Dodaj do ulubionych

ROZMIARY DZIECKA A ROZMIARY UBRAŃ

17.07.05, 13:57
Mam do Was pytanie mozecie mi powiedzieć szczególnie mamuśki mające już
dzieci na przykładzie dziecka urodzonegoz masą 3500g wzrost 56cm jakie
rozmiary będą kiedy używane
czyli do kiedy rozmiar 56 a od kiedy rozm.62 itd.....

chciałabym zrobic zakupki dla dziecka na zimę bo rodze w październiku i nie
wiem czy kupić np kombinezonik na rozm.już 62 dla 3-6 miesiecznego dziecka
czy już 68 itd

dziękuję ,mam nadzieję że ,zrozumiałyście moje pytanie,bo troche haotycznie
napisałam

pozdr.,
Obserwuj wątek
    • agula82 Re: ROZMIARY DZIECKA A ROZMIARY UBRAŃ 17.07.05, 14:33
      nie kupuj na zapas.ja zrobilam ten blad i w polowe ciuszkow moj wiktor sie
      normalnie nie wcisnal.jak sie urodzil to mial 58cm/4180g i w wiekszosc ubranek
      "58"nie pomiescil sie,a te ktore byly jeszcze stosunkowo ok,to ponosil max2tyg.
      teraz ma 3m-ce bez kilku dni i nosi rozmiar 68/74wink.
      jak bylam w ciazy to kupilam sliczny kombinezon na 74 i raczej bede musiala sie
      go pozbyc,bo do zimy jeszcze troche a on rosnie jak na drozdzachwink)))/pozdrawiam/aga
      • kalka13 Re: ROZMIARY DZIECKA A ROZMIARY UBRAŃ 17.07.05, 14:49
        to zalezy indywidalnie od dziecka dziewczynki rosna inaczej od chlopcow ja mam
        coreczke ktora urodzila sie w pazdzierniku 2004 miala 56 cm i wazyla 3540 i
        zakladalam jej ciuszki na 56 dosc dlugo teraz ma prawie 9 miesiecy i nosi
        ubranka na 74 choc niektore na 68 sa tez dobre ale to od firmy zalezy dodam ze
        moaja Wiktoria nie nalezy do dzieci malych jest dluga ale wagowoma 8 kg
        kombinezon mailam na 68 i przechodzila w nim cala zime

Klaudia mama Wiktorii

www.kalka13.bobasy.pl
        • deotyma11 Re: ROZMIARY DZIECKA A ROZMIARY UBRAŃ 17.07.05, 16:35
          najlepiej nie kupuj teraz kombinezonu na zimę bo nie wiadomo jak twoja dzidzia
          będzie rosnąć, a poza tym niektóre firmy rozmiarówkę to z kosmosu biorą, także
          najlepiej od razu w sklepie przymierzyć na dziecko. Zwłaszcza że zimowe
          kombinezony najtańsze nie są.
    • isia_50 Re: ROZMIARY DZIECKA A ROZMIARY UBRAŃ 17.07.05, 19:59
      Też odradzam kupowanie na zapas przed sezonem. Moja córa urodziła się z
      wymiarami 57 cm i 3940g. W żaden ciuch na rozmiar 56 nie weszła. Mam także
      kilka ciuchów kupionych przez znajomych na dziecko 3 czy 6 czy 12 miesięczne,
      które leżą nie używane, bo od razu były za małe (tylko śliczną sukienkę z
      Chicco rozmiarówka na 12 miesięcy mimo braku paragonu od razu wymieniłam na 36
      miesięcy, a córa w niej chodziła góra do 18 miesiąca życia...).
      • dorotamoron Re: ROZMIARY DZIECKA A ROZMIARY UBRAŃ 18.07.05, 09:49
        Mój Maciuś urodził się w październiku - miał 3250, miałam kilka kompelcików na
        56 i reszte na 62 i w nich chodził tak do około stycznia. Potem 68 i 74, a
        teraz to ma ciuszki w rozmiarach 62-92 smile Wszystko zależy nie tylko od tego
        ile dzidzia waży ale też czy jest długa - mój Maciuś był długi i ze śpiochów
        szybko wyrósł. I największy problem - rozmiar rozmiarowi naprawde nierówny -
        czasem nie wiem skąd oni te rozmiary biorą. Mój Maciuś miał na zimę kombinezon
        68 - na początku topił się w nim - chodził w nim do marca - ale jak już później
        odkryłam to było z tych "dużych" 68 - z Cubusa. Pozdrawiam!
    • a_pynia Re: ROZMIARY DZIECKA A ROZMIARY UBRAŃ 18.07.05, 21:48
      Ja od razu kupowałam ciuszki na 62, zwłaszcza, że lekarz twierdził, że dzidzia
      będzie duża. I była długa 57 cm, ale szczuplutka (3100). Kupiłam ze 3 komplety
      na 56 i naprawdę się przydały - teraz pasują na lalę smile. A rozmiary są naprawdę
      różne i należy brać pod uwagę, że się skurczą po praniu. Ja potem chodziłam do
      sklepu ze śpiochami na przymiarkę smile. A przez sezonem zimowym często są
      promocje w marketach i kupiłam Agaci kombinezon razem z butkami za 40 zł (miała
      8 m-cy).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka