Dodaj do ulubionych

Nadżerka w ciąży

05.03.05, 09:05
Byłam u lekarza i powiedział, ze mam rozległą nadżerkę, zrobił wymaz, ale
wynik cytologii bedzie dopiero za 10 dni, nadzera krwawi przy badaniu.
Czy to jest niebezpiecznie w ciąży dla dziecka i dla przebiego ciąży? Martwie
się jestem w 15 tc.
Obserwuj wątek
    • ese1 Re: Nadżerka w ciąży 05.03.05, 11:04
      Tez mam nadzerke, powstala mi po pierwszej ciazy i nie zdazylam jej zamrozic.
      Wprawdzie rozlegla az tak bardzo nie jest. Moj lekarz sie nia nie przejal i
      stwierdzil ze zrobimy z nia porzadek po drugim porodzie, i chyba mial racje bo
      jestesmy juz w 34tc i nic zlego sie nie dzieje. Wiec chyba nie ma sie co tej
      nadzery bac.
    • iks_75 Re: Nadżerka w ciąży 05.03.05, 12:01
      O ile mi wiadomo nadżerka dla ciąży nie jest groźna. Wykryta przed ciążą rzadko
      jest usuwana, zazwyczaj lekarz pyta kiedy planuje się dziecko, jeśli do roku od
      czasu zauważenia nadżerki to poza leczeniem lekami nic się z nią nie robi.
      Zatem spokojna twoja głowa niech będzie, ale oczywiście podpytaj lekarza o jego
      opinię.

Aneta (w połowie ciży)
      • majeczka262 Re: Nadżerka w ciąży 05.03.05, 12:34
        Ja jestem właśnie po zamrożeniu nadżerki,a w sierpniu planuje zajść w ciążę,nie
        ma przeciwskazań.O tym,że mam nadżerkę dowiedziałam się dopiero w pierwszej
        ciąży.Również podczas badań krwawiła,wiesz w końcu to jest rana i to tak jakbyś
        sobie zdarła strupka to też by krew poszła.Okropnie się bałam,że to może
        zaszkodzić dziecku.Na szczęście wszystko było ok i z moją ciążą i ze mną.Tylko
        od 7 m-ca ciąży nie mogliśmy seksić,gdyż wtedy się zruszała i lekko
        krwawiła.Urodziłam zdrowego synka,wkrótce potem zaszłam znowu w ciażę i nie
        zdązyłam jej wyleczyć.Po porodzie też odwlekałam,a ona się powiększała.Mam
        grupęII z cytologii,ale zaczęła mi przeaszkadzać(upławy,ból podcza seksu itd.)W
        końcu poszłam prywatnie i lekarz się za głowę złapał taką sobie nadżerkę
        wychodowałam.Przez obie ciąże dostawałam globulki dopochwowe,ale one tylko
        zaleczały.15 lutego miałam zamrażnie,zabieg trwał 40 minut,ale lekarz
        powiedział,że prawdopodobnie trzeba będzie jak przyjdę do kontroli po 6
        tygodniach domrozić.Głowa do góry,będzie dobrze,nadżerka nie jest groźna ani
        dla Ciebie,ani dla Twego maluszka w brzuchu,jednak po porodzie radziłabym Ci ją
        wyleczyć,żebyś nie musiała się uczyć na własnych błedach.Wyciągnij wnioski z
        mojego.Życzę Ci miłego oczekiwania na maleństwo,przed Tobą najmilsze chwile i w
        miarę szybkiego porodu-powodzeniasmile
        Maja-mama 7 letniego Marka i 4 letniej Angeliki(marząca o kolejnym cudziewink )
        • ptysiaczek_r Re: Nadżerka w ciąży 05.03.05, 13:36
          Bardzo Wam dziękuje dziewczyny, podtrzymałyscie mnie na duchu, juz czuje sie
          troche spokojniejsza.
          Bardzo Was ciepło pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka