Dodaj do ulubionych

znieczulenie zęba

24.08.05, 09:31
dzisiaj mam wizytę u dentysty i nie wiem czy moge mieć podane normalne
znieczulenie. Staramy się z mężem o dziecko i jeżeli doszło w tym cyklu do
zapłodnienia,to jest dopiero ok 3-4 dzień po.Czy w tak wczesnej ciaży
znieczulenie moze być grozne? Wspomnieć o tym dentystce?
Dzięki i pzdr
Obserwuj wątek
    • asiulka1976 Re: znieczulenie zęba 24.08.05, 09:32
      wspomniec, poda znieczulenie specjane dla ciezarnych surprised))
      • azbestowestringi Re: znieczulenie zęba 24.08.05, 09:41
        czyli takie bez adrenaliny czyli takie, ktore nie obkurcza naczyn krwionosnych,
        pol ciazy zeby leczylam i zawsze w takim wlasnie znieczuleniu.
        powodzenia i jak najmniejszego borowania
    • kokons Re: znieczulenie zęba 24.08.05, 10:22
      zdecydowanie popros o zniejszenie dawki znieczulenia...ja tak nawszelki wypadek
      probowalam przed porodem i jest OK -znieczulenie dziala krotko i starcza prawie
      naborowanie a na drugi etap czyli zabiegi estyczne przestaje dzialac...
    • agness25 Re: znieczulenie zęba 24.08.05, 12:12
      a czy takie znieczulenie dla ciężarnych, bez adrenaliny, jest słabsze? tzn czy
      mogę czuć ból mimo jego podania?
      • azbestowestringi Re: znieczulenie zęba 24.08.05, 12:20
        nie jest slabsze. adrenalina obkurcza naczynia krwionosne w miejscu podania. i
        tylko tyle. w sumie jest bezpieczna dla ciezarnej bo dziala i tak tylko
        miejscowo. ale skoro jest wybor to zawsze lepiej to znieczulenie bez wybrac.
        • asia.asz Re: znieczulenie zęba 24.08.05, 12:27
          moj dentysta mi powiedzial ze jedyna roznica to ze kobiecie w ciazy przeswietlen nie mozna zrobic, a znieczulenie miejscowe. nic nie boli. ja mialam gorzej bo co prawda wyrwanie nie bolalo ale tydzien po wyrwaniu siedzialam w domu i wylam z bolu a tebletki masowo szly. na szczescie wtedy jeszcze w ciazy nie bylam. teraz to nie wiem co bym zrobila. chyba ten bol zeba przed wyrwaniem byl mniejszysad( wiec poczekalabym do porodu, chociaz 7 miesiecy!?! wlasciwie to juz sama nie wiemsad
    • almale Re: znieczulenie zęba 24.08.05, 12:44
      dostaniesz biale znieczulenie, nic nie poczujesz, ja mialam i leczone zeby i
      usuwane przez chirurga 2 za jednym zamachem, potem szwy i nie czulam bolu w
      ogole, moze przez 2 dni, ale bralam paracetamol i pomoglo. o ciazy chyba trzeba
      powiedziec

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka