Dodaj do ulubionych

ile trwał Twój poród?

10.05.05, 22:44
ciekawa jestem jak to u Was było bo ja pierwsze dziecko rodziłam 14 godzin a
drugie 20 minut,a teraz się boję bo to nie reguła że pierwszy najdłużej
Obserwuj wątek
    • ewucha28 Re: ile trwał Twój poród? 10.05.05, 23:05
      od odejśćia wod do urodzenia 7h ,ale od pierwszych bolesnych skurczy do
      urodzenia tylko 4h ,ciekawe jak bedzie teraz,moze jeszcze szybciejwink
      • isia_50 Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 08:04
        ewucha 28! To tak jak ja, od odejścia wód 7 godzin (zero skurczy), od przyjazdu
        na porodówkę i podania oksytocyny do urodzenia dziecka 4 godziny. Też się
        zastanawiam jak będzie tym razem.
        Iza
        24 tc
    • coronella Re: ile trwał Twój poród? 10.05.05, 23:06
      20 min ???? o rany!! To pocieszające smile
      Ja Dominike rodziłam 20 godz. od przyjazdu do szpitala, z bolesnymi skurczami sad
      • beata9923 Re: ile trwał Twój poród? 10.05.05, 23:33
        jak przyjechałam do szpitala w drugiej ciązy to miałam już rozwarcie na 2 palce
        i dosłownie jak przy trzecim skurczu z tych nie do wytrzymania położna
        powiedziała mi" jeszcze jeden skurcz i urodzimy" to myślałam że ją wyśmieję ale
        tak też się stało - wszystko trwało 20 min!!
        • nela12 Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 08:01
          hejsmileale mialas fajnie-ja 23godz!porod bez znieczulenia,z masazem szyjki(bolalo
          jak ...!!!)mam tylko nadzieje ze teraz bedzie latwiej-a boje sie strasznie-wiec
          narazie nie myslesmile-pozdrawiam
          • kulusuk Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 08:06
            od odejścia wód 35h. od pierwszych bolesnych skurczów 32h. bez znieczulenia i
            jeszcze 10 h na kroplówce która podobno sprawia że skurcze są gorsze. podobno
            mam tak szyjkę że szybciej się nie da - dobrą do ciąży, bo długa i trzyma jak
            beton ale kiepska do porodu bo trudna do otwarcia. za 2 mies powtórka z
            rozrywki i nie wiem co mam myśleć. czy mam jakieś szanse na szybszy finał???
            • aniarad1 Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 08:21
              Ale miałyście szybkie porody! (nie wszystkie ale większość)Zazdroszczę. Mój
              pierwszy zaczął boleć o 21, całą oc zwijałam się z bólu - byłam w szpitalu- na
              porodówkę przeieśli mnie o 8 rano i urodziłam dopiero o 12.25. UUUUF. Terazz,
              drugiego porodu boję sie potwornie. Wiem czego się spodziewać. Ale może będzie
              chociaż krótszy...
              Ania
              • ewelina-s-82 Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 08:40
                No to ja,naleze do tych szczesciar ktore za pierwszym razem ropdzily prawie bez
                bolu i w 3godziny.Tylko ostatnie 45min.bylo ciezkie ale jak wy dziewczyny
                znioslyscie kilkunastogodzinne porody,to naprawde podziwiam i gratuluje
                ogromnej sily organizmu!teraz jestem w drugiej ciazy i zastanawiam sie czy
                bedzie tak jak polozna powiedziala "urodze na schodach do szpitala"czy dla
                odmiany bedzie 3x dluzej?smile
              • laperla4 Re: ile trwał Twój poród? do betay i ewuchy 11.05.05, 13:31
                dziewczyny ja prawie tak samo! tylko tyle, że po godzinę krócej !!!! 7 h od
                odejścia wód i 3h bóli smile)) A teraz kto wie..smile
                Pozdrawiam gosia i chyba 33 tyg. majeczka
            • nela12 do kulusak 11.05.05, 08:37
              hej-widzisz to chyba nie tylko ja tak mam-polozna mowila ze oprocz tej dlugiej
              szyjki mam,,tam same miesnie!pytala co ja cwicze?!mi to dopiero po 3 tych
              kroplowach na 4cm rozwarcie sie zrobilosadi ten masarz-moj gin pozniej mowil ze
              to raczej niebyl zwykly masarz ale rozerwanie poprostu szyjki na glowce dziecka!
              zreszta maly mial cala glowke podrapana,i w szramach-a ja pelno siniakow jak mi
              lekarz na brzuchu lezal i sila dziecko wypychel brrrr boje sie pazdziernika-
              pozdrawiam
              • emma_euro_emma Re: do kulusak i nela12 11.05.05, 11:01
                Jezu, a nie mogłyście mieć cesarskiego cięcia?
    • mamamartusi Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 09:23
      Od pierwszego skurczu- 25 godzin. Po 16 godzinach zostalam na stale w szpitalu i
      podano mi oxytocyne i zzo. Tempo rozwierania bylo strasznie powolne, ale
      przynajmniej potem nic nie czulam. Coreczka byla duza, sala operacyjna
      przygotowana, ale na szczescie udalo mi sie ja wypchnacsmile
      Pozdrawiam
      • damelia Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 09:26
        o 6 rano w szpitalu ...17 godzin=1 cm rozwarcia.o 23.21 cesarka sad
    • mama_oli3 Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 09:35
      Witaj!
      Moj poród trwał 33godziny!Był wywoływany aż 2kroplówkami na dzień! Aż wreszcie
      urodziłąm zdrową Oleńke-3500kg. , 56cm.- 12.11.04r.!Teraz ma już pół roczku i
      jest duża!
      pozdrawiam!
      • karolka201 Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 19:28
        Witamsmile
        Mój poród trwał 40min.Urodziłam zdrowego synka,5230kg.63cm.
        Pozdrawiamsmile
        • emma_euro_emma Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 19:42
          Ojej, jak króciutko. A jaki duży chłopak!
        • beata9923 Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 19:46
          ojoj strasznie wielaśny ale dobrze że się nie męczyłaś
    • lolinka2 Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 09:48
      12 godzin całosć, z tego parcie 5 minut. Tym razem może być tak samo nawet, było ogólnie zabawnie choc fakt ze boli jak piorun smile)
    • black_currant Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 09:55
      Pierwszy: 8 godzin (z oksytocyną)
      Drugi: 3.5 (też z oksytocyną) - skończył się cesarką, bo w drugiej fazie okazało
      się, że jednak sama nie urodzę

---------------------------------------
      Ania - podwójna mama październikowa smile
      Emilka (1.10.2001)
      Grześ (18.10.2004)
    • mamadasia5 Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 10:16
      Mój od odejścia wód do porodu 9 godzin. W tym skórcze bardzo bolesne miałam 6
      godzin. A wcześniej przez 2 dni miałam takie dziwne skórcze średnio co 6-8
      minut, nie bardzo bolesne ale zignorować się ich nie dało.
    • bujanna Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 10:19
      Od pierwszego skurczu 9 godzin buli partych 3 godziny. Nie bylo to duzo ale mam
      nadzieje ze tym razem bedzie krucej.
    • kluseczka74 Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 10:25
      Hej
      Wywoływany, non stop na oksytocynie - 38 godzin. Zakończony cc, mialam zzo, po
      dwudziestu kilku godzinach. Kinga urodziła się duża 3950 i 56 cm. Było cięzko i
      bardzo bolało ale warto.
      Pozdrawiam
      Kluseczka i Kinga (22.02.2005)
    • agawa22 Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 11:06
      To mój poród chyba naprawde był lekki. Zgłosiłam sie do szpitala bo byłam już
      przeterminowana (41 tc). Rano było wszystko ok, cały dzień chodziłam i miałam
      szykować sie na następny na podanie oksytocyny. Ale mój dzidziuś mnie posłuchał
      i o 16 odeszły mi wody. Położna (super babka) wysłała mnie pod prysznic.
      Siedziałam sobie na krzesełku i polewałam wodą, było naprawde b. miło. po
      godzinie miałam już 5 cm rozwarcia, a mnie nic nie bolało.Poszłam znowu pod
      prysznic i ok 18 wyszłam żeby sprawdzić ile mam rozwarcia. Położyłam sie i
      zaczęło mnie boleć, a tu położna krzyczy, że rodzimy. Ja już , a gdzie te bóle.?
      Kazała przeć i o 18.05 synek był na świecie. Możecie mi wierzyć lub nie , ale
      naprawde mnie nic prawie nie bolało, może dlatego że byłam pod prysznicem. Tak
      naprawde bóle mnie dopadły jak sie położyłam , ale trwało to ok 8 minut.A synek
      był duży 4200 i 56 cm.Zyczę wszystkim takiego porodu jak mój.
      • m_k_k Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 11:22
        Poród prawie bezbolesny? Też o tym marzyłam, ale niestety nie było lekko. Ja
        miałam skurcze od rana, ale takie mało bolesne, potem za to tak znienacka stały
        się bardzo bolesne i to trwało 4,5 godziny a potem urodziła się nasza śliczna
        córeczka. Ale i tak nie wytrzymałam - wzięłam znieczulenie, bo ból był nie do
        zniesienia sad(

A oto sprawczyni tego wszystkiego wink
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=22421330
      • aniarad1 Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 12:08
        Jesteś szczęściarą. Ja byłam pod prysznicem chyba z pięc razy - ulgi mi niep
        [rzyniósł. Potem na porodówce, 2 razy w wannie, może na chwilę było mi lepiej.
        Ale i tak bolało i było dluuugo.
        Pozdrawiam,
        Ania
        • aniarad1 do agawa22 11.05.05, 12:11
          Moja poprzednia wypowiedź oczywiście dotyczy agawy22, która urodziła leciutko smile
    • sakada Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 11:26
      Pierwszy poród - od pierwszego skurczu 4 godziny i 5 minutsmile
    • magda.mich Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 11:48
      To ja dołączę do tych co rodziły długo -
      1 dzień - od rana do nocy kroplówa z oksytocyną- efekt silne, bolesne i
      regularne skurcze (zwijałam się tak z bólu, że miałam dredy i kołtuny na
      głowie, które udało mi się rozczesać tydzień po porodzie), brak rozwarcia
      noc - cały czas silne skurcze
      2 dzień - znowu kroplówa od rana do....17.05 - córcia w końcu zechciała pojawić
      się na świecie.
      W sumie wyszło około 32 godzin. Niedogodności, jaki pamiętam, to obolałe żebra
      od pomocy lekarza w wypychaniu dzieciaczka, potrzaskana szyjka (po 4,5 roku
      lekarz spytał, czy nigdy nie mialam nadżerki, takie "ślady" mi pozostały),
      anemia (w czasie ciąży nie miałam). Ale cała radość z widoku ukochanej istotki
      przysłoniła te męki.

Mam nadzieję, że teraz pójdzie duzo lepiej.
    • atlantis75 Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 12:03
      Pierwszy poród: 5,5 godziny. Następny w planach za 3 lata smile
      • agaoswiecim Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 12:54
        Mój pierwszy poród trwał 5 i pół godziny. Naprawdę bolesnych skurczy dostałam w
        szpitalu jakieś 4 godziny przed samym porodem. Ogólnie nie było tak strasznie.
        We wrześniu drugi , może będzie jeszcze szybciej!
    • kasiali2 Re: ile trwał Twój poród? 11.05.05, 13:18
      Mój poród trwał 20 godzin. Mam nadzieję, że następny będzie krótszy.........
      Ale moja przyjaciółka pierwszy poród miała 45 minutowy...... regóły tu niema smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka