unia78 03.05.05, 12:11 Witam; Jestem na zwolnieniu od 25.11.04 do dzisiaj - byłam w pracy 2 tygodnie w styczniu i to na tyle. Termin mam na 03.08. No i wypłata za kwiecień przyszła mniejsza tak ok 20% Czy tak ma być, czy ktoś się pomylił? Pozdrawiam - Paulina Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pimpek_sadelko Re: L4 - wypłata 03.05.05, 18:41 to zalezy. jesli mialas jakas premie, albo jakis dodatek to na l4 moze Ci on nie przyslugiwac. Odpowiedz Link Zgłoś
justin301 Re: L4 - wypłata 03.05.05, 22:19 to dziwne, moim zdaniem już te wcześniejsze wypłaty powinnaś otrzymwyać mniejsze. Najlepiej skontaktuj się z pracodawcą albo z ZUS-em, zależy kto wypłaca Ci zasilek. Proś o wyjasnienia. ja niestety nie mogę się od pracodawcy doprosić dokumenty na podst. ktorego liczą mi zasilek tylko od podstawowej pensji i nie wliczaja mi dużej premii ale przede mną niestety procesik w sądzie ale poczekam jeszcze kilka miesięcy. Życzę ci, żeby w twoim przypadku była to tylko pomyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
tasia24 Re: L4 - wypłata 03.05.05, 22:26 Ja również jestem na zwolnieniu co prawda pierwszy miesiąc a na koniec maja rodzę, ale ja miałam płatne 100% z tym że mój ginekolog musiał mi napisać że jestem w ciaży i takie zwolnienie zawsze upoważnia do 100% płacy owszem premii sie nie otrzymuje. Odpowiedz Link Zgłoś
aalfaa Re: L4 - wypłata 04.05.05, 09:16 Masz racje w ciąży otrzymuje się 100% wynagrodzenia (koniecznie L4-z kodem B)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
camina Re: L4 - wypłata 04.05.05, 11:00 Dziewczyny, to ja już nic nie rozumiem. Niby jest 100 % ale ja od 3 miesięcy dostaję włąsnie około 15-20 % pensji mniej - kiedy mój maż zadzwonił do zusu żeby zapytać dlaczego tak się dzieje pani od niechcenia powiedziała że to jakieś ubezpieczenie które kiedyś płacił pracodawca a teraz samam musze je opłacać choć jestem na umowie o pracę. Czy któraś z was wie o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
unia78 Re: do Caminy - L4 - wypłata 04.05.05, 11:52 Camina, a od kiedy jesteś na zwolnieniu? Ja jak wspomniałam od 25 listopada i co miesiąc moja wypłata była taka sama. Na pewno nie doliczali do tego żadnych premii, dodtaków, itp i tu nagle za kwiecień mniej Taka "niespodzianka". Poproszę męża żeby wypytał. Jakby co to dam znać. Pozdrawiam - Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
sylvi.r Re: L4 - wypłata 04.05.05, 12:25 Cześć. Ja jestem na zwolnieniu od 4 marca tego roku i nie zauważyłam abym miała pomniejszoną wypłatę.Lekarz opiekujacy sie moją ciążą powiedział mi,ze będę miała płacone 100 % takze nic nie stracę i rzeczywiście tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
koral777 Re: L4 - wypłata 04.05.05, 12:53 A pamiętacie że te 100 % - to 100% średniej pensji. Do któregoś lutego z ostanich 6 miesięcy, a od lutego z ostanich 12 nastu. Wystarczy aby mieć podwyzkę np z grudnia to poprzednie niższe pensje zaniżają te 100 % świaczenia. Natomiast jeśli zarabiasz juz rok czasu tyle samo nie mam pomysłu skąd 20 % mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: L4 - wypłata 04.05.05, 12:55 koral777 napisała: > A pamiętacie że te 100 % - to 100% średniej pensji. Do któregoś lutego z > ostanich 6 miesięcy, a od lutego z ostanich 12 nastu. Wystarczy aby mieć > podwyzkę np z grudnia to poprzednie niższe pensje zaniżają te 100 % świaczenia. > > Natomiast jeśli zarabiasz juz rok czasu tyle samo nie mam pomysłu skąd 20 % > mniej. no.... ja mialam podwyzke w grudniu( na l4 zostalam wyslana w koncowce stycznia) a pensja przychodzi z zusu bez niej. tak sobie licza. te 100% to kpina. Odpowiedz Link Zgłoś