drozdilla Re: SKURCZE 09.06.05, 21:45 Anetko!może już urodziłaś? jak nie to powiem ci że ja miałam takie objawy przez połtora m-ca.ale niewiem kiedy masz termin.uprzedzam ja przenosiłam 2 tygodniemimo że lekarz zapowiedział mi że urodzę przed terminem z podpbnych powodów co ty!powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
maxijo Re: SKURCZE 09.06.05, 22:47 ja jestem w 35 tygodniu i od paru dni nie moge chodzic jak dawniej. Po paru krokach strzyka mnie w dole brzucha, jakby w pochwie, taki krotki ostry bol, ze az musze sie troche zgiac. Wczoraj praktycznie cala noc mialam tez bole jak przy @, troche bolu w miesniach w nogach i krzyzu. Nie mam pojecia czy to normalne i czy juz tak bedzie pobolewac i czy ma jakos wplywa na porod. Wydaje mi sie ze po prostu robie sie ciezsza, a brzuch obniza sie bo poza tym nic szczegolnego i bardzo bolesnego nie czuje. Odpowiedz Link Zgłoś
basik20 Re: SKURCZE 09.06.05, 23:02 Witam serdecznie Mam do was pytanko - jesteście w bardziej zaawansowanych ciażach wiec może udzielicie rady. Od trzech dni mam bardzo silne bóle w dole brzucha. Czuję silne kłucia i trwają one nawet do 45 min. Chodzę wtedy zgięta w pół bo nie mogę sie wyprostować (tak mi ciągnie brzuch!!!). Wraz z nimi pojawia sie straszny ból krzyża - jak leże to czasami tak mnie złapie że mąż musi pomóc mi wstac bo sama nie dam rady (też kłucie i odrętwienie). Pojawia się to również podczas oddawania moczu. Zauważyłam że zaczyna mnie tak łapać od godz 17 i trwa do późnego wieczora. Przerwy są niedługie pomiędzy bólami. Jak się położe spać to nie mogę się ułożyć bo mnie ciągnie. Jestem w 19 tyg. Proszę o radę. Pozdrawiam Basia Odpowiedz Link Zgłoś
marta252 Re: SKURCZE 10.06.05, 09:56 basik20, nie lekceważ takich objawów, u mnie było podobnie lekarz stwierdził skracającą się szyjkę i tzw. stawianie się macicy. założono mi szew okrężny na szyjkę i podano leki tzw. tokolityki w celu zatrzymania skurczy macicy. obecnie jestem w 35tc, za 3 tygodnie mam zdjęcie szewka, ale lekarz dał mi do zrozumienia, że gdyby nie było wtedy inrwewencji prawdopodobnie urodziłabym przedwcześnie. koniecznie zgłoś się do lekarza. wszystko się jakoś ułoży. pozdrawiam Marta. Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Re: SKURCZE 10.06.05, 11:25 Zgadzam się z przedmówczynią ,to może oznaczać skracającą się szyjkę a co za tym idzie przedwcześny poród.Biegiem do lekarza !! Odpowiedz Link Zgłoś
basik20 Re: SKURCZE 10.06.05, 14:12 Dziękuję bardzo. Tak się domyślałam że to może o to chodzić ale sądziłąm że wiąże się z tym krwawienie. Zapisałam się do lekarza na poniedziałek. Życzę wam spokojnych ostatnich tygodni ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
anetka05 Re: SKURCZE 11.06.05, 16:24 Nie urodziłam jeszcze ale dzisiaj bardzo mnie boli brzuch.jestem w 38 tygodniu i 2 dni był spokój a dzisiaj to jest przegiecie.zwijam sie z bólu.ale odstepy pomiedzy bólami sa po 30 minut.i taki ból trwa nawet 4 minuty i nasila sie i maleje nasila i maleje i tak w kółko czy ja rodze juz?w sumie to niejest ból tylko takie rozrywanie + uczucie jak przy@.pomocyyy co mi jest? Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Re: SKURCZE 11.06.05, 17:27 Nie rodziłam jeszcze nigdy, ale może to już to???? Odczekaj, jeśli skurcze będą częstsze to jedź do szpitala. W każdym razie daj znać. Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: SKURCZE 11.06.05, 17:31 Nic Ci nie jest. To bóle przepowiadające. Miałam je już kilka razy. Spokojnie... czekaj aż będą conajmniej co 10 minut i nie ustaną przez 2-3 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: SKURCZE 11.06.05, 18:54 kochna takie to ja mam od 1,5 miesiąca a juz jestem po terminie ,meczyc to sie bedziesz dopiero podczas poroduMozesz urodzic za pare godzin a mozesz urodzic za 3 tygodnie i tez bedzie ok.Ciąża donoszona jest od 38 tygodnia do 42 tygodnia -caly miesiąc rozstrzalu wszystko sie moze stac.cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
pasmois Re: SKURCZE 12.06.05, 12:00 Ja bym na Twoim miejscu pojechala do szpitala, zrobila KTG, sie okaze moze masz rozwarcie i trzeba lekko pomoc zebys urodzila? Nie ma sensu sie meczyc.. Chcialabym byc na Twoim miejscu...3 dni po terminie i zadnych objawow.. Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: SKURCZE 12.06.05, 14:48 A ja bym siedziala w domu pomoc w szpitalu polega na masazu szyjki lub na podaniu oksytocyny,jesli czuje sie normalnie ruchy,nie ma niepokojących objawow i nie odchodzą wody to lepiej takie skurcze przezyc w domu a do szpitala trafic po odejsciu wod ze sporym rozwarciem ,ja licze ze u mnie wlasnie tak bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś