Dodaj do ulubionych

Chudzinki-(stawianie macicy)

24.08.05, 07:35
Witam,mam do was pytanie.Wyczytalam gdzies ze dziewczyny ktore sa chude
czesciej miewaja skurcze macicy(stawianie) no i wczesniej u nich to sie
zaczyna.Prosze napiszcie jak jest u was,no i od kiedy one zaczely wystepowac.

U mnie pojawily sie w 16 tyg,lekarz narazie obserwuje szyjke ale jest dosc
dluga zeby sie martwic.Biore nospe 3x1. Popytalam sie kolezanek(co byly w
ciazy) te wyjatkowo chude i one tez szybciej zaczely to wyczuwac.

Dzieki za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • blasiek Re: Chudzinki-(stawianie macicy) 24.08.05, 07:45
      Witam serdecznie.
      Oj, miałam tak samo - zaczęło się gdzieś koło 17, 18 tygodnia. Za pierwszym razem to nieźle podrzyłam. Ale ogólnie wszystko inne było ok. Pracowałam i było mnie wszędzie pełno do 31 tygodnia i wtedy się okazało, że dzidzia się obniżyła, szyjką skróciła a ja miałam po kilka skurczów na dzień. Musiałam leżeć trzy tygodnie ale brałam tylko 3 razy po 2 tabletki asmagu. Potem się wszystko uspokoiło, ale już uważałam na siebie, bardziej się oszczędzałam no i nie wróciłam już do pracy. Ale i tak Lilka przyszła na świat w 38 tygodniu.
      Dbaj o siebie, nie dźwigaj, dużo wypoczywaj a na pewno będzie wszystko oki.
      Buuu... a miałam taką nadzieję, że dzięki ciąży w końcu załapię się na kilka dodatkowych kilogramów - przed ciążą ważyłam 48 przy 1,67 cm. W ciąży przytyłam 12 kilo a już dwa miesiące po ciąży ważyłam tylko 50. A teraz wróciłam do wagi sprzed ciąży, chociaż nadal jem za dwóch. smile)))))
      Pozdrawiam i życzę wszystkiego naj.
      Blanka
      • mama-marty1 Re: Chudzinki-(stawianie macicy) 24.08.05, 08:15
        Hej ja nie miałam takiego problemu chociaż waga przed ciążą taka sama jak
        ublasiek i też 167cm.Córcia urodziła sie dzień przed terminem i tylko w
        ostatnim miesiącu brałam nospe,Też miałam cichą nadzieję na kilka kg po ciąży a
        tu guzik teraz na liczniku równo 50kg uncertain Pozzdrawiam szczuplutkie mamusiesmile))
    • groszek28 Re: Chudzinki-(stawianie macicy) 24.08.05, 12:35
      Wiesz co, u mnie te skurcze macicy zaczęły się już chyba w 14 tc, gienio
      sprawdził szyjkę i jest ok, więc mam sie nie martwić podobno póki nie są
      regularne, nie trwają zbyt długo i nie bolą. Łykam asmag poza tym. Nie widzę
      specjalnej poprawy i marwię się i tak sad. Też jestem chuda - 168 cm i 50 kg
      przed ciążą, ale teraz ważę już prawie 54!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka