Dodaj do ulubionych

ruchy dzidzi

19.05.05, 15:09
jak czesto rusza sie wasz maluszek? jak dlugo?

moj ma rozne dni, czasem 4 godz caly czas, czasami ma dzien ze kiepsko
Obserwuj wątek
    • monika9710 Re: ruchy dzidzi 19.05.05, 15:19
      ja mój brzuszek (23tc) wiecej czuję, niż nie czuję. nie liczę ruchów, ale dziś
      rano ryknęłam na męża i efekt: dzidziuś mało sie rusza.dopiero parę min temu
      się rozkręciło. juz sie nie dam sprowokować, bo ono sie boi. zazwyczaj
      najmocniej wiercipięci się po jedzonku i po spacerku. pozdrowionka
      • xagatka Re: ruchy dzidzi 19.05.05, 15:40
        w ktorym jestes tygodniu?
        • grubaska20 Re: ruchy dzidzi 19.05.05, 15:44
          buu..sad mamy już 22tydzień, od jakiechś 2chyba tygodni czuję w bzuchu coś
          dziwnego.. ale to bardzo delikatne i podobne zupełnie do niczego wrażenie.. nie
          jestem nawet do końca pewna, czy to dziecko..sad i czuję to bardzo rzadkomoże
          raz, dwa razy dziennie, a czasem to nawet ze dwa dni nic..sad
    • asia06 Re: ruchy dzidzi 19.05.05, 21:13
      Mój w 35 tc wierci się najbardziej wieczorem. A w zasadzie się rozpycha, bo na
      nic innego nie ma już miejsca. Kolanko z jednej strony, łokieć z drugiej i
      jeszcze do tego pupka. Brzuch rozłazi się na trzy strony
      • pimpek_sadelko Re: ruchy dzidzi 19.05.05, 21:16
        moje dziecko jest dziwne pod wzgledem ruchow.
        kilka dni naprawde fajnie i wyraznie kajtus boksuje a potem ma 1-2 dni przerwy(
        nie calkowita, tylko czasami czuje pojedyncze lekkie kuksance). bardzo nie
        lubie tych "cichych" dni! martwie sie wtedy, mimo, ze moj synb takie akcje
        urzadza odkad zaczal sie ruszac na tyle wyraznie, ze go czuje.
        jestem w 24 tc.
    • ruda773 Re: ruchy dzidzi 19.05.05, 21:16
      A mój niestety milczy, troszke kopnął rano, potem po kolacji pare razy i cisza.
      I tak jest od wczoraj sad(( Juz nie raz mu sie tak zdarzało. POtrafi sie nie
      ruszac nawet 2 dni! TAk sie znęca nade mną.Zazdroszcze Wam ruchliwych dzieci.
      Mój maluch co jakis czas funduje mi odpowiednia porcje strachu.
      • pimpek_sadelko Re: ruchy dzidzi 19.05.05, 21:17
        ruda773 napisała:

> A mój niestety milczy, troszke kopnął rano, potem po kolacji pare razy i
        cisza.
        >
        > I tak jest od wczoraj sad(( Juz nie raz mu sie tak zdarzało. POtrafi sie nie
        > ruszac nawet 2 dni! TAk sie znęca nade mną.Zazdroszcze Wam ruchliwych dzieci.
        > Mój maluch co jakis czas funduje mi odpowiednia porcje strachu.
        jakbym swojego synka czula! moj jest IDENTYCZNY!!!!
        zatem jestemy na tym samym wozku!smile
        • paris4 Re: ruchy dzidzi 20.05.05, 08:56
          Witam w klubie. Mój synuś też potrai mnie nieźle nastraszyc. Kilka dni rusza
          się bardzo wyraźnie i niemal bez przerwy a potem następuje kilka dni "ciszy" to
          znaczy rusza się i czuję go od czasu do czasu, ale różnica w aktywności jest
          bardzo wyraźna. Niestety jeszcze nie udało mi się do tego przyzwyczic i chyba
          już się nie uda... Bardzo się boją podczas tych jego "przestojów"
        • marysia43 Re: ruchy dzidzi 20.05.05, 09:05
          W pierwszej ciazy maly rozpyhal sie caly czas teraz jestem drugi raz i czuje
          ruznice dzidzia rusza sie mniej i spokojniej raz sie wystraszylam ze jest cos
          nie tak i pobieglam do lekaza a ten zrobil mi ktg serduszka i bylo ok.poprostu
          ma inny
          temprament!

[center][link=lilypie.com][img noborder]
          lilypie.com/days/050720/2/0/1/+0[/img][/link]
          [/center]
          • zabiska Re: ruchy dzidzi 20.05.05, 10:03
            Moja dzidzi rusza sie roznie, raz skacze i szaleje, budzi sie mniej wiecej ze
            mna, ale co kilka dni robi sie spokojniejsze. To wszystko zalezy od charakterku
            dzidzi i naszego samopoczucia. Jak jestem w pracy to robi mi na zlosc i koltuni
            sie prawie caly czas, ale po powrocie do domu jak sie klade zeby odpoczac to
            ono jeszcze troszke pobryka, a potem zasypia. Na poczatku tez sie balam jak nie
            czulam ruchow, jak chcesz sie upewnic czy wszystko gra, to pomasuj delikatnie
            brzuszek, poruszaj nim, albo zjedz czekoladke - mnie to pomaga, dzidzia sie
            wtedy rusza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka