Dodaj do ulubionych

Półpasiec a ciążą

15.07.05, 21:53
Witam,

jestem, w 8 tygodniu ciąży a tu masz babo placek, przyplątał sie półpasiec. Mam w związku z tym pytanko, czy ktoś wie czy jakos wpływa na rozwój malucha? Żadnych leków ani maści nie dostałam ze względu na ciążę, więc tu jest bezpiecznie,ale sam fakt tego paskudztwa.

Pozdrawiam
Placebo77
Obserwuj wątek
    • photo.ar Re: Półpasiec a ciążą 15.07.05, 23:36
      witaj,
      przeżyłam dokładnie to samo, dostałam maść na półpaśca i zwolnienie, by
      odpocząć.
      Dla malucha to na szczęście nie jest gożne, ale trzeba się wyciszyć.
      Półpasiec atakuje wtedy, gdy nasz organizm jest przemęczony i zestresowany.
      A moja pani doktor mi mówiła, że jest to zapalenie zakończeń nerwowych i to co
      jest na zewnątrz to tak naprawdę tylko czubek góry lodowej, reszta jest
      wewnątrz. Wypoczywaj i smaruj sudokremem.
      Powodzenia i powrotu do zdrowia,
      A.
    • gosia_grabosia Re: Półpasiec a ciążą 16.07.05, 06:17
      Pólpasiec to ten sam wirus co ospa wietrzna, a czy jest groźny to nie wiem,
      poszukaj o ospie, napewno coś było smile

Życzę zdrówka i pozdrawiam

Gosia oraz:
      Nasze Malenstwo
      i
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=23998289
      • noelka28 Re: Półpasiec a ciążą 16.07.05, 16:48
        te jestem zainteresowana tematem, bo właśnie mam domownika podejrzanego o
        półpaśćca i bardzo się boję żeby na mnie nie przeszło bo nigdy na ospę nie
        chorowałam sad
        • a_pynia Re: Półpasiec a ciążą 18.07.05, 22:34
          > te jestem zainteresowana tematem, bo właśnie mam domownika podejrzanego o
          > półpaśćca i bardzo się boję żeby na mnie nie przeszło bo nigdy na ospę nie
          > chorowałam sad
          Jeżeli nie chorowałaś na ospę, to od kogoś, kto ma półpaśca możesz zarazić się
          ospą. Na półpaśca chorują tylko osoby, które chorowały na ospę.
          Niestety nie wiem, jak to się ma do ciąży, ale jeżeli nic o tym słychać (w
          przeciwieństwie do różyczki), to miejmy nadzieję, że nic dzidziusiowi nie
          zaszkodzi.
          • a_pynia Re: Półpasiec a ciążą 18.07.05, 22:43
            Zainteresowanym polecam lekturę: www.forumginekologiczne.pl/txt/a,1106,
            są tam dość szeroko opisane zagrożenia i sposoby ich uniknięcia.
          • anietka1 Re: Półpasiec a ciążą 18.07.05, 22:55
            Witaj , ja tydzień temu miałam dokładnie ten sam problem , tylko , że to mąż
            zachorował . Ma półpaśca na oku , nie wiedzieliśmy o tym dopóki nie poszedł do
            lekarza . Ja sama dzwoniłam do mojej ginekolog i poweidziała , że dzidzi nic
            nie grozi na 100% co do mnie to twierdzi , że trudno się tym zarazić i na razie
            odpukać nic mi się nie dzieje . Bałam się okropnie , bo w ciąży nie można brać
            antybiotyków , jeśli przechodziłaś ospę to ok i się nie martw , tak jak ktoś
            już tu napisał chorujący na półpaśca zaraża tylko ospą .
    • anietka1 Re: Półpasiec a ciążą 18.07.05, 23:00
      I jeszcze to forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20515&w=26161213
    • sabina74 Re: Półpasiec a ciążą 18.07.05, 23:27
      Ja miałam w I ciąży w 15 tyg i możesz być spokojna o zdrowie dzidziusia bo
      chronią go przeciwciała które masz we krwi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka