izaaaa3 21.04.05, 20:11 jestem w 13 tyg i jestem bardzo osłabiona. Wyniki mam dobre z wyjątkiem niskiego cukru i tak się zastanawiam czy to nie wynik diety a od 10 lat nie jem mięsa i ryb i było wszystko w porządku do ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bebewawa Re: wegetarianki w ciąży 21.04.05, 20:21 Witam Ja również jestem wegetarianką od 14 lat, nie jadłam mięsa ani ryb, w ciąży również chociaż 3-krotnie skusiłam się na rybę - apetyty ciążowe Mój synuś urodził się zdrowiutki. Ja jeśli chodzi o wyniki miałam super przez całą ciążę, żelazo również, dbaj tylko o jedzenie jajek i buraczków. Cukier miałam w normie więc u Ciebie to raczej nie jest skutek wegetarianskiej diety, może generalnie jesz zbyt mało węglowodanów - w końcu w ciąży mamy zwiększone zapotrzebowanie na różne składniki pokarmowe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: wegetarianki w ciąży 21.04.05, 20:33 mięso i ryby jakoś specjalnie cukru nie podnoszą, więc niski cukier to raczej nie wina wegetarianizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaga5 Re: wegetarianki w ciąży 21.04.05, 20:56 jestem w 32 tc, od 8 lat wegetarianka. Na razie wyniki wzorcowe, Mała wygląda na okaz zdrowia, a moja lekarka twierdzi, że dzięki temu że jestem wegetarianką, odżywiam się dużo lepiej niż większość jego pacjentek jedzących "normalnie". Gdzieś tu kiedyś ktoś podawał adres do formu wega rodziców i ciężarówek, ale nie mogę znaleźć. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martekx Re: wegetarianki w ciąży 22.04.05, 11:30 O to chodzilo? www.wege.dzieciak.pl/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
aliceparis Re: wegetarianki w ciąży 22.04.05, 10:20 Ja też jestem wegetarianką (od 15 lat). Jestem w 34 tyg. i wyniki od początku mam bardzo dobre. Myślę, że takie osłabienie jest normalne w I trymestrze (plus może przesilenie wiosenne). Ale jeśli masz dobre wyniki, to nic się nie martw, jesteś na przełomie I i II trymestru, a od II trymestru powinnaś poczuć się znacznie lepiej. Dużo dziewczyn tak ma (ja też tak miałam). Oczywiście jeśli samo nie przejdzie, to trzeba by pójść do lekarza na gruntowniejesze badania. Ale pewnie samo minie)) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszqa Re: wegetarianki w ciąży 22.04.05, 10:26 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20590 tu forum wege mam sama jestem wege od 13 lat, jak również moja 2,6 córa i grudniowy człowiek w środku. tak jak pisaly dziewczyny - wg mnie niski cukier to nie wina wege-diety Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: wegetarianki w ciąży 22.04.05, 11:43 zgadzam się -niski cukier to raczej nie wina wege chyba że faktycznie jesz mało produktów węglowoodanowych -cukier można podnieść słodkimi owockami u mnie wyniki ok - jestem laktowege -od ponad 10lat, ryb też nie jem -czuję się ok -pozdrawiam 26tc skończone Odpowiedz Link Zgłoś
mooki1 Re: wegetarianki w ciąży 26.04.05, 09:11 Cześć dziewczyny, Fajnie,że macie takie dobre wyniki. Ja również miałam wszystko w normie,ale pani doktor już na pierwszej wizycie stwierdziła,że nie mogę być dobrą matką skoro już teraz głodzę moje maleństwo.Zdenerwowałam się, zmieniłam lekarza,ale i tym razem lekarz był zdecydowanie przeciwny mojej diecie (choć jem ryby i jajka).Twierdził,że robię krzywde dziecku.Czego się nie robi dla upragnionego dziecka? Zaczęłam jeść mięso choć przychodziło mi to z trudem. Cztery dni temu straciłam moje słoneczko....wiem,że moja dieta nie miała na to wpływu. Dziewczyny, trzymajcie się. Życzy zdrowych i pięknych maluszków.Magda Odpowiedz Link Zgłoś