Dodaj do ulubionych

opuchniete nogi

16.07.05, 05:04
dziewczyny co poradzic na spuchniete nogi , sa olbrzymie 38 t.c , czy
powinnam dzwonic do lekarza czy to moze byc objaw zatrucia ciazowego?
Obserwuj wątek
    • jezusowa Re: opuchniete nogi 16.07.05, 10:03
      To może być zatrzymanie wody w organiżmie - odpowiedz sobie jak siusiasz tzn .
      czy adekwatnie do ilości wypijanych płynów. Może nerki nie wyrabiają na koniec
      i trzeba je trochę wspomóc np. winogrona .Zatrucie ciążowe to chyba znacznie
      podwyższone ciśnienie.
    • baaasiiia Re: opuchniete nogi 16.07.05, 11:48
      Ja bym nie lekceważyła takiej opuchlizny. Zmierz sobie ciśnienie i zrób badania
      moczu, bo te parametry są w miarę miarodajne jeżeli chodzi o zatrucie ciążowe.
      Jeżeli jest to duża opuchlizna, ja udałabym się do lekarza - tak dla własnego
      spokoju...
      Pozdrawiam
      Basia
    • justa67 Re: opuchniete nogi 17.07.05, 14:38
      Może to wina upałów i zmiany wagi( ja jestem w 32tc i utyłam 13kg), mnie też
      puchną nogi i dłonie. staram się nie wychodzić na słońce, używam żelu
      chłodzącego do stóp Yves Rocher i robię sobie zimne kąpiele stóp z solą. Staram
      się nie solić potraw. Moj lekarz mówi, że taka opuchlizna jest niegroźna jak
      pojawia się pod wpływem temperatury za dnia; gorzej jak opuchlizna pojawia się
      rano nim wstaniesz z łóżka.
    • sabina74 Re: opuchniete nogi 17.07.05, 16:25
      Ja dostałam od ginekologa lek o nazwie: HYDROCHLOROTHIAZIDUM, i biorę od
      czterech dni 2tabletki z rana, opuchlizna mi zeszła. Mówił żeby brać tak do 5
      dni i jak zejdzie to odstawić, a gdyby znów się pojawiła to znów wziąć.
    • agus1977 Re: opuchniete nogi 17.07.05, 16:32
      Ja też mam opuchnięte, kostki, stopy i paluchy..Zgłoszę to mojej gin w przyszłym
      tyg. Po dniu w pracy czy po spacerze też mnie pieczą.
      Płuczę w bardzo zimnej wodzie, od kolan w dół, to przynosi ulgę ,polecam!Potem
      smaruję kremem scholla, który też chłodzi...No i oczywiście zero obcasów..Tylko
      płaske butki..

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka