megurka 29.08.05, 10:38 Mnie dziś zaczął się 15 tydzień, a brzuszek mam wprawdzie trochę większy, ale jak mam np. luźną bluzkę to raczej go nie widać. Kiedy Wam zaokrąglił się tak, że w każdym ubraniu było widać? Bo już nie mogę się doczekać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mea8 Re: kiedy zaokrągla się brzuszek?? 29.08.05, 10:50 Ja tez w 15 tyg jestem, jak to szybko mija U mnie brzuszek lekko widoczny, w bardziej obcisłych rzeczach to naprawdę już go widać. Ale to rzecz indywidualna, zalezy od budowy mamusi i tego jaki ten brzuszek ma być. Czy będzie taki wydęty szpiczasty czy może się "rozleje" i będzie później widoczny. Na pewno się doczekasz Odpowiedz Link Zgłoś
grandet bardzo indywidualna sprawa 29.08.05, 10:57 ja zauwazylam zmiany ok.20 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
anulaaa Re: bardzo indywidualna sprawa 29.08.05, 11:37 mi koło 19-20tygodnia wyskoczyła już pokaźna piłka i teraz już jej raczejnie ukruję po za tym nie mam powodów żeby to robiła;P Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: bardzo indywidualna sprawa 29.08.05, 11:49 Pierwsze ciążowe rzeczy założyłam w 18 tygodniu, wcześniej nie było potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
groszek28 Re: kiedy zaokrągla się brzuszek?? 29.08.05, 11:54 Mi brzuszek wyskoczył w 17 tc, ale i teraz nie we wszystkich ciuchach widać od razu. Powiedziałabym, ze jeśli nei mam na sobie superobcisłych ciuchów to jeśli ktoś nie wie , że jestem w ciąży to nie zauważa. Odpowiedz Link Zgłoś
agnicha43 Re: kiedy zaokrągla się brzuszek?? 29.08.05, 12:40 witaj ja jestm w 16 tyg. ciąży i jeszcze nie mam brzusia, choć troszke się zaokrąglił. przyjdzie czas, że bedzię widoczny. pozdrawiam tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;28/st/20060224/dt/-6/k/4826/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
kalejdoskopik Re: kiedy zaokrągla się brzuszek?? 29.08.05, 12:44 Mnie również po 20 tyg. zrobił się widoczny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
netmarta to co ja mam powiedziec 29.08.05, 12:59 jestem dopiero w 7 tyg!!!! ciazy i mam bardzo duzo powiekszony brzuch, zadnych spodni juz swoich nie dopne, bez szans. kupilam specjalne spodnie na gumce. czytalam, ze na poczatku ciazy ma sie wzdecia, i to jest przyczyna, ale ja nie mam zadnych wzdec - lub nie wiem, co to jest nie dam rady absolutnie wciagnac tego brzucha, kazdy poczatek proby konczy sie bolem. zartuje, ze to co najmniej bliznieta - ale jutro mam 1 usg i dowiem sie naprawde. Odpowiedz Link Zgłoś
anulaaa netmarta... 29.08.05, 13:05 nie koniecznie za powiekszony brzuch w tym czasie odpowiadaja wzdęćia...macica rosnie i przesuwa anrządy wiec to one mogę ją wypychać do przodu... ja myślałąm,żę wzdęć nie mam na początkua jak szłam na usg to lekarz misiepytał czy problemów nie mam bo widzi na usg,że jelita są"spuchnięte"(nagazowane jak on to mówił;P) Odpowiedz Link Zgłoś
justynek13 6 tydz poczatek wygladałam jak w 4 miesiacu 29.08.05, 13:30 nie wiem co ty było teraz jest troche lepiej ale nie mam takiego brzucha jak zawsze ciut jednak minimalnie widze roznice, bo chyba nie przytylam?- na wadze nie ma roznicy Odpowiedz Link Zgłoś
kkatie Re: kiedy zaokrągla się brzuszek?? 29.08.05, 14:34 mnie sie zaokragli dopiero w 5 mcu. wczesniej w ogole go nie bylo widac, choc juz w 3cim nie moglam dopiac spodni sprzed ciazy Odpowiedz Link Zgłoś
superslaw Re: kiedy zaokrągla się brzuszek?? 29.08.05, 14:40 Dziweczynki! Wszystko zależy która to ciąża ! Ja w pierwszej Też dostałam brzusia około 18-20tyg a teraz jestem w 16 tc. i już widać w następnych ciążach skóra szybciej się naciąga jest elastyczniejsza.. Pozdrawiam ciężarna żona slawsupera i mama 6 letniej Domci.. Odpowiedz Link Zgłoś
justynek13 do kkatie 30.08.05, 08:50 kkatie napisała: > mnie sie zaokragli dopiero w 5 mcu. wczesniej w ogole go nie bylo widac, choc > juz w 3cim nie moglam dopiac spodni sprzed ciazy czyli na poczatku nie byl okragly jak w ciazy ale obwod jednak sie zwiekszyl? bo ja sie martwie ze ja tyje po porostu tluszczem obrastam a to moze tak jest na poczatku.. na zdrowy rozum w 6 tyg nie powinnam jeszce nic sie zmienic a jednak w pasie mi przybylo reszta bez zmian Odpowiedz Link Zgłoś
kkatie Re: do kkatie 30.08.05, 13:48 justynek13 napisała: > czyli na poczatku nie byl okragly jak w ciazy ale obwod jednak sie zwiekszyl? > bo ja sie martwie ze ja tyje po porostu tluszczem obrastam a to moze tak jest na poczatku.. > na zdrowy rozum w 6 tyg nie powinnam jeszce nic sie zmienic a jednak w pasie mi przybylo reszta bez zmian roznie to bywa. ja, tak jak napisalam, brzucha "dostalam" dopiero w 5tym mcu, chociaz wypatrywalam go z niecierpliwoscia ) ale wczesniej nic nie bylo widac. tylko ja widzialam, bo juz od 3 mca musialam sobie kupic spodenki ciazowe i na najmniejszej szerokosci je nosilam, ale w normalne ciuchy juz sie nie miescilam. a jezeli chodzi o 6ty tc, to juz samo to, ze podbrzusze boli troche mnie uwypuklalo, z tego co pamietam, bo bylo to jakis czas temu ) tak wiec nie martw sie. na pewno wszystko jest w porzadku ) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: kiedy zaokrągla się brzuszek?? 29.08.05, 15:50 U mnie w pracy jedna koleżanka zauważyła jak byłam w 7 m-cu. Ubieramn się luźno, nadal jak ktoś sie nie przyjrzy, to może sądzić, że mam po prostu parę kilo za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
lopo8 Re: kiedy zaokrągla się brzuszek?? 29.08.05, 15:52 Zaokrągla się szybko i nie tylko brzuszek a reszta zależy od budowy, po mnie długo nie widać było ze jestem w ciąży, tak własciwie to dopiero teraz (pocz.7 m-ca)mogę się "pochwalić" piłeczką Nic sie nie martw, wkońcu urośnie pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazajac Re: kiedy zaokrągla się brzuszek?? 30.08.05, 08:20 A ja jestem w trzecim miesiącu i jak się dobrze przyjrzeć to coś można wypatrzeć. Nie jest to jeszcze typowo ciążowa piłeczka, ale z częścią spodni sprzed ciąży już się rozstałam, bo potrzebny jest w nich klin. Odpowiedz Link Zgłoś
marciazab Re: kiedy zaokrągla się brzuszek?? 30.08.05, 08:57 To tak jak ja też mnie to zastanawia (16t) spodnie już ciasne ale brzuszka jako takiego brak.. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiabambo Re: kiedy zaokrągla się brzuszek?? 30.08.05, 15:28 U mnie zaczol dopiero rosnac od 6mc,teraz jestem w 8mc i jak mam luzna bluzke to czeba sie wpatrzec zeby zobaczyc-sadze ze za miesiac bedzie juz bardzo widoczny))pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
magdus81 Re: kiedy zaokrągla się brzuszek?? 30.08.05, 16:23 witaj Megurka! w 15 tygodniu chyba jeszcze się nie zaokrągla tak żeby był widoczny mnie zaczął wychodzić z dzinsów dopiero w 5 miesiącu. Moja znajoma też nie ma zbytnio wydatnego brzuszka. Jest w 22 tygodniu a wygląda poprostu jakby była po objedzie - średnio sycącym. Wszystko zależy od tego czy jesteś drobna czy raczej twoje ciało jest pokaźnych rozmiarów. Być może należysz do tych kobiet, które pięknie i zgrabnie wyglądają przez całą ciąże bez rozstępów i swędzącej skóry. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś