Dodaj do ulubionych

Brak apetytu w II trymestrze

12.04.05, 12:50
Dziewczyny
Jestem na początku 16 tyg. ciazy i nadal nie mam apetytu na żadne
pokarmy.Żebym się nie zmuszała to nic bym nie jadła tylko piła. Jestem
bardzo szczupła, mam niewielką anemię i wiem, ze powinnam jeść i dużo i
zdrowo,a tymczasem nawet słodycze mnie nie rajcują. Wszyscy bliscy mnie
uspokajali ze na początku tak zawsze jest, ze to minie, a teraz juz się na
mnie złoszczą jak widzą ile ja jem (a pzred ciążą jadłam 2,3 razy tyle!!).

Moze znacie jakieś domowe sposoby na poprawę apetytu (potrawy, zioła)?
Obserwuj wątek
    • j04nn4 Re: Brak apetytu w II trymestrze 12.04.05, 12:58
      nie martw sie kochana ja tez tak mialam nic kompletnie nic mnie nie ruszalo
      czekoladka lody owoce soki i wszelkie wykwintnosci bleeeeeeeeeeeeeeeeee nie
      moglam patrzec na to tylko ze jak mialam problemy z wymiotami do 5 miesiaca nie
      jadlam zmuszalam sie byle sie nie zaglodzic schudlam 10 kilo do 20 tyg w 20 tyg
      po woli zaczelam przybierac i apetyt wracal po woli do 24 tyg przytylam 3 kilo
      teraz w 28 kolejne 3 jem normalnie bez przejadania nie mam faz na jakies jadlo
      nie toleruje pizz i innych fast fudow a przed ciaza uwielbialam bylam lasuchem
      a teraz poloza mi slodycze a ja ich nawet nie tkne i nawet zapach czekoladki
      mnie nie skusi od poczatku ciazy mialam dwie zachcianki truskawki i brzoskwinki
      na ktore caly czas choruje bo ich nie ma hehehehhe pozatym jem typowo domowe
      jedzenie gotowane nie smazone moje gusta kulinarne zmienily sie diametralnie no
      ale coz ciaza to odmienny stan wink))))) pozdrawiam asia i 28 tyg brzusio
      • camina Re: Brak apetytu w II trymestrze 12.04.05, 13:01
        Uff
        to nie ja jedyna...
        Mi już mdłości i wymioty przeszły, więc myślałam że i apetyt wróci, a tu nic.
        Ja pzrytyłam 3 kg ale to chyba tylko piersi bo nigdzie indziej nie widać.
        • j04nn4 Re: Brak apetytu w II trymestrze 12.04.05, 13:04
          heheh to ciesz sie ze piersiatka ci rosna to jedyny okres kiedy my z mniejszym
          biustem zobaczymy co to znaczy byc cycatka winkPPPPPPpozdrawiam asia i 28 tyg
          brzusio
    • kamea78 Re: Brak apetytu w II trymestrze 12.04.05, 13:21
      U mnie to samo - NIC. Ani czekoladki, ani deserki, pizze. Jestem w 24 tc i
      jadłbym tylko owoce, piła herbatki w kolorze słomkowym. Od początku ciąży
      przytyłam 7 kg i ta waga utrzymuje się od 6 tygodni. Z ciążą OK, więc gin nie
      kazał mi się denerwować. Tylko teściowa ostatnio wysnuła wniosek, ze się głodzę
      dla figury. Moher jej na głowę padł.
      • paris4 Re: Brak apetytu w II trymestrze 12.04.05, 13:33
        Ja w 26tc mam tylko 3 kg na plusie. Wszyscy myślą, że się odchudzam, ale ja jem
        5 posiłków dziennie i niczego sobie nie odmawiam. Troszkę się martwię tą niską
        wagą, ale tydzień temu miałam USG i synek rozwija się prawidłowosmile))
      • j04nn4 Re: Brak apetytu w II trymestrze 12.04.05, 13:35
        hehehhe nie martw sie u mnie tez kolezanki chyba z zazdrosci ze w 7 miesiacu
        mam tylko maly brzuszek mowia pewnie sie glodzisz albo opinasz sie i
        maltretujesz a ja nosze spodnie ciazowe dzinsowe za maly masz brzuch czy ciaza
        jest zdrowa po prostu czasem mam ochote postrzepic jezyk ale ze to znajomi
        przelykam sline wink))
    • klaudiaidylan Re: Brak apetytu w II trymestrze 22.01.15, 01:23
      Cześć jestem w 12 tygodniu ciąży, od samego początku nie miałam mdłości czy też wymiotów jednak straciłam apetyt. Przed ciążą nie miałam takiego problemu wręcz zajadalam się słodyczami. Do szczupłych tez nigdy nie należałam a teraz można mi na talerzu dać wszystko a i tak nic nie rusze. Próbuję jesc na siłę chociaż jedna bułkę dziennie, lecz przychodzi mi to z trudem nie wiem co mam o tym myśleć. Na początku ciąży zajadalam się wszystkim co kwaśne ogórki kiszone, kapusta a nawet cytryna teraz i tego nie rusze. Czy może to być spowodowane moja praca w nocy? prawdę mówiąc siedzę i wypełniam dokumenty od czasu do czasu musze sprawdzić jak pracują inni. Nie wiem już co mam robić martwię się o dziecko czy ma wszystkiego tyle ile mieć powinno. Lekarze mówią ze to normalne i ze przejdzie ale nie mam jakoś do nich zaufania.
    • kopiko-lol Re: Brak apetytu w II trymestrze 24.01.15, 20:54
      mialam tak w poprzedniej ciazy. Przeszlo ok 20 tc. Jak pijesz, to proponuje surowe soki warzywne w roli glownej z burakiem smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka