dorotka.h 30.04.05, 22:04 dziewczyny czy Karmi można spokojnie pić w ciąży, czy też szkodzi???bo ja już sama nie wiem???czy brała któraś z Was nystatynę czy ona jest bezpieczna?? pozdrawiam ja i 21 tyg brzusio Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hanyszka Re: Piwo Karmi 30.04.05, 23:24 Karmi jest piwem bezalkoholowym, pij na zdrowie. PS Oczywiscie zaraz pojawi sie kilka postow, ze nie pij, bo dzidzi zaszkodzisz etc.Nie farbuj rowniez wlosow, nie wieszaj firanek i nie rob stu innych rzeczy, ktorych juz nie pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
hanna26 Re: Piwo Karmi 01.05.05, 00:34 Ależ nie, rób, rób to wszystko jak najbardziej. Farbuj włosy, wieszaj firanki, zażywaj gorące kąpiele, wynoś kocie kuwety nawet jak nigdy nie chorowałas na toksoplazmozę, wsuwaj tatara i sery dojrzewające, przenos ciężary i powtarzaj sobie dziesięć razy dziennie ulubiony tekst wielu forumowiczek: "Ciąża to nie choroba, a jesli dziecku cos się stanie, to trudno, tak być musiało..." ps. Jesli chodzi o Karmi - nie wiem. Jesli jest bezalkoholowe, to chyba nie ma przeciwwskazań. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda773 Re: Piwo Karmi 01.05.05, 12:22 A ja gdzies czytałam że takie piwko bezalkoholowe jest sztucznie przetwarzane i dlatego niezdrowe, podobno lepiej wypic troche zwykłego niż takie.Znam jednak panią która całą ciążę piła karmi, dośc często (taka była jej zachcianka) i wszystko oki. Myślę że o ile pijemy z umiarem, to ta odrobina alkoholu nie zaszkodzi...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Piwo Karmi 01.05.05, 16:43 Karmi ma tyle alkoholu co kefir. a przy okazji troche witamin z grupy B i innych. Mała szklaneczka jest zdrowsza niz pepsi. Byle było to Karmi a nie piwo normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
anulla1 Re: Piwo Karmi 01.05.05, 17:39 Mnie (11tc) ostatnio moja kuzynka lekarka- karmiaca matka zapraszala na karmi wiec dla mnie rzecz jest oczywista ze mozna pic... Ania Odpowiedz Link Zgłoś
mania25 Re: Piwo Karmi 01.05.05, 18:27 Piwo karmi mozna pic w ciazy a nawet przy karmieniu.Momaga wytwarzac mleko jesli ktos go ma za malo(tak przynajmniej mowiono mi na wykladach!) Odpowiedz Link Zgłoś
roxi_hart Re: Piwo Karmi 01.05.05, 18:27 Moj lekarz zapisywal Nystatyne jako jedyny bezpiezny lek w ciazy a Karmi pilam dosc duzo i nie widze zeby zaszkodzilo Malej. Odpowiedz Link Zgłoś