Dodaj do ulubionych

KREM NA ROZSTĘPY-PILNIE

21.03.05, 15:14
Dziewczyny szukam niedrogiego kremu na rozstęoy Własnie pokazały mi sie na
brzuszku Przy pierwszej ciązy stosowałam Mustele ale teraz mimo że mam nie
widzę żadnej poprawy Stosuję od 3 m-ca i jestem już w 5.Kremy Gerbera też nie
przynosza pozytywnych skutków
pozdr
Monika
Obserwuj wątek
    • sugarbox Re: KREM NA ROZSTĘPY-PILNIE 21.03.05, 15:24
      Polecam Ziajke firmy Ziaja - ok. 13 PLN. Z drozszych dobre sa te, ktore maja duzo masla shea (karite) -
      stosowalam tez czysty 100% wyciag - rewelacja! Bardzo dobry jest tez krem polskiej firmy Ava - w
      fioletowej tubie - 150 ml - ok.25 zlotych - mily zapach, no i dziala!
      Inna rzecz, ze to moze nie pomoc - wrodzone genetycznie mozliwosci skorysmilei wtedy nawet najdrozszy
      srodek nie pomozesad((
      Mimo wszystko zycze powodzenia, pozdrawiam!
      Sugar (bez rozstepow na szczescie) i Mini Myszek (28 tc)
    • magdusinek Re: KREM NA ROZSTĘPY-PILNIE 21.03.05, 15:35
      Hej, ja uzywam kremu na rozstepy Chicco, niestety nie nalezy do najtanszych-
      300ml to 75 zl, ale jest skuteczny. Jestem teraz w 38tc i juz prawie znikly mi
      rozstepy na piersiach, byly takie okropne, ze wsytydzilam sie pokazac piersi
      mezowi (bardzo gwaltownie mi urosly) W tej chwili po jakis 5 tyg kuracji mam
      naprawde niewielkie slady, nie sa juz fioletowe i wlasciwie trzeba sie uwanie
      przyjzec aby je zobaczyc. W moim przypadku wiec ten krem bardzo pomogl.
      Pozdrawiam. magdalena i Daniel (38tc)
      • agnieszkaela Re: KREM NA ROZSTĘPY-PILNIE 21.03.05, 15:51
        Rozstepy po jakims czasie robia sie z silnych jasne i to bez wzgledu na to czy
        uzywa sie kremow czy nie.
        • magdusinek Re: KREM NA ROZSTĘPY-PILNIE 21.03.05, 16:09
          Ja jestem jednka zdania, ze pomogl mi krem, bo nie sadze, zeby po 5 tyg
          rozstepy poprostu same zaczely znikac. One nie tylko wyblakly, skora jest
          prawie gladka.
    • yo_witka Re: KREM NA ROZSTĘPY-PILNIE 22.03.05, 12:00
      No cóż, obawiam sie że coś jest w tych predyspozycjach genetycznych. Ja na
      początku ciąży stosowałam krem na rozstępu z Avonu (ok. 40 zł jeśli dobrze
      pamiętam), a rozstępy zrobiły mi się mimo to na piersiach. Co prawda przed
      ciąża nosiłam małe B, teraz nagle to sie zmieniło w duże C z czego teoretycznie
      powinnam być zadowolona, ale faktycznie piersi upstrzone fioletowymi
      kreseczkami nie są zbyt piękne. Teraz kupiłam sobie w aptece specyfik na
      rozstępy "ciążowe" francuski specyfik, Matern Program (ok. 50 zł), no i cóż
      smaruję nim brzuszek z nadzieją że chociaż tam mi nie wyskoczą bo do tych na
      piersiach o raczej nie mam złudzeń. Jak już wyszły mimo smarowania to na pewno
      nie znikną, czekam więc tylko aż zrobią się białe, no i coż będę je traktować
      jak pamiątkę po synkusmile))))

Pozdrawiam
      Asia i Wojtuś(30tc.)
    • beetti Re: KREM NA ROZSTĘPY-PILNIE 22.03.05, 14:06
      jestem aktualnie w 33 tygodniu - od 3 m-ca smaruję się od dekoltu do kolan
      kremem na rozstępu z Avonu ( 29,90 zł.) i jak na razie nie zauważyłam nic
      niepokojącego - a brzusio mam już ogromne
    • majka.majka Re: KREM NA ROZSTĘPY-PILNIE 22.03.05, 16:34
      Ja używam zwykłej oliwki dla dzieci, moja przyjaciółka też używała i nie ma
      rozstępów, skóra jest natłuszczona i powinno być ok, tak twierdzi mój lekarz.
      Pozdrawiam (17 tydz. trwa)
    • moris1 Re: KREM NA ROZSTĘPY-PILNIE 22.03.05, 19:40
      Polecam oliwke Nivea z avocado-niedroga(ok.12zł.)i do tej pory
      22tydz.skuteczna.
    • julka72 Re: KREM NA ROZSTĘPY-PILNIE 23.03.05, 10:23
      Pysiaczku, a próbowałas Mustelę na istniejące już rozstępy (są 2 rózne kremy i
      nie wiem który masz - czy ten "zapobiegający" czy ten, kt. ma likwidować)?
      Znajoma była zadowolona, twierdzila, że szybko rozstępy zbladly (ale nie
      zniknęły całkowicie). Pozdrawiam
    • wesolutka3 Re: KREM NA ROZSTĘPY-PILNIE 07.04.05, 22:01
      Powiem tak. Na początku ciązy stosowałam krem z Avonu - szczerze
      niesystematycznie - więc rozstępy o dziwo pojawiły się w 8 miesiącu. Ale mama
      mi kupiła w aptece ok 14.00 - polecam - krem" Fissan" do masażu. Żałuje że d
      razu go nie kupłam .Jest bardzo przyjemny w użyciu, ma super zapach, i fajnie
      lekko rozgrzewa skórę no i zapobiega swędzeniu. pozdraiwam.
      • figa771 Re: KREM NA ROZSTĘPY-PILNIE 08.04.05, 18:45
        Dla mnie Fissan to wielki niewypał:tłusty,cuchnie,zle sie wchłania!polecam
        ZIAJKE i olejek Nivea.
    • pasmois Re: KREM NA ROZSTĘPY-PILNIE 09.04.05, 20:26
      Ja w 1 ciazy uzywalam Fissana, zero efektu mam rozstepy jak kaniony Kolorado.
      Teraz jestem w 32 tc smaruje Avonem tylko po to zeby nie swedzialo.
      Rozstepy nie znikna - to jest rozerwana tkanka laczna, i nie ma jak na razie
      mozliwosci na jej ponowne zlaczenie. Rozstepy sa sprawa wlasciwosci skory -
      wieksza szanse na nia maja kobiety szczuple, z sucha skora niz te ze
      sklonnosciami do przetluszczajacej sie skory. Ale oczywiscie i tak nie jest to
      regula.
      Ja od wielu lat szukam rozwiazania, jak sie pozbyc tego paskudztwa. Ostatnio
      wyczytalam ze mozna sie pozbyc robiac bardzo glebokie zluszczanie skory,az do
      skory wlasciwej i stymulowanie do wytwarzania nowej tkanki. Mowiac obrazowo -
      prawie obdzieranie ze skory za mega kase.
    • babea Re: KREM NA ROZSTĘPY-PILNIE 18.04.05, 10:26
      Hej Dziewczyny!
      A jak to jest z tymi kremammi na rozstepy?- bo przeciez w ciazy nie wszystkich
      kosmetykow mozna uzywac! Jak to sie ma do polecanych przez Was kremow? Czy nie
      maja one zadnych szkodliwych skladnikow?
      Ja- poki co, mam straszne rozstepy na biuscie i gdzie-niegdzie indziej... Ale
      chociaz na brzusiu nie....- tak na pocieszenie... wiec chcialabym o niego
      zadbac, zeby chociaz on zostal czysty! wink

pozdrawiam i czekam na info!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka