Dodaj do ulubionych

KTG 39-40 t.c.

20.03.05, 20:02
Dziewczyny
Jak często jeździcie na KTG w 39-40 t.c.? Ja jeszcze nie byłam na KTG, ale
czytam tu i tam, że wy robicie to badanie. Czy jeździcie bezpośrednio do
szpitala i prosicie o KTG?

Niedoinformowana Ania
Obserwuj wątek
    • mazuba Re: KTG 39-40 t.c. 20.03.05, 20:10

ja widzialam sie z ginem we wtorek, bylam wtedy w 37 tc i stwierdzil rozwarcie
      na 1.5 cm. spytalam o ktg i dowiedzialam sie, ze po pierwsze w szpitalu w
      ktorym chce rodzic jest platne- 50 zł, a po drugie na razie dzidzia nie jest
      przenoszona a ciaza prawidlowa wiec nie ma po co go robic.
      powiedzial, tez ze odchodzi sie od czestego robienia ktg. nie wiem czy to
      prawda, ale mam do niego zaufanie wiec na razie nie fikamsmile
      pozdr
      magda 38 tc
      • sanna1 Re: KTG 39-40 t.c. 20.03.05, 23:09
        Dzięki Mazuba
        • andaba Do Mazuby 20.03.05, 23:16
          Ktg płatne 50 złotych??? Boże, za co, za zużycie aparatu?! Załamałaś mnie...
          • mazuba Re: Do Mazuby 20.03.05, 23:36

nie wiem jakie zuzycie bo nigdy nie mialam, ale wiem, ze w jednym szpitalu u
            nas zrobili oplate za ktg 10 zl a w moim 50 wlasnie. to podobno dosyc nowe
            zmiany z tym placeniem za ktg.
            pozdr
            magda
      • mika_p Re: KTG 39-40 t.c. 21.03.05, 02:23
        Drogi ten twój szpital. U mojego lekarza (który za wizytę bierze 7 dych) KTG
        kosztuje 1 dychę.
        • aluu Re: KTG 39-40 t.c. 21.03.05, 08:44
          Lekarz do którego chodzę na wizyty umówił się ze mną w szpitalu na pierwsze KTG dopiero w wyznaczonym dniu porodu, tj. 29 III (akurat ma dyżur, hi hi hi). Nie sądzę, żeby Mały akurat z tego dnia skorzystał... U mnie oprócz typowych bóli jak przed @ cisza.
          Oczywiście, gdybym nie czuła ruchów maleństwa, to mam jechać i sprawdzić bez umawiania się.
          U nas KTG gratis!!!
          • agnieszka190 Re: KTG 39-40 t.c. 21.03.05, 08:50
            Ja miałam raz robione KTG w szpitalu, miałam skierowanie od mojego lekarza. Na
            wczoraj miałam termin i pojechałam do szpitala,żeby wykonać to badanie
            powiedziano mi że KTG 7 dni po terminie i koniecznie ze skierowaniem. Strasznie
            się wkurzyłam, bo słyszałam że na końcówce dzieczyny robią to badanie co dwa
            dni. Na razie mały kopie, więc aż tak bardzo się nie denerwuje. Ale pójdę do
            mojego lekareza i dowiem się jak to jest.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka