Dodaj do ulubionych

kiedy zaokrągla się brzuszek??

29.08.05, 10:38
Mnie dziś zaczął się 15 tydzień, a brzuszek mam wprawdzie trochę większy, ale
jak mam np. luźną bluzkę to raczej go nie widać. Kiedy Wam zaokrąglił się
tak, że w każdym ubraniu było widać? Bo już nie mogę się doczekaćwink
Obserwuj wątek
    • mea8 Re: kiedy zaokrągla się brzuszek?? 29.08.05, 10:50
      Ja tez w 15 tyg jestem, jak to szybko mijasmile U mnie brzuszek lekko widoczny, w
      bardziej obcisłych rzeczach to naprawdę już go widać. Ale to rzecz indywidualna,
      zalezy od budowy mamusi i tego jaki ten brzuszek ma być. Czy będzie taki wydęty
      szpiczasty czy może się "rozleje" i będzie później widoczny. Na pewno się
      doczekasztongue_out
    • grandet bardzo indywidualna sprawa 29.08.05, 10:57
      ja zauwazylam zmiany ok.20 tyg.
      • anulaaa Re: bardzo indywidualna sprawa 29.08.05, 11:37
        mi koło 19-20tygodnia wyskoczyła już pokaźna piłka i teraz już jej raczejnie
        ukrujębig_grin po za tym nie mam powodów żeby to robiła;P
        • naturella Re: bardzo indywidualna sprawa 29.08.05, 11:49
          Pierwsze ciążowe rzeczy założyłam w 18 tygodniu, wcześniej nie było potrzeby.
    • groszek28 Re: kiedy zaokrągla się brzuszek?? 29.08.05, 11:54
      Mi brzuszek wyskoczył w 17 tc, ale i teraz nie we wszystkich ciuchach widać od
      razu. Powiedziałabym, ze jeśli nei mam na sobie superobcisłych ciuchów to jeśli
      ktoś nie wie , że jestem w ciąży to nie zauważa.
      • agnicha43 Re: kiedy zaokrągla się brzuszek?? 29.08.05, 12:40
        witaj
        ja jestm w 16 tyg. ciąży i jeszcze nie mam brzusia, choć troszke się
        zaokrąglił. przyjdzie czas, że bedzię widoczny. pozdrawiam

tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;28/st/20060224/dt/-6/k/4826/preg.png
    • kalejdoskopik Re: kiedy zaokrągla się brzuszek?? 29.08.05, 12:44
      Mnie również po 20 tyg. zrobił się widoczny. Pozdrawiam
      • netmarta to co ja mam powiedziec 29.08.05, 12:59
        jestem dopiero w 7 tyg!!!! ciazy i mam bardzo duzo powiekszony brzuch, zadnych
        spodni juz swoich nie dopne, bez szans. kupilam specjalne spodnie na gumce.
        czytalam, ze na poczatku ciazy ma sie wzdecia, i to jest przyczyna, ale ja nie
        mam zadnych wzdec - lub nie wiem, co to jest wink nie dam rady absolutnie
        wciagnac tego brzucha, kazdy poczatek proby konczy sie bolem. zartuje, ze to co
        najmniej bliznieta - ale jutro mam 1 usg i dowiem sie naprawde.
        • anulaaa netmarta... 29.08.05, 13:05
          nie koniecznie za powiekszony brzuch w tym czasie odpowiadaja wzdęćia...macica
          rosnie i przesuwa anrządy wiec to one mogę ją wypychać do przodu...

ja myślałąm,żę wzdęć nie mam na początkua jak szłam na usg to lekarz misiepytał
          czy problemów nie mam bo widzi na usg,że jelita są"spuchnięte"(nagazowane jak on
          to mówił;P)
          • justynek13 6 tydz poczatek wygladałam jak w 4 miesiacu 29.08.05, 13:30
            nie wiem co ty było teraz jest troche lepiej ale nie mam takiego brzucha jak
            zawsze ciut jednak minimalnie widze roznice, bo chyba nie przytylam?- na wadze
            nie ma roznicy
    • kkatie Re: kiedy zaokrągla się brzuszek?? 29.08.05, 14:34
      mnie sie zaokragli dopiero w 5 mcu. wczesniej w ogole go nie bylo widac, choc
      juz w 3cim nie moglam dopiac spodni sprzed ciazy wink
      • superslaw Re: kiedy zaokrągla się brzuszek?? 29.08.05, 14:40
        Dziweczynki! Wszystko zależy która to ciąża ! Ja w pierwszej Też dostałam
        brzusia około 18-20tyg a teraz jestem w 16 tc. i już widać w następnych ciążach
        skóra szybciej się naciąga jest elastyczniejsza..
        Pozdrawiam ciężarna żona slawsupera i mama 6 letniej Domci..
      • justynek13 do kkatie 30.08.05, 08:50
        kkatie napisała:

> mnie sie zaokragli dopiero w 5 mcu. wczesniej w ogole go nie bylo widac, choc
        > juz w 3cim nie moglam dopiac spodni sprzed ciazy wink
        czyli na poczatku nie byl okragly jak w ciazy ale obwod jednak sie zwiekszyl?
        bo ja sie martwie ze ja tyje po porostu tluszczem obrastam a to moze tak jest
        na poczatku..
        na zdrowy rozum w 6 tyg nie powinnam jeszce nic sie zmienic a jednak w pasie mi
        przybylo reszta bez zmian
        • kkatie Re: do kkatie 30.08.05, 13:48
          justynek13 napisała:

> czyli na poczatku nie byl okragly jak w ciazy ale obwod jednak sie
          zwiekszyl?
          > bo ja sie martwie ze ja tyje po porostu tluszczem obrastam a to moze tak
          jest na poczatku..
          > na zdrowy rozum w 6 tyg nie powinnam jeszce nic sie zmienic a jednak w pasie
          mi przybylo reszta bez zmian

roznie to bywa. ja, tak jak napisalam, brzucha "dostalam" dopiero w 5tym mcu,
          chociaz wypatrywalam go z niecierpliwoscia wink)
          ale wczesniej nic nie bylo widac. tylko ja widzialam, bo juz od 3 mca musialam
          sobie kupic spodenki ciazowe i na najmniejszej szerokosci je nosilam, ale w
          normalne ciuchy juz sie nie miescilam.
          a jezeli chodzi o 6ty tc, to juz samo to, ze podbrzusze boli troche mnie
          uwypuklalo, z tego co pamietam, bo bylo to jakis czas temu wink)
          tak wiec nie martw sie. na pewno wszystko jest w porzadku smile)
          pozdrawiam

• budzik11 Re: kiedy zaokrągla się brzuszek?? 29.08.05, 15:50
      U mnie w pracy jedna koleżanka zauważyła jak byłam w 7 m-cu. Ubieramn się
      luźno, nadal jak ktoś sie nie przyjrzy, to może sądzić, że mam po prostu parę
      kilo za dużo.
    • lopo8 Re: kiedy zaokrągla się brzuszek?? 29.08.05, 15:52
      Zaokrągla się szybko i nie tylko brzuszek smile a reszta zależy od budowy, po mnie
      długo nie widać było ze jestem w ciąży, tak własciwie to dopiero teraz (pocz.7
      m-ca)mogę się "pochwalić" piłeczką smile Nic sie nie martw, wkońcu urośnie smile pzdr
      • karolinazajac Re: kiedy zaokrągla się brzuszek?? 30.08.05, 08:20
        A ja jestem w trzecim miesiącu i jak się dobrze przyjrzeć to coś można
        wypatrzeć. Nie jest to jeszcze typowo ciążowa piłeczka, ale z częścią spodni
        sprzed ciąży już się rozstałam, bo potrzebny jest w nich klin.
    • marciazab Re: kiedy zaokrągla się brzuszek?? 30.08.05, 08:57
      To tak jak ja też mnie to zastanawia (16t) spodnie już ciasne ale brzuszka jako
      takiego brak.. crying
      • kasiabambo Re: kiedy zaokrągla się brzuszek?? 30.08.05, 15:28
        U mnie zaczol dopiero rosnac od 6mc,teraz jestem w 8mc i jak mam luzna bluzke
        to czeba sie wpatrzec zeby zobaczyc-sadze ze za miesiac bedzie juz bardzo
        widocznysmile))pozdrawiam.
    • magdus81 Re: kiedy zaokrągla się brzuszek?? 30.08.05, 16:23
      witaj Megurka!
      w 15 tygodniu chyba jeszcze się nie zaokrągla tak żeby był widoczny wink mnie
      zaczął wychodzić z dzinsów dopiero w 5 miesiącu. Moja znajoma też nie ma
      zbytnio wydatnego brzuszka. Jest w 22 tygodniu a wygląda poprostu jakby była po
      objedzie - średnio sycącym. Wszystko zależy od tego czy jesteś drobna czy
      raczej twoje ciało jest pokaźnych rozmiarów. Być może należysz do tych kobiet,
      które pięknie i zgrabnie wyglądają przez całą ciąże bez rozstępów i swędzącej
      skóry. Pozdrawiam wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka