Dodaj do ulubionych

strasznie wysuszona i podrażniona skóra swędzi,SOS

26.02.05, 12:42
dziewczyny jestem teraz w 19 tyg. Moja skóra która była mieszana ze
skłonnością do tłustej zamieniła się w suchą pustynię. Ciągle ma jakies
podrażnienia na mniej delikatne materiały. A oliwka po kąpieli zostaje na
moim ciele przez pięć minut. Poczym znów mam suchą skórę.
poradzcie co robić.
Dzięki
Bolka
Obserwuj wątek
    • sylwia.74s Re: strasznie wysuszona i podrażniona skóra swędz 26.02.05, 14:23
      Ja przy każdej kompieli nakładam na biust i brzuch maseczkę intensywnie
      nawilżającą, a później oliwkę. Skóra wtedy nie swędzi.
      • giedr Re: strasznie wysuszona i podrażniona skóra swędz 27.02.05, 12:59
        ja tez mam ten problem.
        niestety, na razie nie znalazlam skutecznego kremu, balsamu, oliwki, etc., ktore moglby pomoc na b. wysuszona skore.
        moge tylko powiedziec, ze po stosowaniu oliwki (regularnie przez ok. 2 tygodnie) , skora byla jeszcze bardzie such niz przed jej zastosowaniem.

wiec... poszukiwania trwaja...
    • azymut17 Mustela 27.02.05, 20:07
      Też miałam tłustą skórę i też w pewnym momencie oliwka znikała jak kamfora.
      Pomógł mi krem Mustela - jest dosyć tłusty, ale o dziwo nie plami ubrań i
      szybko sie wchłania zostawiając na skórze, nie wiem, jak to nazwać...? Cienki
      film ochronny? W każdym razie poczułam, że działa, bo raz mi się nie chciało
      posmarować i cały dzień brzuch mnie swędział.
      Niestety jest to droga pomoc, w zależności od apteki 80-90 zł. Ja miałam to
      szczęście, że dostałąm Mustelę w prezencie od męża, sama bym się chyba nie
      zdecydowała na taki luksus. Jedna tubka starcza na dość długo, używam od
      Wigilii jednej tubki.
      Pozdrawiam!
      • 1jagienka nivea 27.02.05, 20:11
        To w dużej granatowej butelce - nawet chyba kobitka w ciąży reklamujesmile)
    • barbs Re: strasznie wysuszona i podrażniona skóra swędz 28.02.05, 09:40
      Mam to samo - wybawieniem okazał się kremik, który sprawdził się super na moim
      starszym synku - Johnson&Johnson taki z różową nakrętką - taniutki jak barszcz
      (coś koło 10 PLN za wielką 350 ML puchę), dostępny w każdym hiperze; może nie
      pachnie jakoś super cudnie (nie jest perfumowany) i trzeba ze dwie minutki
      poczekać żeby się wchłonął, ale działa cuda, naprawdę. Oliwka się nie umywa. To
      na ręce i nogi - na brzuch i pupę polecam też z tych tańszych krem przeciw
      rozstępom Gerbera - w pierwszej ciąży sprawdził się super - na brzuszku ani pół
      rozstępu, chociaż ogólnie skłonność do ich powstawania niestety mam.
      POzdrawiam wszystkie wysuszone Mamy smile
      Barbs
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka