agnieszka10012 05.08.05, 18:48 Odchodza mi wody niewiem co robic mam jechac dzo szpitala czy czekac na skurcze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fryta84 Re: Odchodza mi wody- co robic 05.08.05, 18:51 ja bym nie czekala, niewiadomo jak daleko do samego porodu. a masz jakies skurcze ??? Odpowiedz Link Zgłoś
haras2 Re: Odchodza mi wody- co robic 05.08.05, 19:22 zadzwon do szpitala, w ktorym chcesz rodzic i zapytaj. Mnie w pierwszej ciazy odeszly wody, skurczy nie bylo, polozna kazala przyjechac do szpitala, ale "bez nerwow", o ile wody sa bezbarwne (jak zielone czy jakies inne to pedem do szpitala). Przyjechalam po godzinie. W szpitalu dalej nie bylo skurczow, po jakichs 4 godzinach dali mi oksytocyne i poszlo. Pa, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
agakapalka Re: Odchodza mi wody- co robic 05.08.05, 19:31 Moja gin. mówi, że jak odejdą wody i nie są zielone, to ze spokojem (!!!) można sie zbierać do szpitala, ale bez pośpiechu. Mówiła, by wejsc na chwilę do wanny, ale z letnia wodą, bo to podobno uspokoi. Ale jeśli są skurcze co 10 minut, to natychmiast do szpitala. Ja też czekam na odejście wód Trzymam kciuki za łatwy poród i zdrową dziidze. Aga i Zuzia (?) 38 tydz. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Odchodza mi wody- co robic 05.08.05, 20:03 jesli nie sa zielone. to luzik. ( kurcze ale mi sie latwo mowi). mozesz sie umyc ( prysznic, letnia woda), raczej nie jesc, a jesli musisz to cos lekkiego: jablko grzanka. podobno jak zaczyna sie akcja "porod" to nie powinno sie pic kwasnego (zatem sok pomaranczowy odpada), ale naprawde nie wiem dlaczego. tego w ksiazce o ciazy juz nie napisali. skontaktuj sie z polozna lub lekarzem i niech dadza dalsze instrukcje o tym co robic. jesli to nie jst pierwszy porod to prysznic i do szpitala, zeby w domu nie urodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
mama5plus Re: Odchodza mi wody- co robic 05.08.05, 20:13 Mówiła, by wejsc na chwilę do > wanny, ale z letnia wodą, bo to podobno uspokoi A to zalecenie juz mnie dziwi. Bo zawsze slyszalam i czytalam, ze po odejsciu wod raczej lepiej unikac kapieli i wziac prysznic. Ze wzgledu na zwiekszone ryzyko zakazenia wtedy. Co do wyjazdu do szpitala to rzeczywiscie najlepiej zadzwonic i zorientowac sie co oni na to. Zwykle jesli sa regularne skurcze to sie jedzie. Jesli nic nie ma i wody czyste, glowka przyparta to nie ma wielkiego pospiechu. Ale tez co kraj to obyczaj i pewnie od lekarza do lekarza w Pl tez sie opinie roznia. Odpowiedz Link Zgłoś
anjulka Re: Odchodza mi wody- co robic 05.08.05, 21:05 Powinnas pojechac do szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: Odchodza mi wody- co robic 06.08.05, 00:29 Jak dla mnie to powinnaś pojechać do szpitala. Mnie odeszły wody tuż po północy. Zero skurczy. No to myślimy luzik. Oczywiście zadzwoniłam do swojego lekarza, który kazał sie spakować, ale bez paniki i umówiliśmy się w szpitalu. Dojechaliśmy do szpitala około 1 w nocy. Ktg na dzień dobry, na początku nic się nie działo, a jak się zaraz zaczęło, to myślałam,że to już koniec. Od razu skurcze bardzo częste i długie, rozwarcie na 5 cm. Jak bym miała tak jechać do szpitala to nie wiem co to było. Nawet do taksówki bym normalnie nie zdążyła dojsc w przerwie między skurczami. A potem to już sie wszyscy baaardzo spieszyli. Udanego porodu. Odpowiedz Link Zgłoś