Dodaj do ulubionych

Podwójna macica

22.04.05, 10:19
Cześć Dziewczyny! Jestem w 12tc i jak narazie z dzidzią i ze mną wszystko
ok.Mam jednak mały problem,podwójną macicę,który bardzo mnie niepokoi.Lekarze
mówią,że narazie jest wszystko dobrze,dzidzia rozwija się prawidłowo,ale mam
wrażenie,że nie mówią mi wszystkiego.Czy któraś z Was ma lub miała podobny
problem?
Obserwuj wątek
    • badrak Re: Podwójna macica 22.04.05, 10:35
      Moniko, ja tez mam podwójna macicę i dokładnie rok temu na tym forum szukałam
      dziewczyn z podobnym problemem smile. W lutym urodziłam córcie Dominkę,co prawda w
      35\36 tygodniu. Jeżeli masz jakies pytania to chetnie odpowiem.

Pozdrawiam

Agata
      • mo-nika27 Re: Podwójna macica 22.04.05, 10:58
        Hej Agata!Powiedz jak przebiegała Twoja ciąża?Jak poród?Moja lekarka
        powiedziała,że na 90% będę miała cesarkę.Mam na siebie uważać,a ciąża jest
        ciążą wysokiego ryzyka.Jak było u Ciebie?
        • badrak Re: Podwójna macica 22.04.05, 13:00
          Moniko, ja pierwszą ciążę poroniłam, więc teraz od samego początku bardzo
          uważałam. Brałam duphaston, duzo leżałam i byłam do końca na zwolnieniu. W domu
          prawie nic nie robiłam, a juz na pewno nie zmywałam naczyń, odkurzałam i nie
          zmywalam podłóg. Naprawdę bardzo, ale to bardzo uważałam i wszyscy moi bliscy
          razem ze mną. Bardzo chciałam rodzic naturalnie i urodziłam! Mimo,że wiekszość
          dziewczyn z taka przypadłością rodzi przez cc.Poród trwał bardzo krótko, u mnie
          duzym mankamentem była tez przegroda w pochwie, która podczas porodu pękła. Z
          tego co wiem to właśnie wiele posiadaczek takiej macicy rodzi miesiąc
          wcześniej. Nie bój się, wszystko będzie dobrze. Znajdź przede wszystkim takiego
          lekarza, który miał do czynienia z podwójna macicą- to bardzo ważne.

Pozdrawiam
          • mo-nika27 Re: Podwójna macica 22.04.05, 17:11
            Dzięki dziewczyny za słowa otuchy.Jest to dla mnie b.ważne.Szczególnie dziękuję
            Tobie Agato,Twoje informacje są dla mnie cenne.Niewiele dziewczyn ma taką
            przypadłość i ciężko mi było znalezć informacje na ten temat.Odnośnie
            lekarza,mam bardzo fajną panią doktor,ale nie wiem czy miała przede mną takie
            przypadki.Podejrzewam,że będzie mi trudno znalezć takiego lekarza(mieszkam w
            niezbyt dużym mieście) i nie wiem czy moją lekarkę chcę zmieniać.Muszę to
            przemyśleć.Agato,jeszcze jedno pytanie.Czy odczuwałaś ból brzucha w części
            gdzie macica jest pusta?Moja dzidzia jest w prawej części,a od jakichś dwóch
            dni pobolewa mnie z lewej strony.Są to takie krótkotrwałe skurcze,tak jakby
            bolał jajnik przy owulacji.
            • badrak Re: Podwójna macica 23.04.05, 22:13
              Moje maleństwo tez było po prawej stronie smile. Chyba odczuwałam cos jak ból
              jajnika, ale w ciąży to chyba normalne i taki ból to objaw normalny i wystepuje
              u wiekszości kobiet. Twoja druga macica zachowuje sie tez jakby była w ciąży-
              tak mi powiedizł lekarz, dlatego tez po porodzie trzeba ja wyłyżeczkować.
              Moniko, gdybys miała jescze jakieś pytania to zawsze możesz do mnie napisać,
              chętnie odpowiem. Sama też całą ciąże kontaktowałam się z dziewczynami z taką
              macicą, bardzo mi pomagały. Także śmiałao!

Agata
    • koteczka12 Re: Podwójna macica 22.04.05, 12:46
      Moja szwagierka też tak miała - urodziła z tym zdrowego synka, wprawdzie
      miesiąc przed terminem, ale bez żadnych komplikacji. Chce się teraz starać o
      drugie. Lekarze mówia, że teraz zależy do której macicy zajdzie - jeśli do tej
      samej, to już raczej bez żadnych klopotów, jeśli do drugiej - musi uważac jak
      w pierwszej ciąży (normalnie uważala, nie przemęczała się, ale nie leżała ani
      nic)
    • shamsa Re: Podwójna macica 24.04.05, 12:57
      na wroclawskich klinikach jedna pani urodzila po kolei dwoje dzieci z podwojnej
      macicy - kazde z innej. To chyba nie jest specjalnie niebezpieczne - po prostu
      szczegolnie sie taka ciaze przechodzi i prowadzi. Zycze wszystkiego dobrego
      tobie i twojemu malenstwu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka