agnieszka-wawa 07.03.05, 13:46 Mam pytanie czy ktoś brał detralex w ciązy? Od kiedy, czy pomógł oraz czy nie jest szkodliwy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joaska26 Re: Detralex 08.03.05, 11:57 Cześć. Ja brałam i właśnie 2 dni temu skończyło mi się opakowanie.Przypuszczam ze masz zylaki?Ja mam hemoroidy i mialam tak ostry atak bolu ze chirurg przepisal mi ten lek.Oprocz niego mam tez maść Procto-glywenol.Kazdy lek jest szkodliwy w ciązy i kazdy lekarz ci to powie ale w koniecznosci trzeba cos podac.Ja sobie wmawiam ze bedzie dobrze i wierze ze dzidzi bedzie zdrowe. pozdrawiam joaSKa Odpowiedz Link Zgłoś
leeloo55 Re: Detralex 09.03.05, 13:26 Hej! Brałam ten lek w ciąży z powodu opuchniętych nóg, może trochę pomógł Później ( po 1 opakowaniu ) zrezygnowałam bo nie bardzo widziałam różnicę. Ale jestem już mamą i dzidziuś zdrowy))) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka-wawa Re: Detralex 09.03.05, 13:59 Dzięki za informację Ja mam rzeczywiście żylaki Jestem po kilku operacjach W poprzedniej ciązy nie maiłąm takich problemów - no moze pod koniec Ale teraz (jestem w 24 tc)strasznie mi powychodziły, porobiły sie wylewy i niektóre bolą Ale nie jest chyba najgorzej, wieć wstrzyam sie jeszcze jakiś czas z tymi tabletkami A swoją drogą są strasznie drogie za 2 opak.zapłaciłam90 zł. Dzieki za opinie Odpowiedz Link Zgłoś
kicia031 Re: Detralex 09.03.05, 14:01 Biore Detralex od 4 miesiaca ze wzgledu na zylaki (wczesniej nie nalezy bo jeszcze trwa organogeneza), nie widze zeby pomoglo, ale pewnie gdybym nie brala to byloby jeszcze gorzej. Niestety ostatnio miala zakrzepowe zapalenie zyl i juz do konca ciazy oprocz Detralexu bede takze musiala codziennie brac zastrzyki przeciwzakrzepowe. Mam nadzije, ze to nie zaszkodzi malenstwu ale badzmy tez realistami: zdrowie i dobrostan dziecka zalezy od zdrowiea matki, najpierw ciezarnej, potem karmiacej a wreszcie po prostu otaczajacej je opieka, wiec nie mozna takze zaniedbywac samej siebie. Odpowiedz Link Zgłoś