wadowag 03.03.05, 10:54 Czy picie duzych ilości wody z cytryną (wit. C) wypłukuje z organizmu wapń? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pluszufka Re: Woda z cytryną 03.03.05, 21:03 Tego nie wiem, ale na twoim miejscu ostrożnie bym postępowała z cytrusami... Odpowiedz Link Zgłoś
izetka Re: Woda z cytryną 03.03.05, 23:13 a czemu trzeba ostroznie z cytrusami? bo ja od dwoch miesiecy zajadam sie pomaranczami w niesamowitych ilosciach... Odpowiedz Link Zgłoś
mazuba Re: Woda z cytryną 03.03.05, 21:05 tez tego nie wiem, ale pije codziennie na czczo w celach pobudzenia jelit...od lat, w ciazy rowniez i na razie wszystko ok. pozdr magda 35 tc Odpowiedz Link Zgłoś
solosolo Re: Woda z cytryną 03.03.05, 23:49 ja też zajadam się cytrusami, teraz kiedy mogę, bo jak będę karmić to już się nie da.... ale o wapniu nic nie słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
ellap Re: Woda z cytryną 04.03.05, 11:54 Coś w tym jest. Zakwaszenie moczu zwieksza wydalanie wapnia. Ale nie po kilku plasterkach cytryny dziennie i nie po kilku pomarańczach. Teraz na "przednówku" wit C jest nam potrzebna. Natomiast picie soku z 30 cytryn to może już przesada Odpowiedz Link Zgłoś