dziulka84_21 22.07.05, 14:19 Ja jestem w 22 tc.Moja córeczka waży tyle co 3 gruszki!!!Strasznie się cieszę! Nie mogę się doczekać kiedy wreszcie będzie z nami! Czekamy na Ciebie,córeczko! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna-slomczynska Re: Tydzień dwudziesty drugi 10.09.05, 19:42 Coś nie tak z tą wagą, albo moje maleństwo jest takie duże, bo waży już 500 gram. Jednak fajnie jest mieć w brzuszku takiego małego mężczyznę. Odpowiedz Link Zgłoś
an76 Re: Tydzień dwudziesty drugi 19.10.05, 14:30 hym... to w takim razie i z moim bylo w tym 22 tygodniu cos nie tak, bo wazylo 530 gram )) I tez chlopczyk... Odpowiedz Link Zgłoś
veza1 Re: Tydzień dwudziesty drugi 21.02.07, 10:25 Moja Maleńka też waży ponad poł kg a wg poradników w 22 tyg. to maluszki ważą do 350. Ale widze, że nie tylko Moja Maleńska taka duża. Myślę, że te poradniki się nadają... Pozdrowionka, Odpowiedz Link Zgłoś
granatofa Re: Tydzień dwudziesty drugi 28.10.05, 10:08 Coś nie tak z tą wagą. Moje maleństwo waży już 553 gramy i to dziewczynka Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Tydzień dwudziesty drugi 28.10.05, 10:19 Waga z całą pewnością jest dośc znacznie zaniżona.Byc moze wkradł się błąd. Mój synek też waży ok.500 gr. Pzdr.Gosia 22 t.c. Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Re: Tydzień dwudziesty drugi 28.10.05, 12:42 Eeeeeee, z tą wagą to coś im się pokiełbasiło ;-P Mój synek w 22 tc ważył już prawie 600 g!!! Łolaboga, taki kawał chłopa w moim brzuchu??? Hyhyhy... Odpowiedz Link Zgłoś
ivon20 Re: Tydzień dwudziesty drugi 28.10.05, 13:13 wszystko oki a myslicie ze ile waza 3 gruszki?? Odpowiedz Link Zgłoś
sszalwia Re: Tydzień dwudziesty drugi 22.11.05, 11:45 Już się przejełam,że nasz Wiktorek taki duuuży ponad normę, ale mnie uspokoiłyście 570g!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anetta40 Re: Tydzień dwudziesty drugi 22.11.05, 13:04 Witam. Ja na USG bylam tydzien temu,ale pani doktor nie powiedziala mi ile moje malenstwo wazy.Wiem tylko i az tyle,ze rozwija sie prwaidlowo-serduszko,przepona,żołądek i jak to okreslila"w główce wszystko ok". Moj 22 tydzien wlasnie dzis sie rozpoczyna. A to mozliwe,ze ruchy czuje tylko sporadycznie i bardzo delikatnie?Troche sie tym martwie ale mam nadzieje, ze nie potrzebnie. Ale sie rozpisalam i was zanudzam przyszle mamusie........... Odpowiedz Link Zgłoś
agneska.pop Re: Tydzień dwudziesty drugi 22.11.05, 13:42 Hej.Ja USG mam dzisiaj i moze się wreszcie dowiem czy to gucio czy maja hehehe.Okropnie męczy mnie zgaga i bolą plecy a tyle jeszcze przede mną ojoj.Wszyscy mówią mi że bedę miała synka bo ładnie wyglądam no zobaczymy. Tylko że już niezły pączuszek ze mnie. Pozdrawiam mamusie Odpowiedz Link Zgłoś
anetta40 Re: Tydzień dwudziesty drugi 22.11.05, 13:48 A ile przybralyscie od poczatku ciazy?Ja sie troche tego obawiam bo nigdy az taka chuda nie bylam a po ciazy pączusiem zostac bym nie chciala. Od poczatku przytylam do zeszlego tygodnia ok 4,5kg. Odpowiedz Link Zgłoś
agneska.pop Re: Tydzień dwudziesty drugi 23.11.05, 10:44 ja przytyłam już z 6 kg ale wczoraj mój lekarz powiedział że bardzo ładnie i ciąża to nie jest czas na odchudzanie, i że nie mam sie co przejmować. Synek mojej siostry ma 1 miesiąc ona przytyła ok. 20 kg i już wygląda fajnie z dnia na dzień chudnie w oczach, także spoko jeszczę będziemy w formie super laski hihihi no z wózeczkiem Odpowiedz Link Zgłoś
moniczkamimi Re: Tydzień dwudziesty drugi 25.01.06, 11:10 Witam przyszłe mamusie Ja również jestem już w 22-gim tygodniu,dzidzi się bardzo dobrze rozwija...martwi mnie tylko parę rzeczy,a mianowicie to że w trakcie ciąży przytyłam tylko 0,5 kilograma no i brzuszek mam nie za duży jak na ten okres. Nie wiem czy to normalne-odżywiam się zdrowo i jem dość często bo 3,4 razy dziennie. Nie wiem czy coś ze mną nie tak........?! Odpowiedz Link Zgłoś
marzenies Re: Tydzień dwudziesty drugi 20.03.07, 08:37 Mi tez mowili,ze to na pewno chlopak,bo za ładnie wygladam (na co bezczelnie odpowiadalam,ze przeciez ja zawsze ładnie wygladam hyhyhy)i zebym w koncu przestala mowic o dziecku "ONA"skoro jeszcze nie wiadomo. A tydzien temu zrobilismy usg i okazalo sie ze mialam racje-to corunia synek lat 3 juz sie cieszy,bo on tez upieral sie ze to siostrzyczkadzis zaczyna sie 22tydzien,wszyscy kochamy tę malenka dziewuszke. Odpowiedz Link Zgłoś
jczyzluban Re: 22 tyg. 23.11.05, 13:20 Ja byłam właśnie wczoraj u lekarza ... i jest super!!! Nasza Niespodzianka waży 588g ... będzie co nosić ... hi hi. Delikatne ruchy już czuje od 2 tygodni. A poza tym to męczy mnie zgaga ... chyba będzie włochate. Nie wiem czy mam sie martwić ale moje małe wczoraj ... hi hi ... sie modliło ... mam nadzieję że nie o wymianę rodziców ... hi hi Pozdrawiam Was gorąco!!! ----- Nasze Słonko Odpowiedz Link Zgłoś
jczyzluban Re: 22 tyg. 23.11.05, 13:33 Jeśłi chodzi o tycie to do wagi z przed ciąży przytyłam 6 kg i lekarz powiedział że to bardzo ładnie i wcale nie zadużo. Mam taka nadzieję, bo w ciągu trzech pierwszych miesiącach schudła 2 kg. ----- Nasze Słonko Odpowiedz Link Zgłoś
mamagabi06 Re: 22 tyg. 29.11.05, 13:16 Ja również wczoraj odwiedziłam lekarza i dowiedziałam się że nasz Kubuś to będzie Gabrysiaa to niespodziankaważy już 450g a termin porodu nadal pozostaje ten sam czyli 11 kwietnia 2006 czyli jeszcze troszeczkęPozdrawiam wszystkie mamuśki 2006. Odpowiedz Link Zgłoś
mbb1 Re: 22 tyg. 07.12.05, 11:43 Hej.Ja też jestem na początku 22tgc. a przytyłam 3,5kg. ruchy czuję regularnie 3razy na dobę. Z dnia na dzień są coraz mocniejsze. Mój Mikrus to dziewczynka. Potwierdzone na 2 USG.A termin porodu 4 dni po Tobie czyli 15.04.2006r.Pozdrawniam wszystkie przyszłe mamauśki. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes783 Re: 22 tyg. 07.12.05, 15:05 hej. To ja przytyłam aż 7 kg, ale jakoś się tym wcale nie przejmuję. Po porodzie waga spadnie w mgnieniu oka. Termin mam na Wielki Piątek ... no i ciągle myslę czy to facecik czy dziewuszka, ale chyba facecik- moja intuicja nie zawodzi często. Odpowiedz Link Zgłoś
nowakjoanna Re: 22 tyg. 11.12.05, 18:27 Hej Ja tez mam termin na wielki piatek! Tylko martwie sie ze Adas jest malutki, wazy tylko 350 g... a wszystkie dziewczyny tu pisza ze ponad 500 gram. Lekarz powiedzial ze wszystko jest oki, ale ja i tak sie martwie. Odpowiedz Link Zgłoś
anik-a28 Re: Tydzień dwudziesty drugi 07.12.05, 19:39 Witajcie. Wprawdzie jutro zacznę 22 tc, ale czytając wszystkie posty bardzo się zmartwiłam. Moja dzidzia, dzisiaj tj. w 21tc i 6 dni ważyła 343gramy. Mój lekarz mówi, że wszystko jest ok, ale jak wytłumaczyć, że większość dzieci na tym etapie waży ok 500gr, a moje maleństwo tylko 343gr. Od czego to może zależeć. Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
sanole Re: Tydzień dwudziesty drugi 10.12.05, 20:50 yupi! dzis nasz pierwszy dzien w 22 tc! alez fajnie! nie wiem ile moja rybka wazy, bo moja gin nic mi nie powiedziala ostatnio, talko ze DUZE dziecko, ale nastepne badania 15. grudnia, to sie dowiemy (co wizyte mam robione usg). nie moge sie doczekac zeby zobaczyc swoja dzidzie! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nowakjoanna Re: Tydzień dwudziesty drugi 11.12.05, 18:29 Hej Ania, pocieszyl mnie Twoja wypowiedz, bo moj Adas way 350 i juz myslalam ze cos nie tak, widocznie nasze maluchy nie beda duze, moj lekarz tez mowi ze jest ok a ja i tak sie martwie, juz chyba taka natura przyszlych mam. Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: Tydzień dwudziesty drugi 26.06.06, 20:15 Pocieszę cię trochę Moja kumpela urodzila bardzo malutką córeczkę (2,5kg czy co kolo tego). I oczywiscie wszyscy znajomi probowali doszukac sie przyczyny niskiej wagi, kombinowali, podejrzewali jakies choróbska. A malutka po prostu ma taką urodę. Jest drobna, szczupla i bardzo śliczna Po prostu każde dziecko jest inne i nie warto generalizować. Odpowiedz Link Zgłoś
elisia82 Re: Tydzień dwudziesty drugi 21.02.07, 13:25 Nie martw się, mój synek w 21,0 tc ważył 383g, ale te masy sa tylko przyblizone, wiec sie nie stresuj! Odpowiedz Link Zgłoś
pasta_i_basta Re: Tydzień dwudziesty drugi 16.12.05, 17:31 Własnie wróciłam z usg. Mój synek waży 442 gramy i ma 24 cm długosci Tak sie cieszę, pozdrawiam wszystkie mamy, szczególnie kwietniówki Odpowiedz Link Zgłoś
sylwuniaw Re: Tydzień dwudziesty drugi 16.12.05, 17:33 Hej. Ja byłam na usg 2 grudnia i moja córcia (najprawdopodobniej) ważyła 400 gr. Termin mam na 18.04.06r. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnes3131 Re: Tydzień dwudziesty drugi 03.01.06, 12:15 Witajcie! Ja też przytyłam 6 kg, termin mam na 05.05 i wiem, że będę miała synka, chyba Krystianka. Czy robicie już zakupy dla dzidzi? Kiedy kupujecie łóżeczko wózek? Pozdrawiam!! bd.lilypie.com/8zf9p2 Odpowiedz Link Zgłoś
avana21 Re: Tydzień dwudziesty drugi 16.01.06, 22:58 Hej wszystkim z dniem dzisiejszym zaczal mi sie 22 tydzien ciazy bylam 2 tygodnie temu u lekarza i bylo wszystko ok jednak ja sie martwie nie czuje ruchow dzidziusia jest czasem czuc tak jakby cos ciezkiego polozylo mi sie na brzuchu ale ruchy dziecka byly wieksze w 19 tygodniu a tu 22 i mniej czuc bardzo sie denerwuje ale na szczescie 8 lutego ide na usg wiec moze do tego czasu mnie kopnie bo lada dzien powinno p.s. no i wreszcze sie dowiem na usg czy to chlopczyk czy dziewczynka Odpowiedz Link Zgłoś
aczka2 Re: Tydzień dwudziesty drugi 20.01.06, 13:44 Hej! Ja już też w 22 t.c. Mam w przyszłym tygodniu USG i uwaga- nie chcę wiedzieć, czy to on, czy ona- niechajże będzie dzieckiem niespodzianką. Poza tym szaleje, jak wariat, ale tylko kilka razy dziennie. Nie przejmój się, dwa tygodnie temu też miałam taki nagły spadek jego aktywności( a ruchy czuję od 16 t.c.), ale znów wróciło do formy. Nie wiem, czym to jest spowodowane, ale generalnie jeśli czujesz je choć raz w ciągu 12 h, to powinno być w porządku, tak przynajmniej radzą nam poradnikiMoje upodobało sobie kopanie matki wieczorami i w nocy Trzymaj się i nie łam się, każdy ma czasem chandrę, może Małe też Odpowiedz Link Zgłoś
avana21 Re: Tydzień dwudziesty drugi 21.01.06, 15:34 No dziecko zaczelo sie ruszac mialo troche przerwy ale napilam sie pare szklanek mleka o jego aktywnosc wzrosla.Co do usg juz sie nie moge doczekac a dopiero bede je miala za 17 dni ale wytrzymam bardzo mnie interesuje plec dziecka zeby zaczac kupowac ciuszki itp dziewczyny piszcie te ktore sa w 22 tygodniu no w sumie ja zaczne od poniedzialku 23 tydzien leci ten czas strasznie szybko a jeszcze niedawno dowiedzialam sie ze jestem w 5 tygodniu Nawet sie nie obejrze a bede rodzic haha piszcie i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
blondi_bydgoszcz Re: Tydzień dwudziesty drugi do avana21 24.01.06, 15:23 hej avana21 wiesz ja też dowiedziałam się o istnieniu mojej dzidzi w 5 tygodniu,a teraz jestem juz w 22 masz racje czas leci jak szalony,co do aktywności to moj synek zaczoł fikać około 17 tc a teraz w 22 jest troszke bardziej leniwy, ale teraz gdy to pisze zaczoł sie uaktywniać,z ta aktywnością dzidzi to moja ciocia ktora odchowała 2 dzieci powiedziala mi że w ciąży jest tak żę raz sie czuje ruchy a pozniej nie i tak naprzemiennie dzidzia tak jak my ma swoje dni,a pozatym miejscaa w brzuszku im ubywa...Pozdrawiam wszystkie mamy .Na kiedy macie termin?Bo ja na 06.06.2006. Odpowiedz Link Zgłoś
gizaaa Re: Tydzień dwudziesty drugi do avana21 25.01.06, 15:06 Z tymi tygodniami dostaje swira. Ja mam termin na 07.06.2006 i wychodzi mi ze jestem w 19 tygodniu, wiec jak ty blondi_bydgoszcz mozesz byc juz w 22 tc. Odpowiedz Link Zgłoś
sara-monika Re: Tydzień dwudziesty drugi do avana21 25.01.06, 15:26 Cześć! Jestem w 21 tc. a termin mam na 12 czerwca.Maleństwo moje jest zdrowe, przynajmniej tak zapenia lekarz, lecz moje wyniki nie są zadowalające.Od dwóch miesięcy jestem na tabletkach, jezeli wyniki nie poprawią sie w ciągu 5 tygodni bede musiała przejśc na antybiotyki . W dodatku moje malaństwo jest ułożone miednicowo. Czy na tym forum zagląda jakaś młoda mama z Białegostoku? moje gg 3225062 (chetnie poklikam) Odpowiedz Link Zgłoś
aniado2 Re: Tydzień dwudziesty drugi do avana21 28.01.06, 22:52 Ja też jestem w 22tyg. a termin mam na 04.06 Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1004 do gizaaa 30.01.06, 12:56 hej, ja teraz zaczynam 22 tydzien i mam termin na 5.06. Ktos chyba zle Ci wyliczył termin. policz sama: od daty poczatku ostatniej miesiaczki odejmij trzy miesiace i dodaj 7 dni. otrzymasz prawdopodobny termin porodu. PS. ja tez mam problem, moj lekarz ma słaby sprzet, nie podaje mi wagi dziecka, bo twierdzi ze sie nie da zwazyc, ale kilka wizyt wczesniej okreslił mi dokladnie ktory to jest dzien ktorego tygodnia i wypadalo ze kazdy nowy tydzien zaczyna sie w niedziele, a na ostatniej wizycie zmienił zdanie i stwierdzil ze kazdy tydzien zaczyna sie w czwartek wiec nie bede wiedziala chyba nigdy kiedy doszlo do zaplodnienia czy Wy wiecie to dokladnie? Odpowiedz Link Zgłoś
blondi_bydgoszcz Re: do gosia1004 31.01.06, 19:19 gosiu1004 ciebie rowniez zapraszam na stronke:www.dziecko-info.com tam jest fajny kalendarz ciazy ktory po wpisaniu przez ciebie planowanej daty porodu obliczy ci dokladnie twoj obecny tydzien ciazy,ja tez nie znalam dnia poczatkujacego now tc.i wchodzilam na ta stronke codziennie obserwujac jakiego dnia zmieni mi na nastepny tydz i wedlug tego kalendarza moj 23 tc zaczol sie wlasnie dzis(wtorek)pozdrawiam i zapraszam na ta stronke Odpowiedz Link Zgłoś
blondi_bydgoszcz Re: Tydzień dwudziesty drugi do gizaaa 31.01.06, 19:11 hej .droga gizooo ja tez z tymi tygodniami jestem lekko zakręcona ale to moj lekarz mi obliczył i wiesz to sie zgadza polecam ci stronke: www.dziecko- info.com tam wejdz sobie na kalendarz ciązy jest bardzo fajny wystarczy ze wpiszesz twoj planowany termin porodu a on ci obliczy w ktorym jestes tygodniu pozdrawiam i zapraszam na tą tronke Odpowiedz Link Zgłoś
angell82 Re: Tydzień dwudziesty drugi do gizaaa 31.01.06, 20:21 Rany Mój synus waży 450gram-waga z 22tygodnia))))i lekarz mówi, że jak najbardziej w normie Odpowiedz Link Zgłoś
blondi_bydgoszcz Re: Tydzień dwudziesty drugi 31.01.06, 20:26 ja niestety nie znam dokładnej wagi mojego synusia, lecz najważniejsze ze jest zdrowy no i ze znam płeć.Ale wybieram się z męzem na usg prywatnie więc tam na pewno dowiem się więcej szczegółów niz tylko te podstawowe.macie juz wybrane imiona dla swoich pociech?pozdrawiam i dobrego samopoczucia życze. Odpowiedz Link Zgłoś
gizaaa Re: Tydzień dwudziesty drugi do gizaaa 06.02.06, 16:26 dzieki za ta stronke w koncu wiem w ktorym tygodniu jestem. Dzis juz jestem w 23 tygodniu. Buziaczki dla wszytkich czerwcówek . Odpowiedz Link Zgłoś
mama251 Re: Tydzień dwudziesty drugi do gizaaa 06.02.06, 19:43 mozesz mi powiedziec na kiedy masz termin porodu bo mnie zapomnieli poinformowac z góry dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
mama251 Re: Tydzień dwudziesty drugi 06.02.06, 19:36 Ja też jestem w 22 tygodniu i też mam córeczke.Będzie miala na imie Angelika. już sie nie moge doczekać kiedy ją wrescie zobacze. Odpowiedz Link Zgłoś
mama251 Re: Tydzień dwudziesty drugi 06.02.06, 19:44 jak jestescie w 22 tygodniu to na którego czerwca macie termin porodu Odpowiedz Link Zgłoś
blondi_bydgoszcz Re: Tydzień dwudziesty drugi do mama251 07.02.06, 17:11 ja mam termin na 06.06.06r ,ty pewnie coś około tego pozdrawiam,wszystkie mamuśki Odpowiedz Link Zgłoś
gizaaa Re: Tydzień dwudziesty drugi do mama251 07.02.06, 17:46 a ja mam termin na 07.06.2006 Odpowiedz Link Zgłoś
edytas-b Re: Tydzień dwudziesty drugi 09.02.06, 14:47 Ja jestem w 22 tyg i mam termin porodu na 11 czerwca, Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
barbara-toron Re: Tydzień dwudziesty drugi 09.02.06, 12:47 Jestem w 22 tyg. a termin porodu mam na 03.05. Jesli sa jakies przyszle mamy ktoe chcialyby sie podzielic swoimi przezyciami, piszcie prosze na moje gg: 1674405 Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
zabolek27 Re: Tydzień dwudziesty drugi 09.02.06, 13:11 to chyba cos nie mozliwe z twoim terminem bo ja jestem w 23 tyg.a termin mam na 4.06.06r.? Moj chloptas wazy 500gr. Odpowiedz Link Zgłoś
martitka25 Re: Tydzień dwudziesty drugi 19.02.06, 20:32 Hej. Ja jestem w 22 tygodniu a termin mam na 1 lipca. Jak to mozliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
marla.anglia Re: Tydzień dwudziesty drugi 23.03.06, 10:58 Hej coś nie tak z Twoim terminem, albo tygodniami ciąży "martitka25". Ja jestem w 22 tyg. i 6 dni, a termin mam na 28 lipca. W zeszłym tyg. byłam na USG w Polsce i dowiedziałam się, że będę miała córeczkę. Wariowała podczas badania a na koniec przybrała dziwną pozę, jakby się namyślała? Pozdrawiam wszystkie mamusie!!! Już jutro jestem w nowym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
zabolek27 Re: Tydzień dwudziesty drugi 09.02.06, 13:13 a czy dzidzie wasze juz mocno kopia, bo moja zaczela wczoraj kopac i to kopniecie bylo naprawde dla mnie cudowne a dzisiaj jak na razie jest spokojna. A czy czesto koia wasze dzidzie? Odpowiedz Link Zgłoś
madzik241 Re: Tydzień dwudziesty drugi 10.02.06, 13:43 No moja dzidzia się wierci jak szalona, jej ulubiona godzina kręcenia to 18 i 00:30, dziwne uczucie, na początku myślałam że mi się coś w "układzie pokarmowym" przewraca, ale to nieco inne odczucie. Dziś idziemy na USG 4D, jesteśmy ciekawi co to nam dzidzia za popisy zaprezentuje, no i może ukaże nam czy jest dziewczynką czy chłopcem ), bo jak znajoma była z bliźniakami to figlowały w brzuszku jak szalone.Ja mam termin na 22 czerwca, dziś jestem tak pomiędzy 21 a 22 tygodniem. Odpowiedz Link Zgłoś
kgaw Re: Tydzień dwudziesty drugi 10.02.06, 14:54 Ja już jestem po USG 3D/4D. Wrażenia niesamowite. Maluszek kręcił się, machał rączkami i ziewał. Ta mała kruszynka tak słodko wyglądała. Wprawdzie drogawo wychodzi takie badanie ale warto. Przynajmniej jest się pewnym że z Maleństwem jest wszystko ok. -- tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20721;28/st/20060608/k/0933/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
haiku1261 Re: Tydzień dwudziesty drugi 24.02.06, 11:17 Witam Juz dwa razy widzialam moje malenstwo-teraz wiem,ze to chlopiec!!!Nie wykryto zadnych anomalii!!!Ma 22tygodnie i 1 dzien!Ponad 20 cm ... bylam tak przejeta i zaabsorbowana,ze nie potrafilam wykrztusic z siebie slowa...gdybym nie spytala o plec i o wielkosc byc moze pielegniarka,ktora takze jest w blogoslawionym stanie,zapomnialaby mnie poinformowac;naturalnie,gapa ze mnie, nie wiem ile wazy moje cudo. Jesli rodzilyscie w Anglii,podzielcie sie prosze doswiadczeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka-aleksandra1 Re: Tydzień dwudziesty drugi 23.03.06, 10:51 witam !!Moj synus jest chyba bardzo duzym dzieckiem bo juz wazy 500 g. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agutek1209 Re: Tydzień dwudziesty drugi 24.03.06, 12:08 czesc!!Własciwie jutro zaczynam 22 tydzien. Wczoraj bylam na usg i moj mąż powiedzial ze to chlopiec a lekarz potwierdzil. Nasze malenstwo wazy dokladnie 458 g ale nie wiem jaka jest jego dlugość. Wszystko jest niby Ok ale zastanawia mnie jedno - lekarz powiedzial ze lozysko połozone jest na scianie przedniej w dnie macicy(podobno to nieprawidlowe ulozenie)ale lekarz zapewnil aby sie nie przejnmowac. Nie wiem co to moze oznaczac. Ale i tak sie ciesze!Mam termin na 2 sierpnia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asiabydg Re: Tydzień dwudziesty drugi 04.04.06, 13:11 wiatm wszystkie mamusie!jestem jak każda z was w 22 tyg.nadal nie wierze że mam w sobie małego człowieczka ale im więcej czuje ruchy tym bardziej to do mnie dochodzi!to cudowne uczuciejutro mam usg i może dowiem sie czy to córeczka czy synekjuż się nie mogę doczekac!!mam pytanko czy wasze piociechy dużo się ruszają?i czy ktoś może jest z Bydgoszczy i wie gdzie można zrobic usg 3d? pozdrawiam wszystkie mamy z terminem na sierpien!! Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Tydzień dwudziesty drugi 04.04.06, 14:11 Także nie moge się doczekać kolejnego USG. Wtedy może wkoncu zobacze czy to dziewczynka czy chłopiec. Na poprzednich nie było tego widać, widziałam tylko jak sie rusza, zanim jeszcze poczułam. Teraz już nieźle rozrabia, tzn przewraca się bo jeszcze nie czuję wyraźnych kopniaków Odpowiedz Link Zgłoś
eugenia15 Re: Tydzień dwudziesty drugi 28.05.06, 21:48 a mój symek waży już 454 g Odpowiedz Link Zgłoś
tastenka Re: Tydzień dwudziesty drugi 20.06.06, 11:43 Hej dziewczyny właśnie zaczęłam 22 tydzień, byłam na usg 3D, właśnie się dowiedziałam że będziemy mieli synka!!!! Super to nasze pierwsze dziecko więc mąż się cieszy. Mój (Nataniel??, Gabriel??) waży 365g , i jest cały zdrowiutki cudowne uczucie wiedzieć o tym. Pozdrawiam Was gorąco mamuśki i niech ktoś odpisze bo mam wrażenie że jestem zawsze ostatnia, termin mam na 30 października papa Odpowiedz Link Zgłoś
astorka1 Re: Tydzień dwudziesty drugi 20.06.06, 14:57 no hej jestem, jak wzywasz Ja mam termin na 20 października, niestety nie znam jeszcze płci naszego maleństwa. Najwazniejsze, że rozwija sie prawidłowo, a 2 tygodnie temu ważyło 430g. Jest to moja druga ciąża i chyba dlatego tak wcześnie poczułam ruchy (już 4 maja tj. w 15 tyg.) i przytyłam juz 8 kg. W pierwszej ciąży do porodu miałam 12 kg na plusie, co to teraz będzie ???!!! Czy ktoś jest w stanie pobić moja wagę? Odpowiedz Link Zgłoś
tastenka Re: Tydzień dwudziesty drugi 21.06.06, 10:39 Hej super że ktoś się odezwał, astorka1 chyba ja mogę powiedzieć że cię pobiłam wagowo 10 na plusie jestem po mału załamana mam nadzieję że spadnie po porodzie i z czasem wrócę do normy. pozdrawiam również dziewczyny które będą rodziły w tym samym terminie co ja tzn 30 października a może ktoś jest z okolic siemiatych-Białegostoku??? papa Odpowiedz Link Zgłoś
niesia87 Re: Tydzień dwudziesty drugi 10.07.06, 14:38 Ja też jestem około 10 na + ale się nie przejmuje ważne by dzidziuś był zdrowy. nO ja rodze prawie miesiąc po Tobie.22 listopada mam teramin. Czy jest ktoś kto ma ten sam lub baardzo zbliżony? Jestem z Przemyśla jest ktoś stąd co ja lub okolic? Odpowiedz Link Zgłoś
agao12 Re: Tydzień dwudziesty drugi 26.06.06, 19:57 Ja mam termin na 30 październik, no i przebiłam wagę ASTORKA1 przybyło mi już 13 kg. szok!!!!. Ale co zrobić najważniejsze jest to aby dzieciaczek zdrowo się rozwijał. Odpowiedz Link Zgłoś
gasiak Re: Tydzień dwudziesty drugi 21.06.06, 09:28 hej, wreszcie jest ktos kto tak ja mam termin na 30 października, więc chyba jestem tez w 22 TC - (według lekarza 20TC on za kazdym razem inaczej liczy, ale zawsze utrzymuje mój termin porodu na 30-10-2006r.)W każdym razie czuje sie dobrze, nie mam prawie zadnych dolegliwości i brzuch rosnie w oczach... Co do imienia maleństwa to ... nie mam pojęcia... Pozdrawki pa Odpowiedz Link Zgłoś
babeczka81 Re: Tydzień dwudziesty drugi 21.06.06, 10:17 czesc, tez mam termin na 30 pażdziernika i jest to 23 tydz z OM, a gzie mieszkasz Gasiak??? Odpowiedz Link Zgłoś
gasiak Re: Tydzień dwudziesty drugi 22.06.06, 08:01 Jestem z Wrocka, a wy, mamusie październikowe, skąd jesteście? Aha i ja po podobno także spodziewam się synka Pozdrawki Odpowiedz Link Zgłoś
mefta4 Re: Tydzień dwudziesty drugi 11.07.06, 12:00 Witam wszystkie przyszłe mamy!!! Ja mam termin na 12 listopada 2006. Nie wiem jeszcze co noszę w brzuszku, ale w piątek mam usg 4d, więc powinno już być widać Martwi mnie tylko, chyba najwazniejsze, że nie czuję jeszcze ruchów dziecka albo nie wiem, ze to to Czekam ... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mgw11 Re: Tydzień dwudziesty drugi 29.06.06, 22:27 witajcie,często czytam wasze posty a dziś postanowiłam się włączyć,tastenko u mnie też to pierwszy dzidziuś wiem że to chłopczyk waży 365 gram i ma 16 cm, kopie często i jest cudnietermin mam na 03.11.2006 Odpowiedz Link Zgłoś
babeczka81 Re: Tydzień dwudziesty drugi 21.06.06, 10:20 sorry pomyliłam sie, termin z om mam na 17 paż, a 30 paż to z usg i to jest 21 tydzień u mnie Odpowiedz Link Zgłoś
tastenka Re: Tydzień dwudziesty drugi 21.06.06, 10:46 dziewczyny nie martwcie się tymi terminami zawsze są jakieś odsunięcia. Należy trzymać się terminu liczonego z pierwszym dniem ostatniego okresu a poród może być 2 tygodnie wcześniej lub później także spoko. U mnie akurat USG pokazało taki sam termin co z okresu ale naprawdę to wychodzi różnie więc czekajmy aż nasze maleństwa będą gotowe do wyjścia .papa Odpowiedz Link Zgłoś
aniamanu Re: Tydzień dwudziesty drugi 18.07.06, 10:52 Bylam wczoraj na badaniu polowkowym wszystko na swoim miejscu, wszystko funkcjonuje prawidlowo, tylko ze lekarz powiedzial moj synus jest chudziutki wazy 418 grm i troche sie martwie moze sie zle odrzywiam? Odpowiedz Link Zgłoś
niesia87 Re: Tydzień dwudziesty drugi 10.07.06, 14:34 Za dwa dni zaczynam 22 tc. Jestem taka szczęśliwa, choć niektórzy patrzą dziwnie na mnie gdyż mam zaledwie 19 lat. Ale i ja i mój kochany mąż bardzo chcemy tego dziecka. Ruchy dziecka zuje już od 16 tc. teraz są coraz mocniejsze, ale jakoś jak tatuś kładzie rączke na brzuszku maleństwo się uspokaja.Jeszcze nie wiem co za płeć dzidziuś się wstydził i nie chciał pokazać... Jak to lekarz powiedział: "Dzidziuś się modli" klęczał swobie spokojnie w moim brzuszku podczas USG polowkowego. Pozdrawiam wszystkie przyszłe i już będace mamusie. Odpowiedz Link Zgłoś
izab26 Re: Tydzień dwudziesty drugi 12.07.06, 13:28 dzisiaj 22 tydzień ciąży mój mały chłopiec waży już prawie 500 g ,a wczoraj piewszy raz tatuś poczuł jego kopnięcie bo do tej pory tylko ja czulam ruchy ,jestem bardzo szczęśliwa Odpowiedz Link Zgłoś
cura3 Re: Tydzień dwudziesty drugi 17.08.06, 17:48 moje dzieciątko waży już 380g, hehe to 3 gruszki i ogryzek Odpowiedz Link Zgłoś
aga.l.21 Re: Tydzień dwudziesty drugi 14.02.07, 09:23 Witajcie! Dawno nikt nie pisał w 22 tyg..wiec moze po moim ktoś cos dopisze.. W piątek ide na usg.. mam nadzieję,że jest wszystko ok. dzidzius kopie dosc intensywnie..za to ja mało sie ruszam... dzis zrobiłam wyczyn - do pracy na pieszo 20 min drogi - jestem dumna z siebie Miłego dnia świętego Walentego! Odpowiedz Link Zgłoś
izek06 Re: Tydzień dwudziesty drugi 14.02.07, 17:35 hej aga fajnie, ze wreszcie ktos napisal. Ja tez jestem w 22t. Do tej pory czuje sie swietnie. Na kiedy masz termin porodu? Pozdrawiam walentynkowo Odpowiedz Link Zgłoś
garus1980 Re: Tydzień dwudziesty drugi 18.02.07, 12:35 cześć dziewczyny!! Ja też jestem w 22tyg, termin mam na 28.06.2007. Ostatnio dowiedzieliśmy sie z mężem że mamy chłopca-Oskarka. Byczek waży 478g i jest zdrowiutki, badaliśmy się na 3d/4d. Już nie możemy się doczekać naszej rybki. Buszuje w brzuchu tak intensywnie że niekiedy nie mogę spać. Czuję go już od 18tyg. Pozdrawiam wszystkie czerwcowe mamusie!!! Napiszcie coś... Odpowiedz Link Zgłoś
izek06 Re: Tydzień dwudziesty drugi 21.02.07, 10:10 Hej garus Ja juz teraz jestem w 23 tyg. Ruchy czuje tak jak ty od 18 tygodnia - cudowne uczucie Nasza dzidzia jest dziewczynka - imienia jeszcze szukamy. Pozdrawiam Cie goraco Odpowiedz Link Zgłoś
veza1 Re: Tydzień dwudziesty drugi 21.02.07, 10:32 Też rodzę w czerwcu, Malutka juz ponad pół kg waży. Ruchy Maluszka czuję już od 18 tygodnia. Wczesniej delikatnie, a teraz juz widze jak brzuszek faluje. Cudowne uczucie, bardzo mnie to bawi. Niestety co do wagi to przytyłam już 8 kg. Jestem szczupła może to dlatego. Bo generalnie przytył mi brzuch i tyłeczek. Ale jak tylko urodzę wezmę się za siebie. Zresztą na marchewce i diecie karmiącej matki to na pewno schudnę szybko Jak przechodzicie ciążę? Ja całkiem przyjemnie. W sumie nic mi nie dolega. Pozdrowionka, Odpowiedz Link Zgłoś
garus1980 Re: Tydzień dwudziesty drugi 23.02.07, 15:44 czesc veza1!! Podobnie jak ty ciąże przechodzę bardzo dobrze. Zero wymiotów trochę mdłości. Te pierwsze 3 m-ce dość śpiące, a teraz w 5 m-cu mam energii za trzech. Mój mąż twierdzi że chodzę od rana jak nakręcona. Przytyłam już 10 kg i mam to w nosie, urodzę to podobnie jak ty wezmę się za siebie i ze wszystkim damy radę. Brzuszek spadnie a pupcię i biodra wymodelują cwiczenia. Nigdzie więcej nie widać ciąży od tyłu podobno wcale. Mój mały Oskarek bryka praktycznie całą noc, nad ranem i jak się kładę spać. W ciągu dnia nadrabia jak trochę odpoczywam albo dłużej siedzę nieruchomo. Pozatym słodko śpi. Termin mam na czerwiec i już licze dni do planowanego terminu. ***Mam pytanko dziewczyny - kupujecie juz ciuszki dla dzidzi czy raczej nie. Dajcie znać bo jak patrze na te ceny to poprostu koszmar. Ciężko będzie kupić wszystko w jednym miesiacu. ***Pozatym jestem z Sosnowca, może znacie gdzieś fajne hurtownie w sąsiednich miastach.? ***Pozdrowionka dla wszystkich trzymajcie się mamuśki!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jolka-22 Re: Tydzień dwudziesty drugi 26.02.07, 12:47 witaj garus1980!widze ze tez nosisz Oskarka!u mnie dzis zaczal sie 22 tydz i termin mam na 1 lipca,ale pewnie urodze wczesniej)brzuszek mam juz spory i ruchy tez bardzo wyrazne.maly kopie najwiecej wieczorem i nad ranem,ale teraz tez)od poczatku ciazy przytylam 7kilo ale tez sie nie przejmuje,pojde na silownie i wszystko spalimy. Co do Twojego pytania,czy kupujemy juz ciuszki,to ja wlasnie niedawno zaopatrzylam sie we wszystko,fakt,duzo dostalam od siostry,(ona ma synka 2letniego),ale radze Ci zagladac na allegro,tam jest duzo ciekawych propozycji,ludzie sprzedaja cale paczki ubranek,uzywane,ale naprawde jak nowe! trzeba sie toszke policytowac,ale ja wlasnie w ten sposob kupilam bardzo duzo firmowych ciuszkow,wiec warto!tez sie martwilam ze nie damy rady wszystkiego od razu kupic i zaczelismy kompletowac powoli wyprawke.za 2tyg kupujemy lozeczko z posciela w komplecie,tez na allegro(nowe) za 263 zl,naprawde sie oplaca,w tym juz masz tez materac kokos-pianka! ale sie rozpisalam,ale mam tyle do opowiedzenia ze szok!no i duzo moge juz poradzic,bo jestem ze wszystkim na bierzaco,wiec jak masz jakies pytania to pisz smialo,podam Ci moj nr gg 4441076,jestem spod Poznania. Pozdrawiam Was goraco,dbajcie o siebie i buziaki dla Waszych brzuszkow!! Odpowiedz Link Zgłoś
izek06 Re: Tydzień dwudziesty drugi 02.03.07, 19:10 Witajcie dziewczyny, ja powinnam juz pisac na 24 tyg., ale tam nikt nie pisze aktualnie, wiec dalej jestem tu z wami Fajnie, ze piszecie. Ja tez powoli kupuje rzeczy dla dzidziusia. Jak na razie od poczatku ciazy czuje sie swietnie - zadnych dolegliwosci i masa energii. Przytylam na razie 4 kg. Brzuszek rosnie powoli, ale dzidzia jest juz duza i zwawo sie rusza, ze brzuszek faluje czasami. Sciskam Was bardzo mocno i buziaczki dla Waszych brzuszkow. Odpowiedz Link Zgłoś
jolka-22 Re: tydz 22/23 03.03.07, 21:48 hej przyszle mamy! niedlugo wskocze na 23 tydz i Was tez zachecam bo z tego co widze,to nie ma za duzo postow w przyszlych tygodniach niestety u mnie nadal 7kilo na plus,ale nie martwie sie tym,mam nadzieje ze zgubie po porodzie.moja kruszynka jaest bardzo aktywna,potrafi buszowac caly dzien,a i wieczorem szaleje.i tak jak u Was brzuszek faluje,to jest naprawde swietne uczucie!to jest taki moj mlutki Skarbek i jak mam zly dzien, a on sie rusza,to od razu poprawia mi sie nastroj i wracam do sil. Pozdrawiam Was goraco mamusie i dbajcie o siebie!papa Odpowiedz Link Zgłoś
edzia.79 Tydzień dwudziesty drugi 12.03.07, 11:06 Moja coreczka tydzien temu wazyla 460gr,wiec to chyba 5 gruszek?? Odpowiedz Link Zgłoś
nena781 Re: Tydzień dwudziesty drugi 12.03.07, 19:28 Witam wszystkie przyszle mamy A ja dzis bylam na usg w 21 tygodniu i mialam pardzo nieprzyjemnego pana. Nic sie nie odzywal i strasznie mocno naciskal na brzuch az bolalo. Ale powiedzial ze to chlopiec i moj mezus jest wniebowziety. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
uczula Re: Tydzień dwudziesty drugi 13.03.07, 14:40 ja ide dzisiaj na USG - wiec wszystkiego sie dowiem juz za kilka godzin. U mnie to jest 21 tygodni juz, wiec termin mam najpozniejszy bo na koncowke lipca - dokladnie 22 Kopie caly czas - w zasadzie od 8 przez caly dzien z lekka przerwa popoludniowa. Wieczorem tez - i juz to nawet widac Rozpycha sie Rzeczy dla dzidziusia juz zaczelam powolutku kupowac, z lozeczkiem jeszcze poczekamy z miesiac mysle a z wozkiem - to chyba juz tatus bedzie sam wybieral, jak mi sie zdaje. ja chce .. niebieski i lekki i zwrotny zeby byl Rowniez jestem ze slaska ( gliwice) jak ktos ma w okolicy fajny sklep albo hurtownie z rzeczami dla dzidziusiow to polecam sie pamieci. Pozdrawiam goraco. Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka781 Re: Tydzień dwudziesty drugi 13.03.07, 18:02 Ja też jestem w 22 tc.,moja córeczka waży już 550 gram a więc jest bardzo duża!!! Odpowiedz Link Zgłoś
uczula Re: Tydzień dwudziesty drugi 14.03.07, 08:39 a ja sie martwilam, ze moj chlopak ( bo juz wiemy jest duzy - ale jest mniejszy od twojej dziewczynki - 495 g, na wykresie gdzie sie zsumowaly wszystkie dane dot. wielkosci Misiu wychodzi dokladnie w polowie. Lekarz pomierzyl wszystkie kosci , zobaczyl serduszko, mozg, dlugo mierzyl zyly i badal przeplyw krwi przez nie ( echo). Wszystko jest dobrze . Rosnie i kopie, badanie Misiowi tez sie nie podobalo - wiercil sie. Ale lekarz powiedzial ze to dobrze, bo moze wszystko poogladac. Czekamy. Kupuje jednak zdecydowanie niebieskie rzeczy albo zielone Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka781 Re: Tydzień dwudziesty drugi 15.03.07, 09:46 Moja tez bedzie Milenka albo Marika, jeszcze się z mężem zastanawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
uczula Re: Tydzień dwudziesty drugi 15.03.07, 10:05 U nas niestety nie bedzie Milenki. Widzialam dokladnie - bardzo watpie zeby sie wchlonelo. Psychicznie musze sie nastawic na wychowywanie faceta! O rany!! co za wyzwanie! Odpowiedz Link Zgłoś
nena781 Re: Tydzień dwudziesty drugi 15.03.07, 21:57 Witam Czy ktoras z przyszlych mam moze mi powiedziec ze tak jak ja w koncowce 21 tygodnia czuje ruchy dziecka tak jak ja delikatne i raz,dwa razy dziennie. Czytajac rozne posty troche sie niepokoje jak inne dziewczyny pisza ze czuja mocne ruchy i prawie caly czas.Z gory dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
burda3 Re: Tydzień dwudziesty drugi 16.03.07, 12:17 Nie martw sie, najwazniejsze ,ze czujesz ruchy- jestem tak jak Ty w koncowce 21 t. i czasem sa mocniejsze i trwaja długo ( takie harce , czasem słabsze- wszystko zalezy od aktywnosci dziecka - tak mi powiedzial lekarz. Tak wiec nie ma powodow do zmartwien, nie wsluchuj sie, nie czekak specjalnie na sygnaly bo sie niepotrzebnie zamatwiasz. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś