Dodaj do ulubionych

Jak, gdzie i w co się ubieracie:)

09.08.05, 17:41
Oczywiście, w czasie ciąży.
To dopiero 8 tc, ale poważnie niepokoi mnie kwestja ubioru.
Stąd moje pytanie. Najbardziej interesuje mnie, czy są jakies sposoby,by
ubierać się kobieco, elegancko w naszym stanie.
Bardzo chciałabym uniknąć ogrodniczek i workowatych swetrów. Nie mam nic
przeciwko nim, ale tak samo jak ktoś by się źle czuł w kwiecistej mini, ja
czułabym się źle w powyższym zestawie. Pewnym ratunkiem, podobno, są dżinsy z
gumką, ale ja takich w Krakowie nie uświadczyłam. Trzeba będzie pozwiedzać
lumpeksy.
Mam ok. 155 i boję się, że z brzuszkiem, będę szersza niż wyższa.
Obserwuj wątek
    • beniamina Re: Jak, gdzie i w co się ubieracie:) 09.08.05, 17:45
      nad forum masz link do sklepu z ubraniami ciążowymi. Jest z czego wybierać
      • kakot Re: Jak, gdzie i w co się ubieracie:) 09.08.05, 17:52
        ostatnio w C&A widzialam bardzo sympatyczne spodnie, kilka modeli, wcale nie
        ogrodniczki, tylko z takim - jak by to opisac - przedluzeniem elastycznym na
        gorze. Poki brzuszek maly, to mozna go w ogole nie "wykladac" do gory, tez sie
        beda trzymac, a potem hop - i ten spodniowy golfik zaczyna sie trzymac na
        brzuchu, a spodnie dalej wygladaja jak spodnie. Do tego bluzka odcinana pod
        biustem albo kopertowa (widzialam taki zestaw z kolei na znajomej w
        zaawansowanej ciazy) i jest super.
        Spodnie kosztowaly chyba 150 czy 160 zl, sporo, ale warto chocby obejrzec i
        przymierzyc dla zbadania zasady dzialania, potem wiadomo czego szukac. Bo
        spodnie ultra-biodrowki, takie co to sie koncza pod rosnacym brzuszkiem (w
        ktory musi niemilosiernie wiac, a jesien idzie!) jakos do mnie nie przemawiaja
    • pimpek_sadelko Re: Jak, gdzie i w co się ubieracie:) 09.08.05, 17:57
      mam same sukienki spodnice. wszystkie dopasowane i modnesmile. nie wydalam fortuny
      na to.
    • pati775 Re: Jak, gdzie i w co się ubieracie:) 09.08.05, 17:59

• otaota Re: Jak, gdzie i w co się ubieracie:) 09.08.05, 18:01
      ja ubieram się w lumpikach:tanio, ładnie i przyjemnie,ponieważ na samą myśl że
      mam wydać na spodnie w sklepie ciążowym ponad 100 zł, które ponosze niedługo to
      mnie skręca.A tak nawet jak mi się coś znudzi to idę po coś nowego a 100zł to
      nawet nie wydałam na wszystko co mam razem(spodnie dresowe, sukienki
      spudniczki, bluzeczki)
      Nasza Dzidzia:
      www.tickerfactory.com/ezt/d/1;0;31/st/20050924/dt/6/k/72ba/preg.png
    • patrywi Re: Jak, gdzie i w co się ubieracie:) 09.08.05, 18:07
      Pewnie że można wyglądac kobieco. Za parę dni (mam nadzieję) rodzę a najlepiej
      mi się chodzi w ciuchach nieciążowych. Noszę dopasowane bluzki i spódnice, po
      prostu wystarczyło wszyć gumkę. A, mam też zwykłe, nieciążowe spodnie z lnu
      które miały bardzo rozciągliwą gumkę i bez problemu mimo 30 cm więcej w pasie
      je noszę. Z ciążowych ciuchów najlepiej sprawdziły mi sie jeansy regulowane na
      gumkę z wysoką talią z przodu.
    • paulinka84 Re: Jak, gdzie i w co się ubieracie:) 09.08.05, 18:47
      Ja mam 160cm. Do tego bardzo drobną budowe ciała i ogólnie wyglądam jak
      piętnastolatkawink Teraz trwa 34 tydzień i mam spory brzuszek. A z ubrań kupiłam
      sobie fajne białe dżinsy z taką jaby gumką na ciążowy brzuszek. Krawcowa uszyła
      mi 2 spódniczki z przeszywanymi guziczkami - jak brzuszek rośnie to co jakiś
      czas przeszywam je. Lniane spodnie ze sznureczkami i kolorowy top. W sumnie to
      za jakiś czas mogłabym odsprzedać te ciążowe spodnie za pół ceny, bo pewnie jak
      będe planowała kolejne dziecko, to mogą mi już nie pasować. A są w bardzo
      dobrym stanie. Rozmiar 36smilePozdrawiamsmile
    • silla2 Re: Jak, gdzie i w co się ubieracie:) 09.08.05, 19:12
      Witaj! Jestem w 27 tygodniu ciąży i w sobotę wybieram sie na wesele. W
      niedzielę zwiedziłyśmy z koleżanką masę sklepów. Przyznam szczerze że jest
      problem z ładnymi i zarazem niedrogimi ciuszkami ciążowymi. Polecam H&M.
      Kupiłam tam bardzo ładne spodnie za 64 zł - eleganckie, czarne w kancik, super
      materiał. Teraz jest tam wyprzedaż 50%. Widziałam też kilka sportowych ładnych
      ciuszków.Polecam.
      • magda011 Re: Jak, gdzie i w co się ubieracie:) 10.08.05, 23:27
        Witam!
        Mam pytanie, poniewaz jestem w tej samej sytuacja-równiez wybieram sie na
        wesele.Z jakiego miasta jestes- jesli z Warszawy to prosze o namiary w którym
        H&M sa te ekstra promocje!Pozdrawiam Magda
    • fruzik Re: Jak, gdzie i w co się ubieracie:) 09.08.05, 19:59
      Jeśli chce się wydawać pieniądze na te ubrania, które nosisz bardzo krótko, to
      w sklepach ciązowych wybór jest wielki i rzeczy naprawdę ładne. U mnie było
      tak, że kupiłam 2 pary spodni ciążowych na początku ciąży (jedne starczyły mi
      do końca), siostra kupiła mi kilka rzeczy w sklepie z używaną odzieżą, coś tam
      w supermarkecie, a w ostatnich tygodniach chodziłam w koszulkach męża. Przy
      upałach jakie były, i dużym brzuchu, kiedy dodatkowo ledwie powłóczyłam nogami,
      naprawdę nie miało już dla mnie większego znaczenia, jak wyglądam, tylko żeby
      było wszystko czyste i uprasowane.
      Moim zdaniem nie było wielkiego sensu kupować wielu ubrań ciążowych, to
      przejściowa sytuacja w życiu kobiety, lepiej kupować kosmetyki i dodatki, a po
      ciąży uzupełnić szafę o nowe modne rzeczy w dobrym rozmiarze.
      • myszka2205 Re: Jak, gdzie i w co się ubieracie:) 10.08.05, 09:45
        Witam,ja miałam troszkę łatwiej bo moja ciotka 5 lat starsza urodziła w maju
        synka i wszystkie ciuchy mam po niej(ona mieszke we Włoszech i ciuszki są
        super!)oprócz tego moja koleżanka ma swój lumpeks wiec jak miała dostawę to
        ciuszki ciążowe najpierw były u mnie a dopiero póżniej trafiały do sklepu,mam
        wszystkie ciuszki firmy "mama"oraz H&M są to cichy eleganckie,sportowe,na każdą
        pore dnia i praktycznie za niewiele.Także jak nie chcesz wydać fortuny to
        pozaglądaj do sklepów z tanim ciuszkiem naprawde nieraz można trafić coś
        fajnego i prawie nowego,pozdrawiam.
    • maryjanka2 Re: Jak, gdzie i w co się ubieracie:) 09.08.05, 20:57
      hej
      ja polecam ciuszki ciążowe firmy 9 fashion dostępne na strinie www.9fashion.pl
      oraz w sklepach w Łodzi i Wawie. Wygodne , ładne i modne. Dżinsy są
      rewelacyjnesmile) bo mają na brzuchu wszyty elastyczny materiał który " rośnie
      wraz z brzuszkiem" jest milaśny i drażni skóry na brzuszku. Ja kupiłam długie i
      rybaczki jak byłam w 4 miesiącu i starczyły mi aż do teraz a rodzę za 2 tyg.
      Dodam ,że też jestem niewielka bo mam 160 cm wzrostu. W ciązy przytyłam 11kg.
      Wygodne są też bluzki i spódniczki. A jesli pracujesz to polecam sukienkę.
      Wiem, że po 15 sierpnia będzie nowa jesienna kolekcja: Marynarki, eleganckie
      spodnie...

pozdrawiam
      M
    • poleczka2 Re: Jak, gdzie i w co się ubieracie:) 09.08.05, 21:34
      Ja mam sporo ciuszków ciążowych ale to moja trzecia ciąża więc wszystkie były
      używane w poprzednich. Tym razem będę rodzić wczesną wiosną, może nawet zimą
      więc oprócz spodnii nie muszę kupować szczególnie ciążowych rzeczy, u nas nie
      jest ciepło w domu więc i tak będę nosić swetry nie ciążowe. Spodnie to zawsze
      sobie funduję w ciąży, mam jedne z Mothercare, super, lejący się materiał,
      czarny, teraz chcę sobie kupić dżinsy ciążowe a z koszulkami to zawsze coś się
      znajdzie.
      • sowa_hu_hu kot gargamela!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.08.05, 22:00
        ja jestem z krakowa! mam firme , szyje odzież ciążową!!! chcesz poprzysyłam ci
        fotki na maila smile
        we wrześniu będzie juz nowa kolekcja - spodnie z pasem na brzuszek a na pewno
        tańsze niz w 9fashion.
        szyjemy z super materiałów włoskich i holenderskich.
        dałabym linka do strony ale jest niestety w przebudowie...

pozdrawiam serdecznie!!!
        • hanka45 Do sowa_hu_hu! 11.08.05, 08:02

Jesli możesz, to proszę, przeslij mi również zdjęcia z kolekcji jesiennej. Będę
          miała brzuszek jesienno-zimowy, wiec nowa garderoba jak najbardziej się
          przydasmile). Moj e-mail: hannako@o2.pl
          Dzieki!!
          lilypie.com/days/060101/4/0/1/+10[/img][/link][/center]
          • sowa_hu_hu hanka 11.08.05, 11:23
            kolekcji jesiennej jeszcze nie ma
      • sowa_hu_hu ps 09.08.05, 22:01
        u mnie będziesz mogła przymierzyć i kupić taniej niz w sklepie! bo sprzedajemy
        do krakowskiego prenatala czy będe mamą

pozdrawiam
        • rapida heymama 10.08.05, 09:07
          Cześć, próbowałam wejść na stronę heymama, aby zobaczyć ciuszki, ale nie udało
          się...., czy mogłabyś podesłać kilka rzeczy na konto rapida@o2.pl, tylko nic
          rzeczy z krótkich, bo nogi........wielkie dzięki,papa
          • sowa_hu_hu Re: heymama 10.08.05, 09:27
            strona jest w przebudowie dlatego nie działa.
            moge przesłać fotki na miala smile
            • agnieszkatalpa Re: heymama 10.08.05, 10:25
              Czesc, czy mogłabyś mi również przesłać na mejla: agniesiat@poczta.onet.pl. dzieki
              • sowa_hu_hu Re: heymama 10.08.05, 10:29
                jasne - chociaż dzis wieczorem bedzie już działał sklep internetowy
          • sowa_hu_hu teraz super promocje!!! wkrótce kolekcja jesienna! 10.08.05, 09:32
            teraz mamay super promocje - np spodnie które w sklepie kosztuja 120zł u nas
            tylko po 65zł

a we wrzesniu będzie juz kolekcja jesienna smile

• 19maj Re: Jak, gdzie i w co się ubieracie:) 10.08.05, 06:59
      na allegro w odzieży ciążowej jest taka firma 9fashion ja tam kupowałam mają
      fajne ubranka tylko nie kupowałam przez internet bo mieszkam niedaleko łodzi i
      sama się pofatygowałam do sklepu firmowego zobacz może wybierzesz coś dla
      siebie pozdrowienia
    • kmalina Re: Jak, gdzie i w co się ubieracie:) 10.08.05, 09:46
      Jest teraz dużo fajnych ciuchów ciążowych - bardzo eleganckich i kobiecych. Jak
      się ma kase na to to żaden problem sie ładnie ubrać. Mi szkoda kasy na ciuchy
      takie. Jak w maju mierzyłam spodnie ciązowe to myślałam, ale worek, napewno nie
      będę taka gruba, żeby w nie wejść i co? Noszę je od lipca i juz niedługo je
      ponosze i będę musiała przerzucic się na większe. Sukienka ciążowa tez juz
      ciasna. Siotra oddała mi sukienkę, któa mi się srasznie nie podobała, ale
      wzięłam i co. Nie ma wygodniejszego stroju niz ta sukienka. Ja tez na początku
      myślałam w czym ja będę chodzić, a teraz prawie wszystko mi jedno byle nie
      cisnęło. Na szczęście do końca juz niedługo - jeszcze tylko 3 m-ce.
    • zumaminka Re: Jak, gdzie i w co się ubieracie:) 10.08.05, 10:52
      Dla mnie problem jest dość złożony bo ja noszę tylko spodnie, wszelakie
      sukienki, spódniczki odpadają.Kupuję je czasami, w przypływie cholera wie czego
      a potem leżą w szafie i czekają na zmiłowanie.W lecie to jeszce założę jakąś
      kieckę ale tez nieczęsto.Kiedy więc ciąża stała się widzialna i odczuwalna
      (boleśnie)niemożnością wciśnięcia sie w żadne spodnie mało mnie nie
      trafiłosmileUłożyłam plan i ruszyłam po sklepach.Mam blisko świetny ciuchland
      gdzie odrazu zaopatrzyłam sie w kilka par większych spodni i narazie
      starczyło(23 tydz)Bluzki te co mam ładnie naciągają sie na brzuszek.Ostatnio
      wybrałam się do H&M w Krakowie i trafiłam na śliczne jeansy i ładny
      sweterek,szkoda tylko że kosztowały fortunę no ale czego się nie robi zeby
      dobrze wyglądać.Szukałam owszem w innych ciążowych kolekcjach, niestety ich
      rozmiarówka nijak ma się do mnie, wszystko mi sterczało z każdej stronysad
      Dla mnie koszmarem jest wizja chodzenia przez kilka miesięcy w 3 parach spodni
      dlatego ciągle rozglądam się za ciekawymi promocjami np na allegro.
    • kokons Re: Jak, gdzie i w co się ubieracie:) 10.08.05, 12:03
      A propos ogrodniczek to juz przed ciaza postanowilam ich nie nosic i prosilam
      meza,ze gdyby mi cokolwiek w ciazy odbilo, zeby mnie przed noszeniem tych
      rzeczy powstrzymal!)

Osobiscie mnie przerazil asortyment kilku sklepow z odzieza ciazowa w Krakowie.
      Wszystko jest malo eleganckie i wiekszosc ciuchow traca kiczem. Potrzebowalam
      dluzszy podkoszulek,zeby zakrywal brzuch no i byly nawet w ladnych kolorach ale
      pominawszy cene (prawie 100 zl!) wszystkie mialy wydrukowany napis na
      piersi "ma ma" bo byly z tej kolekcji - nie chce tak!!! No i staniki tylko
      bawelniane...nie zamierzam zatracic kobiecosci i normalnosci...
      Zbyntowana postanowilam kupic normalne spodnie + lniane o rozmiar wieksze takie
      raczej biodrowki i znalazlam w Orseyu ladne tuniki w ktorych zawsze lubilam
      chodzic.

Kolezanka kupila natomiast (gdzies na Stradomiu) dosc fajne jeansy ze
      specjalnym patentem sprawdzajacym sie w ciazy - nie sa firmowe ale ladnie
      wygladaja.

Pozdrawiam i udanych zakupow!
    • aniam241 Re: Jak, gdzie i w co się ubieracie:) 10.08.05, 12:44
      Ja kupilam sobie spodnie w Butiku pod palacem kultury w KDT. wydalam 50 zl i
      jestem z nich zadowolona. pozatym w H&M sa przeceny i super kobiece bluzeczki
      mozna kupic juz za 20 zl. podobnie jest w galerii centrum. teraz sa wyprzedaze
      do 70 %
      • ikusiaa25 do Sowy hu hu 10.08.05, 13:07
        macie jakiś sklepik w K-owie?? gdzie??
        • sowa_hu_hu Re: do Sowy hu hu 10.08.05, 17:35
          nie mamy sklepu, sprzedajemy do będe mamą (krowoderska) i prenatal (kalwaryjska)

- mozna tez kupic bezpośrednio u nas! taniej!!!

pa. i my nie drukujemy napisów na bluzkach smile
          • grzegorczykp Re: do Sowy hu hu 11.08.05, 08:37
            A ja probowalam na stronie wejsc do sklepu i mi nie dziala uncertain
            I mam pytanie - siedzibe macie w Tenczynku, wiec chcac przymierzyc i kupic to
            rozumiem ze musze sie tam pojawic smile i teraz pytanie - w jakie dni mozna i w
            jakich godzinach?smile

Paulina
            • sowa_hu_hu grzegorczykp 11.08.05, 11:25
              w zasadzie od przyszłego tyg bede już mieszkać w krakowie smile więc mozemy sie
              umówić u mnie po porstu - w zasadzie wszystkie dni i wszystkie godziny mi
              odpowiadają ale trzeba sie wczesniej umówić...
    • aloiram_m Re: Jak, gdzie i w co się ubieracie:) 11.08.05, 08:59
      Teraz jest bardzo wiele kobiecych a nie workowatych ubrań dla kobiet w ciązy.
      Sądzę, że nie powinnaś mieć problemu smile Ja nie mam żadnych ogrodniczek, ani
      workowatych sukienek. Wszystkie spodnie i spódnice (!) mam uszyte pod brzuch.
      Większość spodni na kant z racji pracy. Do tego ubieram ciązowe bluzeczki
      blisko ciała, często są ściągane po bokach na sznureczki, co wg mnie nadaje
      sylwetce ładnej linii. Mam jedną sukienkę, nie ciążową, zwykła bawełna z lycrą,
      prosta linia Top Seecret - bardzo ją lubię. Bardzo mi się podobają koszule
      wiązane w pasie, takei kopertówki. Niestety przy moim dużym biuście nei zdały
      egzaminu sad
    • budzik11 Re: Jak, gdzie i w co się ubieracie:) 11.08.05, 12:23
      Ja mam kilka par spodni - w gumkę, elastyczno - lejących, ale nie dresowych,
      albo na sznureczki, do tego noszę dłuższe koszulki/topy, na to ew. jakąs bluzkę
      koszulową, albo sweterek. W spódnicach nie chodzę, bo nie lubię. Mam jedną
      typowo-ciążową sukienkę (vero moda) do ziemi,bardzo ją lubię. Nigdy nie
      kupiłabym ogrodniczek, człowiek wygląda w nich jak w worku na szelkach. W ciąży
      możńa naprawdę fajnie wyglądać (a ja wszystkiemoja ciuchy kupiłam w szmateksie
      i kosztowały ~140zl) smile Nie ma sensu moim zdaniem wywalać majątku na ciuchy, w
      których chodzi się parę miesięcy (u mnie brzuch zaczął rosnąć w 5 m-cu).
    • gonia28b Re: Jak, gdzie i w co się ubieracie:) 16.08.05, 11:17
      A ja jestem w 13 tc i powoli przestaję mieścić się w moje dotychczasowe rzeczy.
      Jednak jestem w o tyle komfortowej sytuacji, że potrafię szyć. Tak więc,
      wszystkim Mamusiom przyszłym i obecnym mającym jakiekolwiek blade pojęcie o
      krawiectwie polecam ostatni nr "burdy". Można znaleźć kilka naprawdę bardzo
      fajnych, praktycznych i eleganckich modeli wcale nietrudnych do uszycia.
      Oczywiście można również sobie poprzerabiać dotyczczasowe ciuszki.
      Pozdrawiam serdecznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka