Dodaj do ulubionych

Wózek TAKO Natalia

24.08.05, 19:11
Co sądzicie o tym wózku?? Jest głeboko-spacerowy. Bardzo mi przypadł do gustu
ten śliczny wózeczek, i w dodatku niedrogi. Bardzo prosze o opinie smile Może
któraś z Was zetknęła sie z tym wózkiem.. Wózek jest na allegro, dołączam
link
idg.allegro.pl/show_item.php?item=60257327
Obserwuj wątek
    • desty2001 Re: Wózek TAKO Natalia 24.08.05, 19:34
      Witam,
      Ja posiadam wózek Tako Julia(jest prawie identyczny, ja nie widzę róznicy).Na
      razie go jeszcze nie użytkuję(wożę córcię w brzuszku jeszczesmile)Ale zapowiada
      się na całkiem niezły.Po sprawdzeniu "na sucho"stwierdzam, że ma świetną
      amortyzację, dużo miejsca na zakupy i jest wykonany z fajnego materiału, który
      daje się dosyć łatwo zdemontować do prania(ja mam kolor waniliowo - niebieski).
      Noi łatwo sie przeobraża z głębokiego do spacerówki.Życzę udanych zakupów.
      Pozdrawiamy, Kasia i Amelcia w brzuszku.
    • anulla1 Re: Wózek TAKO Natalia 24.08.05, 20:54
      Mnie on sie też bardzo podoba, dzisaj byłam w częstochowie oglądałam je, i
      gdyby nie jeden mały mankament, że nie są na paskach napewno bym go kupiła, ale
      jeśli tobie na tym nie zalezy to polecam. Bardzo i solidnie ładnie wykonanie,
      fajne kolory naprawde wydaje mi się że to dobre wózki.
      Ania
      • justyla Re: Wózek TAKO Natalia 24.08.05, 21:50
        Od miesiąca używam tego wózka.Jest super!!!Swietnie wykonany,bardzo dobre
        amortyzatory,pomysłowa buda(gdy jest gorąco można odpiąć i zostawić z tyłu samą
        siatkę),regulowana rączka,bardzo pojemny.Pięknie się prezentuje.
        Polecam!!!
        • moniqe245 Re: Wózek TAKO Natalia 25.08.05, 14:16
          Bardzo sie cieszę że wózek ten ma dobre opinie smile Minusem dla mnie jest jeszcze
          jego waga -18 kg. A mieszkam na III piętrze (bez windy) więc będę chyba
          zmuszona zostawiać go na parterze sad Czy paski są do czegoś potrzebne? Bo ja
          niedoświadczona i nie wiem co oznacza to że wózek nie jest na paskach...
          • anulla1 Re: Wózek TAKO Natalia 25.08.05, 17:27
            Jeśli chodzi o paski, ja będę czesto spacerować po nierównych terenach,(laski
            łąki) a paski najlepej amortyzują wstrząsy, więc mnie na nich zależało, ale
            wózki tako mają miękie zawiaszenie, i prawie już byłam pewna że go kupie ale
            znalazłam inny na paskach- mam nadzieja że sie sprawdzi w użytkowaniu.Ania
    • bonnie75 Re: Wózek TAKO Natalia 25.08.05, 14:21
      Chorobcia, troche ciezkawy! A czy latwo go sie demontuje, tzn. "przechodzi" z
      glebokiego do spacerowki?
      • moniqe245 Re: Wózek TAKO Natalia 25.08.05, 14:53
        bonnie75 bardzo łatwo smile ponizej daje link do zdjęć tego wózka, kolorek ten mi
        nie odpowiada
        pysiaki.mine.nu/ciaza1-1.htm
        • anulaaa Re: Wózek TAKO Natalia 25.08.05, 14:56
          my kupiliśmy tako julię-wózek jest świetny-chociaż testowany w domusmile)
          nie czuć w ogole jego wagismile)
          ma świetne cechy i łatwo sie go zmienia z głęgokiego na spacerówkę...łatwo też
          się zmienia inne dostępne funkcjesmile
          radzę wm pochodzić po sklepach-azpłaciliśmy za julię 620zł z wszystkimi
          dodatkowymi opcjami(nowy wózek) a na allegro wersja podstawowa kosztuje
          640(+dodatki to ok.700zł:/)
    • bonnie75 moniqe245 25.08.05, 15:40
      Jeszcze mam jedno pytanko: czy on ma wyjmowana gondolke?
      Albo wejde na stronke. Dzieki. Coraz bardziej ten wozek mi sie podoba. Co
      prawda jakis czas temu zachwycilam sie Deltim voyager, ale......jeszcze mam
      troche czasu smile
      • ewaq Re: moniqe245 25.08.05, 15:45
        w tym linku, który w ostatnim poście podaje monique wygląda, że gondolka jest
        wyjmowana. I mi się zaczyna podobać tem wózek smile
    • tosia.ru Re: Wózek TAKO Natalia 25.08.05, 16:09
      Ja kupuje za tydzien TAKO City voyager, jest droższy ale lepszy - ma
      amortyzatory i o wiele lepiej sie prowadzi (wkładasz w to mniej wysiłku)
      zwłaszcza na krawężnikach. Zanim kupisz na allegro sprawdż oba wózki w sklepie,
      który Ci bardziej pasuje. To, że jest ładny, nie znaczy że będzie wygodny. Ja
      na Tako zdecydowałam się już dawno i sprawdziłam wszystkie modele. Dla mnie
      najbardziej optymalnym okazał sie City Voyager. Pozdrawiam i życze udanych
      zakupów.
      • amhali Re: Wózek TAKO Natalia 25.08.05, 16:43
        A wiecie gdzie te wozki na zywo mozna w warszawie obejrzec? smile

Mi sie strrasznie spodobal model z serii silver, ale to model natalia - z
        tym "born to ride", no i kolor bardzo fajny smile

pozdrawiam
        • anulaaa przeczytajcie:)) 25.08.05, 17:02
          na tej stronie wejdź w kontakt i dalej w kontrahenci-wybierz na mapce woj.i
          kliknij-bedziesz miała wykaz wszystkich sklepówsmile)
          www.tako.czest.pl/pl/index.htm
          tu zamieściłam zdjęcia wszystkich dostępnych kolorów wózków tako zaróno julii i
          natalii-gama kolorystyczn jets taka sama we wszystkich przypadkach:
          www.kalisz.mm.pl/~jaro_inc/zdjecia/rozne/miniatury-julia.jpg
          www.kalisz.mm.pl/~jaro_inc/zdjecia/rozne/miniatury-natalia.jpg
          mam w domuy tako julię-jeśli chcecie to piszcie mogę porobić dodatkowe zdjęcia i
          chętnie odpowiem na wszystkie pytaniasmile)
          • bonnie75 Re: przeczytajcie:)) 25.08.05, 17:17
            No wybor kolorow maja przedni smile A ta seria "Born to ride" jest po prostu
            odjazdowa smile
            Jeszcze jedno pytanko. Pewnie za duzo bym wymagala, ale czy na stelazu "Julia"
            badz "Natalia" da sie zamontowac fotelik samochodowy (Tako ma chyba takie o
            nazwie "Gizzly") czy tez taka sztuczka jest mozliwa jedynie w przypadku wozkow
            wylacznie glebokich?
            • ewaq Re: przeczytajcie:)) 25.08.05, 17:25
              w ogóle nie otwiera mi się "silver collection" sad Możecie podesłać gotowy link
              do serii "Born to ride"...
              • anulaaa Re: przeczytajcie:)) 25.08.05, 17:29
                fotelików z tego co wiem zamontoać sie nie dauncertain

strona sie dłgo ładuje-kliknij i poczekaj chwilęsmile)
                • anulaaa Re: przeczytajcie:)) 25.08.05, 17:30
                  jejku-ta kolekcja born to ride jest masakrycznasad

no ale jeśli się komuś taka stylistyka podoba...big_grin
                  • bonnie75 Re: przeczytajcie:)) 25.08.05, 17:33
                    No cos Ty, czemu masakryczna? Dla rodzicow harleyowcow - jak znalazl smile
                • ewaq Re: przeczytajcie:)) 25.08.05, 17:32
                  no, niestety, ona u mnie ładuje się dość szybko, ale pozostaje na tej jakby
                  tytułowej, z której już nigdzie nie mogę wejść, ani niczego obejrzeć
                  • bonnie75 Ewciu! 25.08.05, 17:33
                    Tam sa strzaleczki na dole i mozesz sobie przewijac poszczegolne wozki i inne
                    akcesoria!
                    • ewaq Re: Ewciu! 25.08.05, 18:44
                      no niestety, u mnie nie ma żadnych strzałek, ani nawet paska z boku, ale skoro
                      to wózki dla dzieci rodziców-harleyowców, to już mi ciekawość opadła wink
                  • anulaaa Re: przeczytajcie:)) 25.08.05, 17:34
                    a dobrze klikasz?;P
                    bo tam ciezko trafić myszką w odp.miejscebig_grin
                    spróbujjeszczebig_grin
    • miss_california123 Re: Wózek TAKO Natalia 25.08.05, 18:37
      Z tego co wiem jest strasznie ciężki. Jeżeli nie musisz z nim łazic po schodach
      i często wozić w samochodzie to byćmoże nie jest to zła opcja. Z własniego
      doświadczenia powiem tylko że lepiej nie koncentrowac się na wózku głębokim bo
      używa się go tylko 4-5 miesięcy, a uważniej zastanowic nad spacerówką. Używa
      się jej znacznie dłużej i powinna byc wygodna i dla dziecka i poręczna oraz
      funkcjonalna dla mamy.
      • moniqe245 Re: Wózek TAKO Natalia 25.08.05, 19:30
        Hej dziewczyny podaje Wam jeszcze jeden link dot. TAKO. Tam są szczegóły
        techniczne
        www.urwis.com.pl/tako_julia.html
        Znalazłam jeszcze jeden wózek podobny do Tako, mianowicie to ring,tyle że
        lżejszy bo jakies 11 kilo
        poniżej link:
        www.naszedzieci.pl/product_info.php?products_id=208&osCsid=9458ccdbdbaad4eb3dcf346b02564f02
        Miłego oglądania.
        • anulaaa Re: Wózek TAKO Natalia 25.08.05, 19:33
          te wózki ring mi się nie podobają i widziałąm je na żywo więc powiem ci że w
          ogóle nie są podobne do takosmile)
          i do tego mają taką rurkę między kołami-po bokachuncertain
      • anulaaa Re: Wózek TAKO Natalia 25.08.05, 19:31
        no przecież to oczywiste że wózek trzeba wybierać z głowąsmile

jeśli jeździmy często samochodem to musi być szybko sklładany i w miarę lekkismile

j mieszkam naa 4piętrze ale wózka(tako) nie bede dygać do góry-mam miejsce niżejsmile
        i chociaż wiem,zę głębokiego za długo nie poużywam to wolę mieć taką(ciężką i
        stabilną wg mnie) spacerówkę bo za rok zima i napewno na zimę lekkiej spacerówki
        z małymi kólkami bym nie kupiłasmile
        • moniqe245 Re: Wózek TAKO Natalia 25.08.05, 19:42
          anulaaa ja mieszkam na IIIp i tez nie mam windy sad Więc też będę zmuszona go
          zostawiać na parterze przykuty łańcuchami do barierki. Boje sie zeby go czasem
          nie ukradli sad A czy da sie "bujać" ten wózek np. żeby uśpić dzidziusia? Ja
          mam termin na luty, i też mysle ze mi sie przyda no i na przyszłą zimę czyli m-
          ce list, grudz, stycz.
          Mówisz ze ring nie podobny do tako.. moze ale tak wyląda na necie. Tako
          widziałam juz na zywo i wygląda super smile
          • anulaaa Re: Wózek TAKO Natalia 25.08.05, 19:46
            bo jest supersmile
            ring z wyglądu przypomina bardziej mikado(może widziałas?)
            co do bujania-nie pobujasz dzieckabig_grin
            bo ten wózek nie jest na paskach(tako znaczy się)...
            ja nie mam zamiaru dziecka bujać dltego się zdecydowałam...poza tym moja
            koleżanka nie bujałą tlyko pchała wózek w tył i w przód jak trzeba było no i
            dziecko nie przyzwyczajone do bijaniasmile))
            jakoś mnie ie bawi potem "bujać" dzidzi przy każdym płaczu itpuncertain
            • anulaaa kurcze:/ 25.08.05, 20:16
              nie zwróciłąm uwagi na jedną rzecz przed zakupemsad
              wózek nie posiada tej tacki-barierki do spacerówki...
              a byłam pewna że jest w komplecie oprócz zwykłej barierkiuncertain
              wysłłam maila do firmy(siedzieby) z pytaniem cy mają zamiar takowe dorobić w
              najbliżsyzm czasie;P
              zobaczymy co odpowiedząbig_grin
              a ja się jeszcze dowiem czy nie pasowałaby tacka z innego podobnego wózkawink
              • barbi1 Tako- Julia 25.08.05, 21:00
                Jestem posiadaczką wózka Tako Julia od 7 miesięcy i też bardzo mi się on podobał. Kupiłam go ze względu na jego trójfunkcyjność, tzn. jest głęboko- spacerowy + nosidełko na paskach. Nosidełko rzeczywiście nam się przydało, Mała jeździła w nim przez pierwsze trzy miesiące, potem już wyrosła. Mogłam ją łatwo w nim przetransportować, np. będąc na szczepieniu zostawiałam wózek przy wejściu, a zabierałam jedynie torbę i dziecko w nosidle. Moja córcia urodziła się zimą i też pierwsze spacery odbywały się w zaspach śniegu, na których to wózek spisywał się znakomicie (grube pompowane koła). Za to latem złapaliśmy gumę sad ale dętkę skleiliśmy u wulkanizatora za 3 złote. Fajną rzeczą w naszym modelu jest to, że można odpiąć gruby materiał z budki i tam jest tylko siateczka. Moja Nina lubi czasem pojeździć w wózku leżąc na brzuszku, więc ma wspaniałe pole do obserwacji przez tę siatkę. No i latem jest przewiew. Ogólnie wózek podobał mi się z wyglądu i kosztował jeszcze nie tak dużo (660 zyli), ale w trakcie użytkowania odkryłam parę mankamentów. Po pierwsze teraz chyba też wolałabym jakąś lżejszą i zgrabnijszą spacerówkę, bo Tako jest naprawdę spacerówką kobylastą i nie wygląda jak spacerówka (odejmuje się jedynie małą część z przodu i dodaje pałąk). Po drugie zapięcie do torby na taki plastikowy kołeczek jest strasznie niepraktyczne i nieporęczne, strasznie się plątałam na początku, zwłaszcza jak szybko chciałam coś wyciągnąć. Aha po kilku tygodniach pordzewiały napy i jedna się urwała. No i niestety wózek jest bardzo ciężki, ale fajnie się składa i chowa do bagażnika.
                • anulaaa Re: Tako- Julia 25.08.05, 21:03
                  nie oszukujmy ie-każdy wózek ajkieś tam wady będze miałsmile)
                  nie stworzono chyba nic co by nas zaspokoiło w 100%big_grin

ale cieszę się,że napisałąś mimow szystko że warto bo bym chyba wqywaliła wózek
                  przez okno;P

po nastepnej zimie jak już dziecko będzie miało ponad roczek to też pewnie
                  pomyślimy o jakimś lżejszym wózeczku ale zobaczymy jak się ten będzie psrawdzałbig_grin
    • kerita Re: Wózek TAKO Natalia 25.08.05, 20:43
      te wozki tako wygladaja super, jednakze spotkalam sie wz wielma opiniami ze
      lepiej kupic 2 wozki niz 2 w 1. chodzi o ciezar 18kg to dosc duzo niestetysad
      • anulaaa Re: Wózek TAKO Natalia 25.08.05, 20:51
        też sie z taką opinią spotkałam ale...
        oglądałam wózki głębokie-takie do 1000zł-waga-od 14-18kguncertain
        więc na to samo wychodzi...

a spacerówki są lżejsze ale jka już pisałam-za rok dziecko będize miało zimą
        roczek i ja sobie nie wyobrazzam z 10kilowym wzeckiem z małymi kółkami po śniegu
        i wertepach;P
        • anulaaa poza tym:) 25.08.05, 20:52
          naprawde tej wago nie czuć w prowadzeniusmile)

no chyba,że kogoś stać zbey kupić leciutki głeboki wózek za 200tys a potem
          spacerowkę za klkaset zł....
          • anulaaa jeszcze raz-sory:) 25.08.05, 20:52
            • anulaaa Re: jeszcze raz-sory:)wcisnęłam za szybko:/ 25.08.05, 20:53
              miało być oczywiśćie 2tyssmile
              • renata120 Wózek TAKO i DYMEX-co wy na to?? 28.08.05, 09:36
                hej-ja ostatnio tez przegladam wózki i powiem wam ze podoba mi sie Tako i
                Dymex - sa podobne i cenowo Dymex tanszy i dotego na paskachsmile- co wy na to??
                dymex.com.pl/polska/luna.htm - to link na wózki dymex
                • anulaaa Re: Wózek TAKO i DYMEX-co wy na to?? 28.08.05, 11:44
                  wiesz-nie jest xły z wyglądu...wink)
                  ale-mam w domutako i tak patrzę na mój i na ten i...bez porównania sąbig_grin tzn.tako
                  ładniejszybig_grin

a co do cen to radze naprawde poszukać na stronie producenta njbliższego sklepu
                  bo ja zapłąciłam 620zł za julię gdzie za tę samą wersję na allegro zapłaciłabym
                  720złuncertain
                  • anulaaa Jeszcze jedno:D 28.08.05, 11:45
                    ten wózek(dynamex,tak?) ma bardzo nisko gondolę...
                    z teog powodu ja odrzuciałam wiele polskich wózków bo wg mnie niewygodne to przy
                    małym dziecku-jak jest za nisko to trzeba się schylać a przy spacerówce
                    uważam,że lepiej jak jest wyużej-dziecko nie szura nogami po ziemi i nie wdycha
                    spalin jak śpi;P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka