Dodaj do ulubionych

wegetarianki w ciąży

21.04.05, 20:11
jestem w 13 tyg i jestem bardzo osłabiona. Wyniki mam dobre z wyjątkiem
niskiego cukru i tak się zastanawiam czy to nie wynik diety a od 10 lat nie
jem mięsa i ryb i było wszystko w porządku do ciąży.
Obserwuj wątek
    • bebewawa Re: wegetarianki w ciąży 21.04.05, 20:21
      Witam
      Ja również jestem wegetarianką od 14 lat, nie jadłam mięsa ani ryb, w ciąży
      również chociaż 3-krotnie skusiłam się na rybę - apetyty ciążowe smile Mój synuś
      urodził się zdrowiutki. Ja jeśli chodzi o wyniki miałam super przez całą ciążę,
      żelazo również, dbaj tylko o jedzenie jajek i buraczków. Cukier miałam w normie
      więc u Ciebie to raczej nie jest skutek wegetarianskiej diety, może generalnie
      jesz zbyt mało węglowodanów - w końcu w ciąży mamy zwiększone zapotrzebowanie
      na różne składniki pokarmowe.
      Pozdrawiam
      • izaaaa3 Re: wegetarianki w ciąży 21.04.05, 20:28
        dzięki troche sie uspokoiłam!
    • jakw Re: wegetarianki w ciąży 21.04.05, 20:33
      mięso i ryby jakoś specjalnie cukru nie podnoszą, więc niski cukier to raczej
      nie wina wegetarianizmu.
      • mamaaga5 Re: wegetarianki w ciąży 21.04.05, 20:56
        jestem w 32 tc, od 8 lat wegetarianka. Na razie wyniki wzorcowe, Mała wygląda na
        okaz zdrowia, a moja lekarka twierdzi, że dzięki temu że jestem wegetarianką,
        odżywiam się dużo lepiej niż większość jego pacjentek jedzących "normalnie".
        Gdzieś tu kiedyś ktoś podawał adres do formu wega rodziców i ciężarówek, ale nie
        mogę znaleźć.

pozdrawiam
        • martekx Re: wegetarianki w ciąży 22.04.05, 11:30
          O to chodzilo?

www.wege.dzieciak.pl/index.php
    • aliceparis Re: wegetarianki w ciąży 22.04.05, 10:20
      Ja też jestem wegetarianką (od 15 lat). Jestem w 34 tyg. i wyniki od początku
      mam bardzo dobre.

Myślę, że takie osłabienie jest normalne w I trymestrze (plus może przesilenie
      wiosenne). Ale jeśli masz dobre wyniki, to nic się nie martw, jesteś na
      przełomie I i II trymestru, a od II trymestru powinnaś poczuć się znacznie
      lepiej. Dużo dziewczyn tak ma (ja też tak miałam). Oczywiście jeśli samo nie
      przejdzie, to trzeba by pójść do lekarza na gruntowniejesze badania. Ale pewnie
      samo miniewink))
    • agnieszqa Re: wegetarianki w ciąży 22.04.05, 10:26
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20590 tu forum wege mam
      sama jestem wege od 13 lat, jak również moja 2,6 córa i grudniowy człowiek w
      środku.
      tak jak pisaly dziewczyny - wg mnie niski cukier to nie wina wege-diety smile
      • luna333 Re: wegetarianki w ciąży 22.04.05, 11:43
        zgadzam się -niski cukier to raczej nie wina wege chyba że faktycznie jesz mało
        produktów węglowoodanowych -cukier można podnieść słodkimi owockami smile
        u mnie wyniki ok - jestem laktowege -od ponad 10lat, ryb też nie jem -czuję się
        ok -pozdrawiam 26tc skończone smile
        • mooki1 Re: wegetarianki w ciąży 26.04.05, 09:11
          Cześć dziewczyny,
          Fajnie,że macie takie dobre wyniki. Ja również miałam wszystko w normie,ale pani
          doktor już na pierwszej wizycie stwierdziła,że nie mogę być dobrą matką skoro
          już teraz głodzę moje maleństwo.Zdenerwowałam się, zmieniłam lekarza,ale i tym
          razem lekarz był zdecydowanie przeciwny mojej diecie (choć jem ryby i
          jajka).Twierdził,że robię krzywde dziecku.Czego się nie robi dla upragnionego
          dziecka? Zaczęłam jeść mięso choć przychodziło mi to z trudem. Cztery dni temu
          straciłam moje słoneczkosad....wiem,że moja dieta nie miała na to wpływu.
          Dziewczyny, trzymajcie się. Życzy zdrowych i pięknych maluszków.Magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka