Dodaj do ulubionych

Usg_dzidzia mało ruchliwa??

14.06.05, 16:18
dzisiaj bedac na badaniach powiedziałam mojemu gin ze mam obawy bo tak
właściwie to nie czuję ruchów i czasami robi mi sie twardy brzuch tak na
środku.Odrazu zrobił USG i właściwie jest wszystko ok tz.wielkość odpowiada
wiekowi ciązy i serduszko bije ale wogóle się nie rusza.Lekarz powiedział że
leniwy .troche się wystraszyłam bo leżał sobie w jednej pozycji.Po popukaniu
w brzuch właściwie nic się nie zmieniło.zapytałam gina czy to znaczy że
będzie spokojniejsze?Pierwsza córa właśnie na tym etapie ciązy dała o sobie
znać i była bardzo ruchliwa.
a jezeli chodzi o twardnienie brzucha to od czasu do czasu moze twardnieć.
Ale dlaczego dzidzius tak mało się rusza?za tydzień mam połówkowe u
Makowskiego.zZobaczymy co tam pokaże dzidziuś.
Obserwuj wątek
    • aprze Re: Usg_dzidzia mało ruchliwa?? 14.06.05, 16:38
      Witaj
      Mój pierwszy synek jak byłam z nim w ciąży to się strasznie ruszał, kopał,
      brykał tak mocno, że było widać przez ubranie, przy drugiej ciąży córeczka była
      strasznie spokojna, mało się ruszała a jak się ruszała to spokojnie delikatnie.
      To chyba zależy od dziecka czy bedzie brykać czy spokojnie leżeć
      pozdrawiam i zyczę zdrowego dzidziusia
      Agnieszka
    • bazylea1 Re: Usg_dzidzia mało ruchliwa?? 14.06.05, 16:48
      może spało właśnie dzieciątko smile btw, tak wcześnie idziesz na połówkowe? mnie
      Makowski powiedział żeby pod koniec 22 tygodnia przyjśc
      • coco14 Re: Usg_dzidzia mało ruchliwa?? 14.06.05, 17:38
        Jak dzwoniłam to powiedzieli ze między 19 a 22 tc.Muszę iśc 22 czerwca bo 23
        wyjeżdźam na 2 miesiące i niebedę miała możliwości.A to akurat będzie przełom
        21/22 tc.Pozdrawiam
        • coco14 Re: Usg_dzidzia mało ruchliwa?? 14.06.05, 17:39
          Przepraszam pomyliłam się 20/21tc.
          • annam21 Re: Usg_dzidzia mało ruchliwa?? 14.06.05, 17:50
            moja mama mowi ze jak byla ze mna w ciazy to tak kopalam,ze jej sukienka
            skakala do gory i sie ludzie w autobusie patrzyli,jak bym jej chciala przez
            brzuch wyskoczyca za to moj brat to len byl....( i tak juz zreszta mu zostalo)
            hihihi!
    • aprze Re: Usg_dzidzia mało ruchliwa?? 13.08.05, 19:57
      Cześć
      przy pierwszej ciąży Bartek wiecznie się kręcił i mocno kopał przy drugiej
      Ewelinka była bardzo spokojna mało się ruszała aż się bałam czy jest zdrowa.
      Urodziła się cała zdrowa i śliczna, tylko spała i jadła, przez rok była super
      spokojna, może i twoja dzidzia będzie taka sama
      Aga
    • pajesia Re: Usg_dzidzia mało ruchliwa?? 15.08.05, 14:57
      A czy przypadkiem nie masz łożyska na przedniej? wtedy ponoć dużo słabiej
      odczuwa się ruchy bobaska...
      ja nie mam doświadczenia w innnych przypadkach, moje dzieci "umieściły" sobie
      łożysko na przedniej, i pomimo, że jest ich dwoje, zawsze słabo czułam kopniaki
      czy boksy ... oczywiście w porównaniu z tym, co potrafiły robić inne dzieci, w
      pijedynczych ciążach. W tym również te spokojne, tak jak Twoje.
      • ade1 Re: Usg_dzidzia mało ruchliwa?? 15.08.05, 19:50
        moja mala przez cala ciaze prawie wogole sie nei ruszala i 2 razy na usg ani
        drgnela, dzisiaj ma 2 m-ce i jest cudownym zdrowym dzieckiem, ale tez w ciazy
        duzo nerwow mnie kosztowal ten brak ruchow, zreszta w historii poszukaj moje
        posty na ten temat " slabe ruchy" .
    • mama20 leniuszki :):) 15.08.05, 21:13
      ja jestem w 34 i moj okruszek tez jesl leniuszkiem i spioszkiem... w ogole nie
      czulam kopniaczkow przez cala ciaze do tej pory, chyba tylko na poczatku,
      slabiutkie... i tez sie tym strasznie martwie, (a wlasciwie martwilam do tej
      pory). Skoro jednak znaczy to, ze pluszak bedzie slimaczkiem to nawet by sie
      zgadzalo, bo ja jestem tez leniuch jak nie wiem co smile I tata jeszcze bardziej smile
      • niunia64 Re: leniuszki :):) 15.08.05, 23:06
        Nie martw się!!! Przeżywałam koszmar, bo miałam to samo. Moja Mała tak naprawdę
        zaczęła się ruszać koło 25 tc, teraz wiem, że to są ruchy, bo wcześniej takie
        niewiadomo co..., a ja się stresowałam choć lekarz zapewniał, że wsio ok. Teraz
        jestem w 17 i dzidzia już codziennie praktycznie więcej się rusza jak nierusza.
        Wiem, że to stresujące, ale jak lekarz mówi, że ok to nie ma powodów do obaw,
        jeszcze troszkę poczekaj!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka