ruda773 10.05.05, 11:11 MAm pytanie do dziewczyn około 30 tygodnia. Czy Was też boli kośc łonowa? MNie boli juz od trzech dni. To chyba normalne co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sasza71 Re: Kośc łonowa 10.05.05, 11:42 niedawno przekroczylam polmetek ciazy,a bole w okolicy lona odczuwam nieregularnie co prawda,ale juz od kilku (moze 7-8)tygodni. Mysle ,ze zwiazane sa z przygotowywaniem kanalu rodnego do porodu,nasze stawy ulegaja "rozluznieniu" pod wplywem relaksyny. Zyczylabym sobie podobnego wplywu tego hormonu na ma napieta psychike )... Odpowiedz Link Zgłoś
noshadow Re: Kośc łonowa 10.05.05, 11:45 oj - boli boli jak diabli. Mnie juz od 25 tygodnia. Przywodzenie ud to ból jak przy zlamaniu. Niektorym spojenie to rozlazi sie. Niestety bedzie bolec do konca... Odpowiedz Link Zgłoś
moni_011 Re: Kośc łonowa 10.05.05, 11:46 boli po prostu spojenie łonowe bo sie rozchodzi........... Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: Kośc łonowa 10.05.05, 12:07 Mnie boli jak chodzę, ale poza tym nie. Myślę, że to normalne, rozluźnia się mi przecież wszystko, żeby dziecko przez miednicę przeszło... Moja lekarka mówiła, że bóle tego typu są niegroźne, dopóki mijają po "usięściu" lub położeniu się. Odpowiedz Link Zgłoś
mamasebunia Re: Kośc łonowa 10.05.05, 12:14 Moze się rozchodzić spojenie łonowe - nie mozna tego lekcewazyc. Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: Kośc łonowa 10.05.05, 12:30 Ale bez paniki - to się zdarza rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś
magdula29 Re: Kośc łonowa 10.05.05, 14:41 mnie boli juz od tygodnia. najgorzej jest w nocy przy przekręcaniu się z boku na bok(a co jeszcze gorsze..od kilku dni czuję potworny nerowból w lewym pośladku - przesunął się z okolicy kości ogonowej w lewo. czuje go przy każdym kroku. przy chodzeniu boli jak diabli..czuje się jak niepełnosprawna ...zaczęła się smarowac maścią kamforową ale to nie za wiele daje..ból jest zbyt głęboko.. może wy macie jakąś radę? Odpowiedz Link Zgłoś
badowimo Re: Kośc łonowa 10.05.05, 18:37 to typowy objaw rwy kulszowej, slyszlam ze jej atak lubi wlasnie przypasc na okres ciazy. Bardzo ci wspolczuje, bo bol unieruchamia na jakis okres ( przynajmniej tak bylo w moim przypadku). Nerwobol idzie przez posladek, czesto przez udo, az do samej stopy. Zreszta poczytaj o tym w necie, ja tu nie bede sie madrzyc Na pewno nie jest to schorzenie szkodliwe dla maluszka. Mnie kiedys dopadlo, leczyli mnie tabletkami przeciwbolowymi i przecwzapalnymi, nie wiem jak pomaga sie minac rwie przy ciazy. Moze lekarz cos pomoze. Musisz jakos sobie ulzyc w cierpieniu, chyba ze masz armie do pomocy i wszystko za ciebie zrobia to lez i czekaj az minie. Pozdrawiam goraco. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda773 Re: Kośc łonowa 10.05.05, 18:21 Co nas jeszcze zacznie bolec zanim dotrwamy do porodu? ))) Odpowiedz Link Zgłoś
pysia_ka Re: Kośc łonowa 10.05.05, 18:43 Ja mam ten sam problem, jestem w 31tc i od kilku dni mam takie bóle przy chodzeniu, że jak ktoś mi się przygląda to pewnie ma niezły ubaw bo poruszam się jakbym miała 80 lat. Zastanawiam się czy lekarz może dać mi L4 bo mam problem z dojściem do pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 Re: Kośc łonowa 10.05.05, 18:47 Mnie boli w pachwinach i kroczu - to podobno jakies wiazadła - generalnie boli jak diabli i chyba do porodu nie monie (po porodzie bedzie mnie za to rwało krocze i tak w kólko), ponadto spojenie tez mnie boli - sporadycznie ale.... i to mnie najgorzej martwi. Wg USG spojenie sie juz rozeszło na 4 mm. Jeżeli będzie rozejscie na 7 -10 mm to jest to wskaznaie do cesarki. Radzę o to spytac przy najbliższym badaniu USG a potem skonsultowac z lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
lesia28 Re: Kośc łonowa 11.05.05, 10:51 A juz myslalam , ze to tylko moj problem. Jestem w 34 tyg i od tygodnia czuje bol w kosciach lonowych. Najgorsze sa dwa trzy kroki zaraz po tym jak sie wstanie,przekrecanie sie z boku na bok to tez koszmar. W sobote jak lunal deszcz probowalam podbiec 10m do samochodu i nie dalam rady, nogi odmowily posluszenstwa, tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś