Dodaj do ulubionych

środki uspakajające

06.05.05, 10:58
Dziewczyny mam pytanie. Czy któraś z was brała w ciąży środki uspakajające
będąc w ciąży. Ja niestety muszę bo moje stany mogą źle odbić się na dziecku.
Lekarz mi przepisał. Jeśli tak to co brałyście i co wiecie na ten temat?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • visenna2 Re: środki uspakajające 06.05.05, 11:35
      Mam nerwicę i od początku ciąży (zwłaszcza rano) takie stany lękowe, że chodzę
      po ścianach. Lekarz to olał i powiedział, że jestem rozhisteryzowana, i że
      żadnych, ale to żadnych leków uspokajających brać nie mogę. Nawet melisy mi
      zabronił pić.
      Powiedz, jaki lekarz przepisał Ci lekarstwa, ginekolog czy inny?
      • niusiasz Re: środki uspakajające 06.05.05, 12:25
        Nienormalny ten Twój lekarz????????? Mam dokładnie to samo tylko nasila się
        wieczorem nie rano. Jak można powiedzić że jesteś histeryczką. Co lepsze dla
        Twojego dziecka - wziąć lagodny środek czy wprowadzać go w taki stan pobudzenia
        i nerwowaści? Byłam oczywiście ulekarza internisty - przepisał mi Kalms i
        melisę do oporu. Zadzwoniłam do swojego ginekologa (bo nie ma wolnych miejsc) i
        powiedział że jeśli potrzebuję mam brać i nie ma to wpływu na moje dziecko.
        Zresztą lekarze często przepisują w takich stanach relanium. Podobno przepisuje
        się go w przedwczesnych skurczach. Nie martw się idz do innego lekarza on Ci
        pomoże. Przecież nie możesz tak się męczyć przez całą ciąże.
        • visenna2 Re: środki uspakajające 06.05.05, 12:34
          Dzięki serdeczne!
          Też mi się wydawało, że dla dziecka jest lepiej jak mama jest spokojna. A ja w
          dodatku mam stresującą, niefajną pracę, bez uspokajaczy chyba bym nie dała
          rady. O zwolnieniu mój gin kazał mi zapomnieć, wziąć się w garść i nie
          przesadzać...
          Masz rację, idę do innego lekarza.
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka