kalimera3 23.06.05, 12:26 Dziewczyny mam pytanie?Jestem w 22tc i dzisiaj odebralam wyniki morfologii i moczu.Mam lekko podwyzszone WBC 14,5 i leukocyty w moczu 0,1.Czy jest to powod do niepokoju,czy mam dzwonic do swojego lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luna333 Re: Podwyższone WBC 23.06.05, 13:35 poziom leukocytów (WBC) w morfologii jest w ciąży zazwyczaj mocno podwyższony co wynika z reakcji organizmu na ciążę - o ile nie przekracza 16tys niektórzy mówią że 20tys to nie ma co się martwić bo to normalne. Co do leukocytów w moczu to nie wiem. pozdrawiam`y Odpowiedz Link Zgłoś
karotka11 Re: Podwyższone WBC 23.06.05, 13:53 To prawda, podane normy są dla "normalnych" kobiet. Dla ciężarówek WBC są nieco wyzsze. A jeśli chodzi o leukocyty w moczu, jeżeli nie przekraczają wyniku 0-1-2 w polu widzenia, to też norma. Odpowiedz Link Zgłoś
honi_29 Re: Podwyższone WBC 23.06.05, 14:57 W ciąży taka ilość leukocytów we krwi nie jest patologią.Co do moczu to jeszcze do 3 można przyjąć za normę,nawet śladzik białka może się zdarzyć i podobno jest ok,co bez ciąży jest patologią. Odpowiedz Link Zgłoś
kalimera3 Re: Podwyższone WBC 23.06.05, 16:13 Bardzo Wam dzękuje!Jestem juz spokojna. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś