Dodaj do ulubionych

trądzik-co można stosowac?

27.07.05, 10:48
Dostalam strasznego trądziku w ciązy.co mozna stosowac?slyszalam preparaty z
retinolem sa szkodliwe,a np Zineryt lub Differin(erytromycyna)?
Obserwuj wątek
    • 99maja Re: trądzik-co można stosowac? 27.07.05, 11:43
      właśnie wróciłam od dermatologa, możesz stosować np. maść cynkową, mi pomaga i
      tania, produkty zawierające erytromycynę też są dozwolone
      • tulf Re: trądzik-co można stosowac? 27.07.05, 11:47
        Maść cynkowa u mnie się nie sprawdziła bo mam strasznie tłustą cerę a przy
        takiej pogodzie jak teraz to mi kapało. Ja stosuję Amol, wysusz krostki i
        przyspiesza gojenia. Nie ma żadnych przeciwskazań gdyż jest to preparat ziołowy
        na alkoholu, hyba że ktoś używa litrami.
    • 99maja Re: trądzik-co można stosowac? 27.07.05, 11:45
      i jeszcze przepisała mi davercin, ja mam na recepcie i nie wiem czy można kupić
      normalnie, my dopiero się staramy i dlatego dla pewności zapytałam o bezpieczne
      maści
      • paka25_k TRADZIK 27.07.05, 15:46
        CZESC! NIE UZYWAJ PREPARATÓW NA BAZIE ALKOHOLU BO STRASZNIE PRZESUSZA CI SKÓRE
        I NIESTETY PRZESUSZENIE MA ODWROTNE DZIALANIE ,PONIEWAZ SKÓRY TLUSTE SA DOBRZE
        NATLUSZCZONE ALE ZLE NAWILZONE I ZROBISZ SOBIE TYLKO KRZYWDE. WIEM COS O
        TYM ,JESTEM KOSMETYCZKA I WIELE MOICH KLIENTEK POZBYLO SIE TRADZIKU DOPIERO JAK
        ODSTAWIAY KOSMETYKI NA BAZIE ALKOHOLU.JEZELI TRADZIKU DOSTALYSCIE DOPIERO W
        CZASIE CIAZY TO NAJLEPIEJ SKONSULTOWAC SIE Z DERMATOLOGIEM. JEZELI BYL JUZ
        WCZESNIEJ TO UZYWAC MOZNA TYCH KOSMETYKOW CO PRZED CIAZA OPROCZ ZABIEGOW NA
        BAZIE KWASOW OWOCOWYCH ( SAME KREMY MOZNA BO MAJA MALE STEZENIE KWASU).BLAGAM
        TYLKO NIE ALKOHOL.POLECAM KOSMETYKI Z APTEKI.(WYSTKIE TAM DOSTEPE OPROCZ
        CLERASIL!!!!!!!I CLIN& CLEAR!!!!!!!!!!!!!!!POZDRAWIAM
        • margonik Re: TRADZIK 27.07.05, 20:21
          Niektórych preparatów przeciwtrądzikowych nie można stosować w ciąży, bo
          przenikają do krwii i są szkodliwe dla płodu (np. zawierające retinol) w
          szczególności w pierwszym trymestrze. Polecam pójść do dermatologa i koniecznie
          powiedzieć, że jest sie w ciąży. Wiele lekarstw i maści na trądzik odpada.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka