Dodaj do ulubionych

chudnę w ciąży

21.06.05, 12:56
to moja druga ciąża. Pierwsza była cudowna - pomijając okropną opuchlizną,
ale rodziłam 27,07. Teraz mam okropne mdłości, wszsytko mnie boli. Od razu
dostałam paskudnej grzybicy, i ...chudnę. Waże teraz 45 kg ( 160 cm) będąc w
12 tyg. ciązy. jem sporo.Fakt, synek ma 11 mies. i jest dużym, bardzo
ruchliwym dzieckim. jestem cały dzień sama z dzieckim. Bardzo się boję, że
dzidziusiowi coś się stanie. W pierwszej ciązy w 12 tyg. miałam już lekkie
krągłości - piękny biust i brzuszek też był trochę widoczny. A
teraz ..nic...całkiem nic. Wyglądam jak patyk. Za tydzień bronię mgr - to też
nerwy. Planujemy dopiero teraz ślub. Waga, nerwy, podnoszenie synka...ale nie
da sie inaczej
Obserwuj wątek
    • goshas3 Re: chudnę w ciąży 21.06.05, 13:07
      Hej,
      to najniebezpieczniejszy okres juz za Tobą! Ale postaraj sie troche
      oszczędzać!!! To przecież bardzo często sie zdarza,że kobiety chudną w
      pierwszym trymestrze. Nie martw sie,nie jesteś wyjątkiem. A dzidziuś sobie
      poradzi,weźmie od Ciebie to co najlepsze i będzie sie pięknie rozwijał.
      Gorzej może być z Twoimi włosami,zębami itp. Nie zapominaj o witaminkach. Już
      niedługo zaskoczy Cie Twój wilczy apetytsmile pozdrawiam
      gosia&20tyg.córeczka
    • goshas3 Re: chudnę w ciąży 21.06.05, 13:09
      Hej, a obrona pracy to tylko formalność, podobno najprzyjemniejszy egzamin na
      studiach. Mnie bardziej stresuje jej pisanie póki cosmile powodzenia afryka
    • pimpusia77 Re: chudnę w ciąży 21.06.05, 13:10
      To moja pierwsza ciąża i choć jestem dopiero w 9 i pól tygodnia, to już ciutke przytyłam. Ale moja
      koleżanka do 16 tygodnia chudła. Również miała sporo stresów (była w kalsie maturalnej, młoda 19
      latka, problemy z dyrekcją szkoły, zaczepki rówieśników, konflikty z matką). Ale po 16 tygodniu
      zaczęła tyć i tyła, tyła, tyła... Przytyła 18 kilogramów! I niestety dostała strasznych rozstępów. Ale to
      dlatego, że znalazła sobie sposób na stres: jedzienie. Potrafiła zjeśc w środku nocy kilogram kiełbasy i
      pól bochenka chleba.
      Nie martw się. Dzidziuś jest troszkę jak "pasożyt" smile Wyciągnie z Ciebie wszystko czego będzie
      potrzebował. Bierz tylko witaminki, a zobaczysz, że wszystko będzie dobrze.
    • pea_74 Re: chudnę w ciąży 21.06.05, 13:11
      Moze Cie pociesze ale ja tez schudlam na poczatku ciazy, byl to chyba 3 m-c,
      sama bylam bardzo zdziwiona poniewaz jadlam normalnie a nawet wiecej niz
      normalnie bo pilnowalam posilkow, zawsze zjadlam sniadanie, obiad, kolacje i
      owoce miedzy posilkami ( a wczesniej to bywalo roznie, w pracy nie mialam czasu
      na jedzenie). Schudlam 2 kg mimo iz nie mialam mdlosci dlatego to mnie tak
      bardzo dziwilo. Dzidzius rosnie! A brzuszek to widac bylo dopiero w 5 m-cu gdy
      ubralam cos obcislego zeby go podkreslic!
    • punia9 Re: chudnę w ciąży 21.06.05, 14:29
      Pociszę Cię bo ja jestem w 33 tygodniu i ostatnio schudłam. Bardzo dziwne bo
      przecież pod koniec się najwięcej tyje, a ja odwrotnie. Tylko brzuszek mi się
      zaokrągla. Ale położna poweidziała że wszystko jest ok. Więc nie matrw się i
      głowa do góry. Powodzenia

Punia ze swoją stokrotką
    • gerdzia2 Re: chudnę w ciąży 21.06.05, 14:40
      Ja dużego doświadczenia nie mam bo pierwszy raz jestem w ciaży. Strasznie się
      bałam bo wszyscy mówili, ze okropnie schudłam. Przez 3 miesiace okropnie
      wymiotowałam. Schudłam ponad 5 kilo. To była najlepsza kuracja odchudzjaca,
      szkoda tylko ze na tak krótko. Obecnie jestem w 5 miesiącu i nic nie tyję.
      Byłam na badaniach i pielęgnirka przy ważeniu mówiła że niedobrzez ze nie tyję.
      A Pani doktor stwiedziła, że przytyłam 300 gr. i nie mam sie co martwić bo usg
      jest dobre i badania też. Tak więc mam trochę brzuszka (odrobinkę) i jestem
      chudsza niz przez ciażą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka