ola.167 27.07.05, 10:48 Dostalam strasznego trądziku w ciązy.co mozna stosowac?slyszalam preparaty z retinolem sa szkodliwe,a np Zineryt lub Differin(erytromycyna)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
99maja Re: trądzik-co można stosowac? 27.07.05, 11:43 właśnie wróciłam od dermatologa, możesz stosować np. maść cynkową, mi pomaga i tania, produkty zawierające erytromycynę też są dozwolone Odpowiedz Link Zgłoś
tulf Re: trądzik-co można stosowac? 27.07.05, 11:47 Maść cynkowa u mnie się nie sprawdziła bo mam strasznie tłustą cerę a przy takiej pogodzie jak teraz to mi kapało. Ja stosuję Amol, wysusz krostki i przyspiesza gojenia. Nie ma żadnych przeciwskazań gdyż jest to preparat ziołowy na alkoholu, hyba że ktoś używa litrami. Odpowiedz Link Zgłoś
99maja Re: trądzik-co można stosowac? 27.07.05, 11:45 i jeszcze przepisała mi davercin, ja mam na recepcie i nie wiem czy można kupić normalnie, my dopiero się staramy i dlatego dla pewności zapytałam o bezpieczne maści Odpowiedz Link Zgłoś
paka25_k TRADZIK 27.07.05, 15:46 CZESC! NIE UZYWAJ PREPARATÓW NA BAZIE ALKOHOLU BO STRASZNIE PRZESUSZA CI SKÓRE I NIESTETY PRZESUSZENIE MA ODWROTNE DZIALANIE ,PONIEWAZ SKÓRY TLUSTE SA DOBRZE NATLUSZCZONE ALE ZLE NAWILZONE I ZROBISZ SOBIE TYLKO KRZYWDE. WIEM COS O TYM ,JESTEM KOSMETYCZKA I WIELE MOICH KLIENTEK POZBYLO SIE TRADZIKU DOPIERO JAK ODSTAWIAY KOSMETYKI NA BAZIE ALKOHOLU.JEZELI TRADZIKU DOSTALYSCIE DOPIERO W CZASIE CIAZY TO NAJLEPIEJ SKONSULTOWAC SIE Z DERMATOLOGIEM. JEZELI BYL JUZ WCZESNIEJ TO UZYWAC MOZNA TYCH KOSMETYKOW CO PRZED CIAZA OPROCZ ZABIEGOW NA BAZIE KWASOW OWOCOWYCH ( SAME KREMY MOZNA BO MAJA MALE STEZENIE KWASU).BLAGAM TYLKO NIE ALKOHOL.POLECAM KOSMETYKI Z APTEKI.(WYSTKIE TAM DOSTEPE OPROCZ CLERASIL!!!!!!!I CLIN& CLEAR!!!!!!!!!!!!!!!POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
margonik Re: TRADZIK 27.07.05, 20:21 Niektórych preparatów przeciwtrądzikowych nie można stosować w ciąży, bo przenikają do krwii i są szkodliwe dla płodu (np. zawierające retinol) w szczególności w pierwszym trymestrze. Polecam pójść do dermatologa i koniecznie powiedzieć, że jest sie w ciąży. Wiele lekarstw i maści na trądzik odpada. Odpowiedz Link Zgłoś