polka50 16.07.05, 05:04 dziewczyny co poradzic na spuchniete nogi , sa olbrzymie 38 t.c , czy powinnam dzwonic do lekarza czy to moze byc objaw zatrucia ciazowego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jezusowa Re: opuchniete nogi 16.07.05, 10:03 To może być zatrzymanie wody w organiżmie - odpowiedz sobie jak siusiasz tzn . czy adekwatnie do ilości wypijanych płynów. Może nerki nie wyrabiają na koniec i trzeba je trochę wspomóc np. winogrona .Zatrucie ciążowe to chyba znacznie podwyższone ciśnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
baaasiiia Re: opuchniete nogi 16.07.05, 11:48 Ja bym nie lekceważyła takiej opuchlizny. Zmierz sobie ciśnienie i zrób badania moczu, bo te parametry są w miarę miarodajne jeżeli chodzi o zatrucie ciążowe. Jeżeli jest to duża opuchlizna, ja udałabym się do lekarza - tak dla własnego spokoju... Pozdrawiam Basia Odpowiedz Link Zgłoś
justa67 Re: opuchniete nogi 17.07.05, 14:38 Może to wina upałów i zmiany wagi( ja jestem w 32tc i utyłam 13kg), mnie też puchną nogi i dłonie. staram się nie wychodzić na słońce, używam żelu chłodzącego do stóp Yves Rocher i robię sobie zimne kąpiele stóp z solą. Staram się nie solić potraw. Moj lekarz mówi, że taka opuchlizna jest niegroźna jak pojawia się pod wpływem temperatury za dnia; gorzej jak opuchlizna pojawia się rano nim wstaniesz z łóżka. Odpowiedz Link Zgłoś
sabina74 Re: opuchniete nogi 17.07.05, 16:25 Ja dostałam od ginekologa lek o nazwie: HYDROCHLOROTHIAZIDUM, i biorę od czterech dni 2tabletki z rana, opuchlizna mi zeszła. Mówił żeby brać tak do 5 dni i jak zejdzie to odstawić, a gdyby znów się pojawiła to znów wziąć. Odpowiedz Link Zgłoś
agus1977 Re: opuchniete nogi 17.07.05, 16:32 Ja też mam opuchnięte, kostki, stopy i paluchy..Zgłoszę to mojej gin w przyszłym tyg. Po dniu w pracy czy po spacerze też mnie pieczą. Płuczę w bardzo zimnej wodzie, od kolan w dół, to przynosi ulgę ,polecam!Potem smaruję kremem scholla, który też chłodzi...No i oczywiście zero obcasów..Tylko płaske butki.. Odpowiedz Link Zgłoś