Dodaj do ulubionych

Wróżba na płeć przed usg na bank działa

23.08.05, 13:13
Witam pononie,leżąc w szpitalu poznałam super babkę co ta wróżba sprawdza się
na bank zna ją od swej babci i z pokolenia na pokolenie u nich się
sprawdza,pare dni temu urodziła chłopca co się sprawdziło po pierwszym ruchu
dziecka a ma już 2 letnią dziewczynkę co też sobie sama wywróżyła nim można
było zrobić usg by rozpoznać płeć dziecka.O co chodzi:Jeżeli pierwszy ruch
dziecka,kopnięcie poczujemy z lewej strony to na bank chłopiec,jeżeli z prawej
to na bank dziewczynka.Ja już niemogę się doczekać kopniaka by potem sprawdzić
na usg czy faktycznie się sprawdziło.Prosze o wasze opinie czy u was także to
się sprawdziło,prosze pisać.
lilypie.com
Obserwuj wątek
    • aleksaa1 Re: Wróżba na płeć przed usg na bank działa 23.08.05, 13:17
      Ja poczułam pośrodku- obojnak?wink)))))))))))))))))))
      Kolejna bzdura.
      • pimpek_sadelko Re: Wróżba na płeć przed usg na bank działa 23.08.05, 13:18
        czasami zazdroszcze ludziom, ktorzy wierza w takie bajki. ich swiat jest chyba
        bardziej magiczny i kolorowysmile
        taki dzieciecy trochesmile
        • diablica26 Re: Wróżba na płeć przed usg na bank działa 23.08.05, 13:24
          pimpek_sadelko napisała:

> czasami zazdroszcze ludziom, ktorzy wierza w takie bajki. ich swiat jest chyba
          > bardziej magiczny i kolorowysmile
          > taki dzieciecy trochesmile
          Nikt nie każe wam wierzyć, ale u wielu osób to się sprawdziło zamim można było
          zrobić rozpoznanie płeci dziecka.Ja tylko wam napisałam kto chce niech sprawdzi
          lub cofnie się kiedy poczuły pierwszy raz ruch dziecka.Komu coś nie pasuje niech
          tego nie czyta i tyle.To,że kobieta mi powiedziała a ja się tym z wami dzielę to
          nie znaczy,że można się naśmiewać.Skoro od lat to w jej rodzinie działa to coś w
          tym jest.
          • anulaaa Re: Wróżba na płeć przed usg na bank działa 23.08.05, 13:35
            dla mnie to jest głupota bo-moje dziecko leży bokiem z głowa po lewej stronie
            więc nogi ma z prawej-skoro tak to gdzie wg ciebie powinnam poczuć pierwszy ruch?

najczęściej czuję kopniaczki dziecka a to,ze leży w tę stronę własnie wcale nei
            przesadza o jego płci....

ale śmieszne:d
          • visenna2 Re: Wróżba na płeć przed usg na bank działa 23.08.05, 15:53
            No tak, jest duża szansa że się sprawdzi, jakieś 50%smile)))
    • tola_25 Re: Wróżba na płeć przed usg na bank działa 23.08.05, 14:24
      Też raczej nie wierzę przesądy, ale... sprawdźcie to po sobie. O tej "wróżbie"
      mówiło mi wiele leciwych osób- też lekarzy. U mojej siostry i znajomych
      sprawdzało się. Wszystko wskazuje na to, że u mnie też się sprawdzi. Ma być
      dziewczynka smileMoże to tylko zbieg okoliczności, a może jest w tym coś głębszego.
      pozdrawiam
    • bebe73 Re: Wróżba na płeć przed usg na bank działa 23.08.05, 15:14
      pamietacie po której stronie pierwszy raz kopnęło? Ja musze uwierzyć usg.
      • tola_25 Re: Wróżba na płeć przed usg na bank działa 23.08.05, 15:32
        W moim przypadku przez prawie 3 tygodnie maluch kopał tylko z jednej strony w
        dole brzucha, więc nie miałam problemu z zapamiętaniem, z ktorej strony
        baraszkuje.
    • diara Re: Wróżba na płeć przed usg na bank działa 23.08.05, 15:14
      Wiecie co, trochę to mi się wydaje naciągane, bo te pierwsze ruchy maleństwa są ledwo wyczuwalne i w zasadzie można nie być pewnym czy to już to. A ja nie pamiętam z której strony mnie kopnął synek. Pamiętam natomiast, że jak już zaczęłam czuć ruchy to jakoś tak po całym brzuchu. Jakby się wiercił, a nie kopał w któryś tam bok.
      Teraz jestem w drugiej ciąży w 19 tc i też już od jakiegoś czasu czuję ruchy dzidzi, ale tak samo ciężko mi określić z której strony był pierwszy kopniak. Aczkolwiek wydaje mi się że po prawej. Czyżby dziewczynka? A takie właśnie mam przeczuciesmile
      Ale może jakbym zwracała na to uwagę, to bym zauważyła. Całkiem mozliwe że coś w tym jest.
    • kliklik Re: Wróżba na płeć przed usg na bank działa 23.08.05, 15:18
      To żart?
      • zlotowka26 Re: Wróżba na płeć przed usg na bank działa 23.08.05, 15:26
        MNie pośrodku - usg na stwierdzenie płci za trzy tygodniesmile)
    • budzik11 Re: Wróżba na płeć przed usg na bank działa 23.08.05, 15:40
      1. Kto pamięta takie rzeczy?
      2. Pierwsze ruchy czasem w ogóle trudno poznać, że to TO, a co dopiero, z
      której strony
      3. Ja pierwsze ruchy czułam jak skurcz mięśnia, drganie w brzuchu, nie do
      stwierdzenia, czy z lewej czy z prawej strony - gdzieś wewnątrz po prostu
      4. Odczuwanie ruchów dziecka zależy od jego umiejscowienia, przczepienia
      łożyska itp. a nie od płci.
      5. Na jakiejś stronie widziałam test (też niezawodny) na płeć dziecka i tam
      były równie istone dla płci pytania - np. o kolor włosów przyszłej babci, czy
      którą ręką mama trzyba ucho kubka.
      6. Wierzyć można we wszystko, czemu nie, są tacy (takie) którzy wierzą i to też
      potwierdzają starsze pokolenia, a jakże, że nie wolno obcinać włosów czy nosić
      łańcuszka...
      • maliniaq Re: Wróżba na płeć przed usg na bank działa 23.08.05, 16:00
        No niestet, ja dokładnie pamiętam pierwszy ruch mojego Maleństwa. Jestem
        nauczycielką i pierwszy ruch miał miejsce po prawej stronie (dokładnie pamiętam
        też ten moment, to było po dzwonku na lekcję, kiedy wyszłam z pokoju
        nauczycielskiego i wchodziłam na korytarz, mogę podać dane geograficzne tego
        punktu smile) ). Według wróżby powinna byc więc dziewusia. 18 czerwca 2004r. z
        mojego brzuszka wyskoczył ... ADAŚ, cudny jak malowanie... Agnieszka.
        • naturella Re: Wróżba na płeć przed usg na bank działa 23.08.05, 16:02
          No ja to samo, też bardziej po prawej stronie, a wg usg ma być chłopiec.
        • budzik11 Re: Wróżba na płeć przed usg na bank działa 23.08.05, 16:06
          Poważnie pamiętasz to tak dokładnie? Rety, ja na początku myślałam, że mam
          okropne - przepraszam - wzdęcia i gazy, że mi coś po jelitach tak strasznie
          jeździ, nie mam pojęcia nawet KIEDY to się zaczęło, bo jak się zorientowałam,
          że to dzidziol, to to już od dawna trwało... A żeby jeszcze wiedzieć, z której
          strony... smile
          • kkalina75 Re: Wróżba na płeć przed usg na bank działa 23.08.05, 16:25
            Mam wrażenie że mój dzidź uporczywie kopie mnie w szyjke macicy, którą mam
            pewnie pośrodku. Tyle,ze u mnie usg pierwsze "wywróżyło" że to chłopiec - zanim
            poczułam ruchy. hi hi ale to by było smieszne gdyby lekarz na wizycie zadawał
            standardowe pytanie :" Z której strony poczuła pani kopnięcie?". z prawej? a to
            usg niepotrzebne
    • agao_72 Re: Wróżba na płeć przed usg na bank działa 23.08.05, 17:15
      A w szpitalu, to z jakiego powodu leżałaś? Na głowę może?
      Niemniej podziwiam zacięcie statystyczne.
      A przygotowałaś się już do ewentulanego "przekówania uszu"
      ( forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=27215753&v=2&s=0 )
      - zachowuję Twą pisownię oryginalną. I zastanawiam się nieustająco, że może Ty
      nie chciałaś robić dziurek na kolczyki , tylko widząc nadchodzącą kampanię
      wyborczą przekuć np. kosę na sztorc.
      Starczy tych złośliwości - a do poduszki to polecam słownik ortograficzny.
      Widziałam w sklepie - taki dla dzieci z obrazkami, więc lektura nie powinna być
      nudna.
      Pozdrawiam
      agA
      • amwaw Re: agao_72 23.08.05, 17:19
        Przegięłaś...
        Każdy ma prawo wierzyć w to co chce- to był chwyt poniżej pasa...uncertain
        • agao_72 Re: agao_72 23.08.05, 17:29
          Nie sądzę, zebym przegięła jeżeli chodzi o wiarę - można wierzyć, ze księżyc
          jest z miodu (tylko błagam nie krzyczmy o tym). Osłabiają mnie pseudoproblemy
          ostatnio. A poza tym porównaj sensowną dyskusję o łóżeczkach z tym "czymś".

Dodatkowo, nie znoszę, jak ktoś wali ortografy, pisze nieczytelnie itp. Mam
          szacunek do języka, którym się od ponad 30 lat posługuję. I wychodzę z
          złożenia, że jak czasami lepiej korzystać ze worda, a potem przekleić posta -
          tak po prostu - z szacunku dla zwykłego czytelnika.
          Pozdrawiam
          agA
        • diablica26 Re: agao_72 23.08.05, 17:30
          Jesteś idiotką babo głupia!Może ty powinnaś udać się do lekarza na głowę.To nie
          moja wróżba a koleżanki z łóżka,miała prawo mówić o tym jak i o innych
          rzeczach.U niej się zawsze sprawdzało i u innych też,nie zawsze się sprawdza ale
          nawet lekarze mówią,że coś w tym jest.Następnym razem uszanuj czyjeś poglądy
          pani mądralińska i przemilcz żmijo jadowita pewne słowa.
          • luna333 Re: agao_72 23.08.05, 17:36
            mnie kopał po prawej stronie i ewidentnie jest chłopcem smile
            ps. z większości zabobonów wychodziła mi 100% dziewczynka smile
          • asiulka1976 Re: agao_72 23.08.05, 18:06
            diablica26 napisała:

> Jesteś idiotką babo głupia!Może ty powinnaś udać się do lekarza na głowę.To
            nie
            > moja wróżba a koleżanki z łóżka

koleżanki z łóżka ??????
            • diablica26 Re: agao_72 23.08.05, 18:13
              asiulka1976 napisała:
              >
              > koleżanki z łóżka ??????
              >
              >
              zapomiałam dopisać z łóżka szpitalnego,leżałam z nią 3 tygodnie więc się
              zaprzyjaźniłyśmy
    • gonia28b Re: Wróżba na płeć przed usg na bank działa 24.08.05, 10:30
      smile))))))) No to zobaczymy! Po prostu zżera mnie ciekawość, z której strony
      kopnie... Podoba mi się ta wróżba. Zobaczymy co z tego wyniknie, a potem co się
      urodzi. Męczą mnie takie spekulacje innych osób - popatrzą na mnie - mówią:
      wydaje mi się, że będzie dziewczynka. Pozdrowionka.
      • goshas3 Re: Wróżba na płeć przed usg na bank działa 24.08.05, 11:00
        Panie sceptyczki wyzywaja sie o takie, ich zdaniem, glupoty, przesady. Po co
        sie wypowiadacie, skoro was ta metoda nie interesuje? Ile macie lat? !!!!!!!!
        Ja pierwsze ruchy poczulam wyraznie po prawej stronie i tam zawsze moja
        coreczka kopala. Kazde kolejne usg potwierdza dziewczynke. Rozne wrozby ze
        stron internetowych zawsze przepowiadaly dziewczynke. Poza tym badania
        statystyczne potwierdzily,ze wegetarianki czesciej rodza dziewczynki.(Przed
        ciaza przez 5 lat bylam scisla wegetarianka,nawet z rocznym epizodem weganskim,
        a od 9 lat nie jem czerwonego miesa) Nie wiem czy jest jakies naukowe
        wyjasnienie,ale takie sa fakty. Nie mam pojecia dlaczego,ale do usg
        polowkowego,intuicja podpowiadala mi,ze bedzie chlopiecsmile nie wiem skad mi sie
        to wzielo...Moze dlatego,ze chce miec min.trojke dzieci, zawsze marzylam o
        córeczce, gdyby pierwszy byl chlopiec, mialabym silna motywacje,by szybko dalej
        próbowacsmile No ale jak widac, wrózby okazaly sie silniejsze niz oslawiona
        kobieca intuicja!!!!!!!!!!!! smile Nie ma co ich lekcewazyc!!!! wink
        gosia&29 tyg.Marcysia, chyba ze za ok.10 tyg.okaze sie,ze Marcyssmile i bedzie
        chodzil(a raczej lezal) w rózowych ubrankachsmile
    • szymeczka Re: Wróżba na płeć przed usg na bank działa 24.08.05, 10:42
      Hej! Mi lekarze mówili, od 22 tyg. że będe miała dziewczynkę, a dopiero przy
      ostatnim badaniu USG w ok 39tyg powiedziano mi że to jest chłopczyk i urodziłam
      synka. Moja koleżanka miała robione USG godzinę przed porodem i miała urodzić
      chłopca a urodziła dziewczynkę. Wi ęc nie możemy sie do końca nastawiać na to
      że będzie to akurat ta płec jaką pokazuje usg.
    • kliklik Re: Wróżba na płeć przed usg na bank działa 24.08.05, 10:54
      Chyba jednak nie sprawdza się... przypomniałam sobie, że pierwsze mocne
      kopnięcie było po prawej stronie i potem też głównie z prawej strony (teraz
      pośrodku). A jest chłopiec na bank.
      • basik20 Re: Wróżba na płeć przed usg na bank działa 24.08.05, 11:34
        No niestety mi również się nie sprawdziło - pierwsze kopnięcie prawa strona a
        jest chłopak. Źródło 100% pewne - amniopunkcja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka