ade1 Re: brak ruchow dziecka na usg 18.02.05, 22:42 dziewczyny jestem w 23 tc, od poczatku tego tygodnia albo nie czuje albo bardzo bardzo slabe ruchy dziecka, przed chwila bylam u lekarza robil usg, serce bije, wszystkie wymiary w porzadku ale podczas badania pomimo usilnych staran lekarza dziecko prawie sie nie ruszalo, czy ktoras to miala, co to moze oznaczac, blagam o jakas odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
aaala1 Re: brak ruchow dziecka na usg 18.02.05, 22:48 Jeśli serduszko bije to jest chyba ok, pozatym gdyby było coś nie tak to chyba lekarz by coś Ci powiedział. Moja malutka na ostatnim USG w 34tyg też się nie ruszała, chyba sobie spała, mimo poszturchiwań lekarza do końca badania nie pokazała buzi, zakryła rączkami i ani rusz, tak została do końca badania. A co na to lekarz mówił??? Odpowiedz Link Zgłoś
ade1 Re: brak ruchow dziecka na usg 18.02.05, 23:07 twierdzi ze niby jest dobrze ze ewentualnie moze tak byc ze dziecko sie okrecilo pepowina i moze sie odkrecic albo udusic, ale nie jest w stanie stwierdzic, mowi ze albo spi albo zle cisnienie itd, a ja juz od zmyslow odchodze, Odpowiedz Link Zgłoś
amania Re: brak ruchow dziecka na usg 18.02.05, 23:52 mogło spać dla pewności powtórz USG za dwa dni Odpowiedz Link Zgłoś
black_currant Re: brak ruchow dziecka na usg 18.02.05, 23:55 ade1 napisała: > twierdzi ze niby jest dobrze ze ewentualnie moze tak byc ze dziecko sie > okrecilo pepowina i moze sie odkrecic albo udusic, ale nie jest w stanie > stwierdzic, mowi ze albo spi albo zle cisnienie itd, a ja juz od zmyslow > odchodze, O Jezu, naprawdę lekarz tak powiedział??? Koniecznie powtórz USG, ale u kogoś, kto ma sprzęt z doplerem (widać tam przepływy krwi i lekarz na pewno będzie umiał powiedzieć czy ciśnienie jest ok). Naprawdę ciężko mi uwierzyć, że lekarz mógł powiedzieć coś takiego... --------------------------------------- Ania - podwójna mama październikowa Emilka (1.10.2001) Grześ (18.10.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
aaala1 Re: brak ruchow dziecka na usg 19.02.05, 11:32 Co to za lekarz??? Oczywiśie powinnaś iść na USG doplerowsie, ale to powinien Ci ten lekarz zasugerować, jeśli nie ma odpowiedniego sprzętu i nie potrafi stwierdzić co się dzieje to powinien Cię jakoś pokierować. Jak mógł wypuscic Cię w takiej niepewnośći??? Mam nadzieję ze Twoje dziecko spało w najlepsze. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ade1 Re: brak ruchow dziecka na usg 19.02.05, 11:34 wlasnie wrocilam z usg doplerowskie- wszystko ok, lekarz kazal sie uzbroic w cierpliwosc i czekac az poczuje ruchy, dzisiaj na usg ruchy dziecka byly widoczne Bogu dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
black_currant Re: brak ruchow dziecka na usg 19.02.05, 11:36 )))) Bardzo się cieszę, że wszystko jest dobrze --------------------------------------- Ania - podwójna mama październikowa Emilka (1.10.2001) Grześ (18.10.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
aaala1 Re: brak ruchow dziecka na usg 19.02.05, 11:38 No całe szczęście. Może już nie chodź więcej do tamtego pana doktora, żeby Cię nie stresował. Dzieciątko na pewno się ruszy, zjedz cos słodkiego, na niektóre dzieci to działa) Pozdrawiam ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
j04nn4 Re: brak ruchow dziecka na usg 19.02.05, 11:41 bardzo dobrze zrobilas teraz mozesz spac spokojnie) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
j04nn4 Re: brak ruchow dziecka na usg 19.02.05, 11:40 ja tez bym poszla do innego lekarz na wizyte aby mi zrobil usg lepiej dowiedziec sie tez od innego lekarza co sadzi na ten temmat bo jak wiadomo jest lekarz i lekarz Odpowiedz Link Zgłoś
ade1 Re: brak ruchow dziecka na usg 19.02.05, 12:36 dziekuje dziewczyny za slowa wsparcia to pomaga Odpowiedz Link Zgłoś