kaska.to 14.05.05, 09:25 witam, gdzies ostatnio czytalam na ten temat,ale oczywiscie, jak bardzo potrzebuje informacji nie moge znalezc.jaka dlugosc ma szyjka macicy? dzieki na informacje. pzodrawiam, kaska Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pasmois Re: szyjka macicy! 14.05.05, 17:21 Ok 4-4,5cm. Standardowo. Ale jak to z szyjka macicy bywa i z dlugoscia palcow lekarza moga zdarzyc sie odchylenia. Moja dzis ma 0,5 cm i czekam az zniknie wogole a moj synek bedzie ze mna Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi2 Re: szyjka macicy! 14.05.05, 17:31 O Boże ..aż taka długa powinna być/??? ja mam jakies 3 cm a lekarz nic mnie nie straszy więc chyba to nie jakaś katastrofa ???? Ania & 25tyg Hania Odpowiedz Link Zgłoś
szaramysz2 Re: szyjka macicy! 14.05.05, 19:28 ))))))))))))))))) na bank twoja szyjka jest bardzo elegancka i nic jej nie dolega. a ze ciut krotsza....coz, bywa i tak zaloze sie, ze Twoje nogi sa krotsze niz nogi niejednej Twojej kolezanki a chyba zaden ortopeda nie napadl Cie na ulicy..? Odpowiedz Link Zgłoś
asia06 Re: szyjka macicy! 14.05.05, 19:35 Mój lekarz mówił, że powody do niepokojów mogą być wtedy, gdy szyjka skróci się do 20 mm. Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi2 Re: szyjka macicy! 14.05.05, 19:41 od razu mi lepiej.....te moje 3 cm troche mnie pocieszyły.. ehhh ja jednak strasznie strachliwa jestem...czas się wyluzowac...hi hi..w poniedziałek mam wizyte u mojego gina...niech mi dokładnie zmierzy ta szyjkę to moze mi się lepiej zrobi..hi hi pozdr, Ania & 25tyg Hanusia Odpowiedz Link Zgłoś
paris4 Re: szyjka macicy! 14.05.05, 19:41 To bardzo indywidualna sprawa. Niektóre kobiety startują z krótką szyjką, najważniejsze to obserwowac czy szyjka się nie skaraca i nie rozwiera przedwcześnie jak u mnie niestety(( Odpowiedz Link Zgłoś
czarmanik Re: szyjka macicy! 14.05.05, 20:03 JA mialam 4 cm u mnie zaczęla się skracać wcześnie w 28 tc miala 25 mm i dupka że tak powiem termin DZIŚ a ja sobie siedze i nic się nie dzieje buuuuu różnie bywa z tą szyjką.... Odpowiedz Link Zgłoś
aga.79 Re: szyjka macicy! 15.05.05, 19:23 Nie ma standarów, każda kobitka ma inaczej. Wyczytałam, że w ciąży przeważnie szyjka ma 37mm, ale to też żadna reguła. Jedni lekarze twierdzą, że dolna granica to 3 cm, inni, że 2. Mam koleżankę, która całą ciążę miała 1,5cm i wszystko było ok, bo taki jej urok. Odpowiedz Link Zgłoś