beata9923 10.05.05, 22:44 ciekawa jestem jak to u Was było bo ja pierwsze dziecko rodziłam 14 godzin a drugie 20 minut,a teraz się boję bo to nie reguła że pierwszy najdłużej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewucha28 Re: ile trwał Twój poród? 10.05.05, 23:05 od odejśćia wod do urodzenia 7h ,ale od pierwszych bolesnych skurczy do urodzenia tylko 4h ,ciekawe jak bedzie teraz,moze jeszcze szybciej Odpowiedz Link Zgłoś
isia_50 Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 08:04 ewucha 28! To tak jak ja, od odejścia wód 7 godzin (zero skurczy), od przyjazdu na porodówkę i podania oksytocyny do urodzenia dziecka 4 godziny. Też się zastanawiam jak będzie tym razem. Iza 24 tc Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: ile trwał Twój poród? 10.05.05, 23:06 20 min ???? o rany!! To pocieszające Ja Dominike rodziłam 20 godz. od przyjazdu do szpitala, z bolesnymi skurczami Odpowiedz Link Zgłoś
beata9923 Re: ile trwał Twój poród? 10.05.05, 23:33 jak przyjechałam do szpitala w drugiej ciązy to miałam już rozwarcie na 2 palce i dosłownie jak przy trzecim skurczu z tych nie do wytrzymania położna powiedziała mi" jeszcze jeden skurcz i urodzimy" to myślałam że ją wyśmieję ale tak też się stało - wszystko trwało 20 min!! Odpowiedz Link Zgłoś
nela12 Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 08:01 hejale mialas fajnie-ja 23godz!porod bez znieczulenia,z masazem szyjki(bolalo jak ...!!!)mam tylko nadzieje ze teraz bedzie latwiej-a boje sie strasznie-wiec narazie nie mysle-pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kulusuk Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 08:06 od odejścia wód 35h. od pierwszych bolesnych skurczów 32h. bez znieczulenia i jeszcze 10 h na kroplówce która podobno sprawia że skurcze są gorsze. podobno mam tak szyjkę że szybciej się nie da - dobrą do ciąży, bo długa i trzyma jak beton ale kiepska do porodu bo trudna do otwarcia. za 2 mies powtórka z rozrywki i nie wiem co mam myśleć. czy mam jakieś szanse na szybszy finał??? Odpowiedz Link Zgłoś
aniarad1 Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 08:21 Ale miałyście szybkie porody! (nie wszystkie ale większość)Zazdroszczę. Mój pierwszy zaczął boleć o 21, całą oc zwijałam się z bólu - byłam w szpitalu- na porodówkę przeieśli mnie o 8 rano i urodziłam dopiero o 12.25. UUUUF. Terazz, drugiego porodu boję sie potwornie. Wiem czego się spodziewać. Ale może będzie chociaż krótszy... Ania Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina-s-82 Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 08:40 No to ja,naleze do tych szczesciar ktore za pierwszym razem ropdzily prawie bez bolu i w 3godziny.Tylko ostatnie 45min.bylo ciezkie ale jak wy dziewczyny znioslyscie kilkunastogodzinne porody,to naprawde podziwiam i gratuluje ogromnej sily organizmu!teraz jestem w drugiej ciazy i zastanawiam sie czy bedzie tak jak polozna powiedziala "urodze na schodach do szpitala"czy dla odmiany bedzie 3x dluzej? Odpowiedz Link Zgłoś
laperla4 Re: ile trwał Twój poród? do betay i ewuchy 11.05.05, 13:31 dziewczyny ja prawie tak samo! tylko tyle, że po godzinę krócej !!!! 7 h od odejścia wód i 3h bóli )) A teraz kto wie.. Pozdrawiam gosia i chyba 33 tyg. majeczka Odpowiedz Link Zgłoś
nela12 do kulusak 11.05.05, 08:37 hej-widzisz to chyba nie tylko ja tak mam-polozna mowila ze oprocz tej dlugiej szyjki mam,,tam same miesnie!pytala co ja cwicze?!mi to dopiero po 3 tych kroplowach na 4cm rozwarcie sie zrobiloi ten masarz-moj gin pozniej mowil ze to raczej niebyl zwykly masarz ale rozerwanie poprostu szyjki na glowce dziecka! zreszta maly mial cala glowke podrapana,i w szramach-a ja pelno siniakow jak mi lekarz na brzuchu lezal i sila dziecko wypychel brrrr boje sie pazdziernika- pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
emma_euro_emma Re: do kulusak i nela12 11.05.05, 11:01 Jezu, a nie mogłyście mieć cesarskiego cięcia? Odpowiedz Link Zgłoś
mamamartusi Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 09:23 Od pierwszego skurczu- 25 godzin. Po 16 godzinach zostalam na stale w szpitalu i podano mi oxytocyne i zzo. Tempo rozwierania bylo strasznie powolne, ale przynajmniej potem nic nie czulam. Coreczka byla duza, sala operacyjna przygotowana, ale na szczescie udalo mi sie ja wypchnac Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
damelia Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 09:26 o 6 rano w szpitalu ...17 godzin=1 cm rozwarcia.o 23.21 cesarka Odpowiedz Link Zgłoś
mama_oli3 Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 09:35 Witaj! Moj poród trwał 33godziny!Był wywoływany aż 2kroplówkami na dzień! Aż wreszcie urodziłąm zdrową Oleńke-3500kg. , 56cm.- 12.11.04r.!Teraz ma już pół roczku i jest duża! pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
karolka201 Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 19:28 Witam Mój poród trwał 40min.Urodziłam zdrowego synka,5230kg.63cm. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
emma_euro_emma Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 19:42 Ojej, jak króciutko. A jaki duży chłopak! Odpowiedz Link Zgłoś
beata9923 Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 19:46 ojoj strasznie wielaśny ale dobrze że się nie męczyłaś Odpowiedz Link Zgłoś
lolinka2 Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 09:48 12 godzin całosć, z tego parcie 5 minut. Tym razem może być tak samo nawet, było ogólnie zabawnie choc fakt ze boli jak piorun ) Odpowiedz Link Zgłoś
black_currant Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 09:55 Pierwszy: 8 godzin (z oksytocyną) Drugi: 3.5 (też z oksytocyną) - skończył się cesarką, bo w drugiej fazie okazało się, że jednak sama nie urodzę --------------------------------------- Ania - podwójna mama październikowa Emilka (1.10.2001) Grześ (18.10.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
mamadasia5 Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 10:16 Mój od odejścia wód do porodu 9 godzin. W tym skórcze bardzo bolesne miałam 6 godzin. A wcześniej przez 2 dni miałam takie dziwne skórcze średnio co 6-8 minut, nie bardzo bolesne ale zignorować się ich nie dało. Odpowiedz Link Zgłoś
bujanna Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 10:19 Od pierwszego skurczu 9 godzin buli partych 3 godziny. Nie bylo to duzo ale mam nadzieje ze tym razem bedzie krucej. Odpowiedz Link Zgłoś
kluseczka74 Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 10:25 Hej Wywoływany, non stop na oksytocynie - 38 godzin. Zakończony cc, mialam zzo, po dwudziestu kilku godzinach. Kinga urodziła się duża 3950 i 56 cm. Było cięzko i bardzo bolało ale warto. Pozdrawiam Kluseczka i Kinga (22.02.2005) Odpowiedz Link Zgłoś
agawa22 Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 11:06 To mój poród chyba naprawde był lekki. Zgłosiłam sie do szpitala bo byłam już przeterminowana (41 tc). Rano było wszystko ok, cały dzień chodziłam i miałam szykować sie na następny na podanie oksytocyny. Ale mój dzidziuś mnie posłuchał i o 16 odeszły mi wody. Położna (super babka) wysłała mnie pod prysznic. Siedziałam sobie na krzesełku i polewałam wodą, było naprawde b. miło. po godzinie miałam już 5 cm rozwarcia, a mnie nic nie bolało.Poszłam znowu pod prysznic i ok 18 wyszłam żeby sprawdzić ile mam rozwarcia. Położyłam sie i zaczęło mnie boleć, a tu położna krzyczy, że rodzimy. Ja już , a gdzie te bóle.? Kazała przeć i o 18.05 synek był na świecie. Możecie mi wierzyć lub nie , ale naprawde mnie nic prawie nie bolało, może dlatego że byłam pod prysznicem. Tak naprawde bóle mnie dopadły jak sie położyłam , ale trwało to ok 8 minut.A synek był duży 4200 i 56 cm.Zyczę wszystkim takiego porodu jak mój. Odpowiedz Link Zgłoś
m_k_k Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 11:22 Poród prawie bezbolesny? Też o tym marzyłam, ale niestety nie było lekko. Ja miałam skurcze od rana, ale takie mało bolesne, potem za to tak znienacka stały się bardzo bolesne i to trwało 4,5 godziny a potem urodziła się nasza śliczna córeczka. Ale i tak nie wytrzymałam - wzięłam znieczulenie, bo ból był nie do zniesienia ( A oto sprawczyni tego wszystkiego forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=22421330 Odpowiedz Link Zgłoś
aniarad1 Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 12:08 Jesteś szczęściarą. Ja byłam pod prysznicem chyba z pięc razy - ulgi mi niep [rzyniósł. Potem na porodówce, 2 razy w wannie, może na chwilę było mi lepiej. Ale i tak bolało i było dluuugo. Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
aniarad1 do agawa22 11.05.05, 12:11 Moja poprzednia wypowiedź oczywiście dotyczy agawy22, która urodziła leciutko Odpowiedz Link Zgłoś
sakada Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 11:26 Pierwszy poród - od pierwszego skurczu 4 godziny i 5 minut Odpowiedz Link Zgłoś
magda.mich Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 11:48 To ja dołączę do tych co rodziły długo - 1 dzień - od rana do nocy kroplówa z oksytocyną- efekt silne, bolesne i regularne skurcze (zwijałam się tak z bólu, że miałam dredy i kołtuny na głowie, które udało mi się rozczesać tydzień po porodzie), brak rozwarcia noc - cały czas silne skurcze 2 dzień - znowu kroplówa od rana do....17.05 - córcia w końcu zechciała pojawić się na świecie. W sumie wyszło około 32 godzin. Niedogodności, jaki pamiętam, to obolałe żebra od pomocy lekarza w wypychaniu dzieciaczka, potrzaskana szyjka (po 4,5 roku lekarz spytał, czy nigdy nie mialam nadżerki, takie "ślady" mi pozostały), anemia (w czasie ciąży nie miałam). Ale cała radość z widoku ukochanej istotki przysłoniła te męki. Mam nadzieję, że teraz pójdzie duzo lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 12:03 Pierwszy poród: 5,5 godziny. Następny w planach za 3 lata Odpowiedz Link Zgłoś
agaoswiecim Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 12:54 Mój pierwszy poród trwał 5 i pół godziny. Naprawdę bolesnych skurczy dostałam w szpitalu jakieś 4 godziny przed samym porodem. Ogólnie nie było tak strasznie. We wrześniu drugi , może będzie jeszcze szybciej! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiali2 Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 13:18 Mój poród trwał 20 godzin. Mam nadzieję, że następny będzie krótszy......... Ale moja przyjaciółka pierwszy poród miała 45 minutowy...... regóły tu niema Odpowiedz Link Zgłoś