agako78 31.08.05, 10:46 hej dizewczyny pomocy, dzis zaczynam 9 tydzien na wkjladce pojawila sie duza rozowa plama iz jakims czyms malenskie framenciki albo ten sluz tak zbity nie wiem...co to moze byc...boje sie cholernie nooooo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amwaw Re: plamienie + cos 31.08.05, 10:53 Lepiej rzeczywiście pojedź na izbę przyjęć- jest to najszybsze rozwiązanie- od razu zrobią Ci usg, przepiszą leki, a Ty przestaniesz się denerwowć.Chyba, że możesz szybko zapisać się i pójść dziś do lekarza. "Fragmenciki" to skrzepy- nic innego to być nie może. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agako78 Re: plamienie + cos 31.08.05, 10:58 skrzepy ? od czego czego co to? cos zl;ego Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: plamienie + cos 31.08.05, 11:11 No- krew przecież krzepnie Nic złego- po prostu w czasie miesiączki nie ma skrzepów, ale inaczej jest w czasie ciąży- jeżeli jest plamienie to zazwyczaj ta krew krzepnie Odpowiedz Link Zgłoś
sylke_m Re: plamienie + cos 31.08.05, 10:59 Nie musi to oznaczac nic zlego, ale kazde plamienie lub krwawienie w ciazy nalezy skontrolowac USG, moze to byc krwiak, moze infekcja w macicy, nie wolno bagatelizowac, a na pewno trzeba sprawdzic skad to krwawienie. Nie panikuj w kazdym razie, ja mialam plamienia przez kilka dni w 9 tygodniu, byl to krwiak, po tygodniu lezenia sie wchlonal. Biore tez progesteron i jestem na zwolnieniu do konca 12 tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
dexxa9 Re: plamienie + cos 31.08.05, 11:04 Nie martw się przedwcześnie, ale oczywiście lepiej POJEDŹ do lekarza, odwiedz swojego gina..Jakkolwiek skontaktuj się ze specjalistą. Ja również krwawiłam na początku ok 9 tyg. Potem jeden raz w 12. Najpierw były to krwawienia brunatne, ciemne z "tym czyś o czym piszesz" (prawdopodobnie skrzepy) potem krwaweienie czerwone. Teraz jestem w 17 tyg i wszystko jest super Daj znać po wizycie i nie martw się na zapas Odpowiedz Link Zgłoś
agako78 Re: plamienie + cos 31.08.05, 11:06 o rany jaka ta ciaza jest stresujaca dzieki dziewczyny za wsparcie mam nadzieje ze bedzie ok...ale czuje sie podle chodzi o samopoczucie bo sie boje Odpowiedz Link Zgłoś
zanaa Re: plamienie + cos 31.08.05, 12:23 idz szybko do lekarza na usg! ja tez mialam dziwny sluz , taki brunatny, usg nie wykazalo zadnych miesniakow, dostalam luteine i wszystko gra Odpowiedz Link Zgłoś
ffrez-ja Re: plamienie + cos 31.08.05, 11:34 przede wszystkim spokojnie,nie denerwuj sie na zapas. musisz isc do lekarza. u mnie pojawil sie lekko różowy śluz i nie skonczylo sie to szczesliwie. mam nadzieje,ze u Ciebie bedzie inaczej powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
malgolkab Re: plamienie + cos 31.08.05, 11:55 ja tak mialam w 10 tc, taka jedna rozowa plamka i wlasnie taka jakby "galaretka". moja gin byla akurat na urlopie, ale wczesniej wypisala mi recepte na duphaston, wlasnie na takie sytuacje. dodatkowo zadzwonilam do szpitala, tam potwierdzili, zeby brac duphaston i jesli byla to jedna plamka, to nie musze przyjezdzac, tylko patrzec czy sie nie powtarza; nie wspolzyc, nie kapac sie w wannie, nie przebywac na sloncu i starac sie polegiwac. skontaktuj sie z lekarzem, bo tylko on moze zadecydowac. dodam, ze u mnie sytuacja sie nie powtorzyla, z dzidzia wszystko ok, ale strachu tez sie najadlam. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
anulaaa Re: plamienie + cos 31.08.05, 13:32 qwybacz ale jak można pytac o takie coś na forum? nie lepiej jechac do spzitala i sięupewnić? przecież w takiej sytuajcji każda chwila może być warta "majątek"... powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś