szept_ciszy 20.03.05, 12:36 czy można pić Amol w ciąży i robić sobie z niego napar? W internecie nic nie pisze na ten temat więc pytam was Jestem przeziębiona, wczoraj bardzo mi Amol pomógł, ale nie wiem czy nie zaszkodze dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j1972 Re: Amol w ciąży- czy można stosować? 20.03.05, 12:41 Wiesz co, Amol jest na alkoholu i to nieźle stężonym więc picia bym nie polecała. Ale dwóch ginów niezależnie od siebie zalecało mi nacieranie się amolem.I pomagało. Życzę zdrówka. Julka i Majka Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Amol w ciąży- czy można stosować? 20.03.05, 12:48 szepcio, jak "machniesz" na raz cala butelke to niewskazane bedzie raczej bo amol to lek na spirytusie ale nacierac sie mozna i w malych ilosciach spozywac raczej tez jak chcesz naturalnie to ci polecam jeszcze "propolis" w tabletkach - sa takie do ssania na gardlo, to tez naturalny lek i dziala, no i herbatka z miodkiem soczek z malin i wylezec sie dobrze w ciepelku... tez jestem chora ale mi juz przechodzi - nie dajemy sie z maluchem tym razem zadnych antybiotykow ooo jeszcze witamine C lykaj a jak masz goraczke to mozna panadol wziac lub paracetamol... zdroweczka zycze elka Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Amol w ciąży- czy można stosować? 20.03.05, 20:25 Ale ile się tego pije! 20 kropli to nawet niemowlęciu nie zaszkodzi (zakładając, ze jakieś dałoby sie namówić) Odpowiedz Link Zgłoś
ania767 Re:antybiotyk w ciąży 20.03.05, 21:06 dziewczyny mam pytanko, widzę, że jesteście już dobrze poinformowane, właśnie skończyłam brać antybiotyk, a niedługo zbliżają się moje dni płodne. Chcielibyśmy się z mężem postarać o dzidziusia (staramy się już 1,5 roku - więc b. nam zależy), ile czasu trzeba odczekać po jego dawkowaniou??? Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re:antybiotyk w ciąży 20.03.05, 21:15 Tu chyba mniejsze znaczenie ma antybiotyk, a większe powód z którego go brałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen100 Re:antybiotyk w ciąży 20.03.05, 22:04 pierwsze dziesiec dni po zaplodnieniu (do momentu implantacji w macicy) jest bezpieczne i w zasadzie czynniki uznawane za szkodliwe takie jak alkohol wowczas nei dzialaja teratogennie. pzdr) Odpowiedz Link Zgłoś