilo pepowina i moze sie odkrecic albo udusic, ale nie jest w stanie
          stwierdzic, mowi ze albo spi albo zle cisnienie itd, a ja juz od zmyslow
          odchodze,
          • amania Re: brak ruchow dziecka na usg 18.02.05, 23:52
            mogło spać
            dla pewności powtórz USG za dwa dni
          • black_currant Re: brak ruchow dziecka na usg 18.02.05, 23:55
            ade1 napisała:

> twierdzi ze niby jest dobrze ze ewentualnie moze tak byc ze dziecko sie
            > okrecilo pepowina i moze sie odkrecic albo udusic, ale nie jest w stanie
            > stwierdzic, mowi ze albo spi albo zle cisnienie itd, a ja juz od zmyslow
            > odchodze,

O Jezu, naprawdę lekarz tak powiedział???

Koniecznie powtórz USG, ale u kogoś, kto ma sprzęt z doplerem (widać tam
            przepływy krwi i lekarz na pewno będzie umiał powiedzieć czy ciśnienie jest ok).
            Naprawdę ciężko mi uwierzyć, że lekarz mógł powiedzieć coś takiego...

---------------------------------------
            Ania - podwójna mama październikowa smile
            Emilka (1.10.2001)
            Grześ (18.10.2004)
            • aaala1 Re: brak ruchow dziecka na usg 19.02.05, 11:32
              Co to za lekarz??? Oczywiśie powinnaś iść na USG doplerowsie, ale to powinien
              Ci ten lekarz zasugerować, jeśli nie ma odpowiedniego sprzętu i nie potrafi
              stwierdzić co się dzieje to powinien Cię jakoś pokierować. Jak mógł wypuscic
              Cię w takiej niepewnośći???
              Mam nadzieję ze Twoje dziecko spało w najlepsze.
              Powodzenia.
              • ade1 Re: brak ruchow dziecka na usg 19.02.05, 11:34
                wlasnie wrocilam z usg doplerowskie- wszystko ok, lekarz kazal sie uzbroic w
                cierpliwosc i czekac az poczuje ruchy, dzisiaj na usg ruchy dziecka byly
                widoczne Bogu dzieki
                • black_currant Re: brak ruchow dziecka na usg 19.02.05, 11:36
                  smile))))

Bardzo się cieszę, że wszystko jest dobrze smile

---------------------------------------
                  Ania - podwójna mama październikowa smile
                  Emilka (1.10.2001)
                  Grześ (18.10.2004)
                • aaala1 Re: brak ruchow dziecka na usg 19.02.05, 11:38
                  No całe szczęście. Może już nie chodź więcej do tamtego pana doktora, żeby Cię
                  nie stresował.
                  Dzieciątko na pewno się ruszy, zjedz cos słodkiego, na niektóre dzieci to
                  działasmile)
                  Pozdrawiam ciepło.
                  • j04nn4 Re: brak ruchow dziecka na usg 19.02.05, 11:41
                    bardzo dobrze zrobilas teraz mozesz spac spokojniewink) pozdrawiam
              • j04nn4 Re: brak ruchow dziecka na usg 19.02.05, 11:40
                ja tez bym poszla do innego lekarz na wizyte aby mi zrobil usg lepiej
                dowiedziec sie tez od innego lekarza co sadzi na ten temmat bo jak wiadomo jest
                lekarz i lekarz smile
                • ade1 Re: brak ruchow dziecka na usg 19.02.05, 12:36
                  dziekuje dziewczyny za slowa wsparcia to pomaga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka