08.06.05, 20:00

Obserwuj wątek
    • drozdilla Re: SKURCZE 09.06.05, 21:45
      Anetko!może już urodziłaś? jak nie to powiem ci że ja miałam takie objawy przez
      połtora m-ca.ale niewiem kiedy masz termin.uprzedzam ja przenosiłam 2
      tygodniemimo że lekarz zapowiedział mi że urodzę przed terminem z podpbnych
      powodów co ty!powodzenia
      • maxijo Re: SKURCZE 09.06.05, 22:47
        ja jestem w 35 tygodniu i od paru dni nie moge chodzic jak dawniej. Po paru
        krokach strzyka mnie w dole brzucha, jakby w pochwie, taki krotki ostry bol, ze
        az musze sie troche zgiac. Wczoraj praktycznie cala noc mialam tez bole jak
        przy @, troche bolu w miesniach w nogach i krzyzu. Nie mam pojecia czy to
        normalne i czy juz tak bedzie pobolewac i czy ma jakos wplywa na porod. Wydaje
        mi sie ze po prostu robie sie ciezsza, a brzuch obniza sie bo poza tym nic
        szczegolnego i bardzo bolesnego nie czuje.
        • basik20 Re: SKURCZE 09.06.05, 23:02
          Witam serdecznie
          Mam do was pytanko - jesteście w bardziej zaawansowanych ciażach wiec może
          udzielicie rady. Od trzech dni mam bardzo silne bóle w dole brzucha. Czuję
          silne kłucia i trwają one nawet do 45 min. Chodzę wtedy zgięta w pół bo nie
          mogę sie wyprostować (tak mi ciągnie brzuch!!!). Wraz z nimi pojawia sie
          straszny ból krzyża - jak leże to czasami tak mnie złapie że mąż musi pomóc mi
          wstac bo sama nie dam rady (też kłucie i odrętwienie). Pojawia się to również
          podczas oddawania moczu. Zauważyłam że zaczyna mnie tak łapać od godz 17 i trwa
          do późnego wieczora. Przerwy są niedługie pomiędzy bólami. Jak się położe spać
          to nie mogę się ułożyć bo mnie ciągnie. Jestem w 19 tyg. Proszę o radę.

Pozdrawiam
          Basia
          • marta252 Re: SKURCZE 10.06.05, 09:56
            basik20, nie lekceważ takich objawów, u mnie było podobnie lekarz stwierdził
            skracającą się szyjkę i tzw. stawianie się macicy. założono mi szew okrężny na
            szyjkę i podano leki tzw. tokolityki w celu zatrzymania skurczy macicy. obecnie
            jestem w 35tc, za 3 tygodnie mam zdjęcie szewka, ale lekarz dał mi do
            zrozumienia, że gdyby nie było wtedy inrwewencji prawdopodobnie urodziłabym
            przedwcześnie. koniecznie zgłoś się do lekarza. wszystko się jakoś ułoży.
            pozdrawiam Marta.
            • magdulka26 Re: SKURCZE 10.06.05, 11:25
              Zgadzam się z przedmówczynią ,to może oznaczać skracającą się szyjkę a co za
              tym idzie przedwcześny poród.Biegiem do lekarza !!
          • basik20 Re: SKURCZE 10.06.05, 14:12
            Dziękuję bardzo. Tak się domyślałam że to może o to chodzić ale sądziłąm że
            wiąże się z tym krwawienie. Zapisałam się do lekarza na poniedziałek.

Życzę wam spokojnych ostatnich tygodni ciąży.
    • anetka05 Re: SKURCZE 11.06.05, 16:24
      Nie urodziłam jeszcze ale dzisiaj bardzo mnie boli brzuch.jestem w 38 tygodniu
      i 2 dni był spokój a dzisiaj to jest przegiecie.zwijam sie z bólu.ale odstepy
      pomiedzy bólami sa po 30 minut.i taki ból trwa nawet 4 minuty i nasila sie i
      maleje nasila i maleje i tak w kółko czy ja rodze juz?w sumie to niejest ból
      tylko takie rozrywanie + uczucie jak przy@.pomocyyy co mi jest?
      • ania19821 Re: SKURCZE 11.06.05, 17:27
        Nie rodziłam jeszcze nigdy, ale może to już to???? Odczekaj, jeśli skurcze będą
        częstsze to jedź do szpitala. W każdym razie daj znać.
      • koleandra Re: SKURCZE 11.06.05, 17:31
        Nic Ci nie jest. To bóle przepowiadające. Miałam je już kilka razy.
        Spokojnie... czekaj aż będą conajmniej co 10 minut i nie ustaną przez 2-3
        godziny.
    • anetka05 Re: SKURCZE 11.06.05, 18:32

• ewucha28 Re: SKURCZE 11.06.05, 18:54
        kochna takie to ja mam od 1,5 miesiąca a juz jestem po terminie ,meczyc to sie
        bedziesz dopiero podczas poroduwinkMozesz urodzic za pare godzin a mozesz
        urodzic za 3 tygodnie i tez bedzie ok.Ciąża donoszona jest od 38 tygodnia do 42
        tygodnia -caly miesiąc rozstrzalu wszystko sie moze stac.cierpliwości.
      • pasmois Re: SKURCZE 12.06.05, 12:00
        Ja bym na Twoim miejscu pojechala do szpitala, zrobila KTG, sie okaze moze masz
        rozwarcie i trzeba lekko pomoc zebys urodzila?
        Nie ma sensu sie meczyc..
        Chcialabym byc na Twoim miejscu...3 dni po terminie i zadnych objawow..crying
        • ewucha28 Re: SKURCZE 12.06.05, 14:48
          A ja bym siedziala w domu pomoc w szpitalu polega na masazu szyjki lub na
          podaniu oksytocyny,jesli czuje sie normalnie ruchy,nie ma niepokojących objawow
          i nie odchodzą wody to lepiej takie skurcze przezyc w domu a do szpitala trafic
          po odejsciu wod ze sporym rozwarciem ,ja licze ze u mnie wlasnie tak bedzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka