Dodaj do ulubionych

Mam mega doła :(

31.08.05, 17:01
Byłam właśnie u gina fakt na próżno bo go nie było iż zachorował i leży w
szpitalu sad Ale była położna i zapisała mnie jutro rano do pani gin na
zastępstwo.Lecz sprawdziła wyniki mocz jak zwykle do dupy sad reszta
super.Kazała mi położyć się na leżance i chciała posłuchać tętna dzidzi przez
brzuch ale nic nie słychać a powiedziała że juz powinno słychać jak za 2 dni
mam 19 tydzień.Co do wagi to numer wyszło 10 kg więcej niz poprzednio.Uśmiała
się bo powiedziała,że źle mnie zważyła z zeszłego razu-ale mnie nie było do
smiechu bo jak wytłumaczyć lekarzowi taką wagę?!Jak leżałam na patologi i
ważyłam się na początku przyjęcia to miałam tylko 2 kilo mniej do tej obecnej
wagi.Więc mnie wtedy zdziwiło że coś nie tak mnie wtedy zważyła...A jeszcze że
powinnam już czuć ruchy dzidzi tzw bulgotanie ale ja nic nie czuje sad może
przez te fałdki?Zdołowała mnie totalnie-waga,tętno czy te ruchy,zaczynam
myśleć że dzidzia umarła sad A przecież czytałam że ruchy mam prawo nie czuć do
21 tygodnia a na patologii badają tęntno dopiero w 6 miesiącu gdyż niżej nic
nie da...Dziewczyny załamałam się ja niewiem jak wytrzymam do jutra.Ta położna
mnie dobiła choć jest bardzo sympatyczna.
Obserwuj wątek
    • plomyk Re: Mam mega doła :( 31.08.05, 17:05
      Przede wszystkim sie uspokoj. Jesli polozna umie obslugiwac aparat do sluchania
      tetna lepiej niz wage to powinna Cie natychmiast skierowac do szpitala, zeby
      wykonac usg i potwierdzic, ze z dzieckim jest dobrze. Jesli tego nie zrobila to
      moze pojedz sama i sie uspokoisz?smile
      Co do nieodczuwania ruchow to w pierwszej ciazy zaczelam je czuc okolo 22tc. I
      zadnych bulgotan wczesniej nie czulam. Glowa do gory!
      Ania
    • anulaaa Re: Mam mega doła :( 31.08.05, 17:07
      hej-głowa do góry!!!
      nic sie nie martw bo nerw \y bardziej cimgą zaszkodzić!

głowa do gory i poczekaj na jutzrejsza wizytę!

z dziekciem napewno wszystko jest ok!
      a to,ze nie czujesz ruchów inmusi znacyc nic złego!

trzymaj się
      • pimpusia77 Re: Mam mega doła :( 31.08.05, 17:11
        Nie martw się!
        Moja gin ostatnio szukała tętna prze kilkanaście minut! Po prostu tak się dzidziuś ułożyła, albo uciekał
        przed aparatem i dlatego nie mogła złapać. Moja była cierpliwa i poświęciła dużo czasu i dlatego znalazła
        tętno!
        • sylwia_tlc Re: Mam mega doła :( 31.08.05, 17:15
          wiem, ze łatwo powiedzieć nie martw się
          ale odczuwanie ruchów dziecka wyglada różnie
          jedne mamy czują je wczesniej inne później

może wybierz się jutro do lek?
          dla własnego zdrowia psychicznego

pozdrawiam
        • jagodka1212 Re: Mam mega doła :( 31.08.05, 17:16
          Ja ruchy poczulam w 20 tc. wiec nie martw sie na razie ich brakiem. Glowa do
          gory, na pewno wszystko jest dobrze. Tylko sie nie martw!
      • miimiimii pyszczysko do góry! 31.08.05, 17:18
        ja zaczęłam czuć ruchy naszego chłopca dopiero własnie około 20 tygodnia,
        chociaz podobno szczuplaki powinny czuć dzidzię już nawet od 16 tygodnia.. u
        mnie jak nic dopiero około 20. za 28dni będziemy tulać naszego zdrowergo
        chłopczyka, więc wyluzuj, naprawdę nie ma regły.
        a taki lęk o dzidzię, to chyba normalne..smile) ja też, mniej wiecej na twoim
        etapie, zaczęłam się wkręcać, że mały się pogniewał i sobie od nas poszedł..smile)
        nie odpuściłam! pojechaliśmy na usg i.. mały nigdzie sobie nie poszedłsmile a mój
        lekarz uspokajał nas, że mamy mają takie pomysły czasem i to normalne, że boimy
        się o nasze maleństwasmile
        z wagą cóż.. no bzdura jakaś, zupełnie nie zawracaj sobie tym głowy!
        napewno wszystko z dzidzią jest ok!!!!smile ale wiem, ze takie słowa mało
        pomagają, więc dla własnej higieny psychicznej zapakuj się i pojedź na badnie,
        nawet do szpitala.
    • phantomka Re: Mam mega doła :( 31.08.05, 17:15
      Srednio przyjemna ta polozna szczerze mowiac. Nie przejmuj sie narazie brakiem
      ruchow, a co do tetna, to pamietam, ze jak poszlam w 19 tc do gina to zarowno
      on jak i polozna stwierdzili, ze mam sie nie nastawiac, ze uslysze tetno, bo
      raz slychac a raz nie.
    • kotka.szrotka Re: Mam mega doła :( 31.08.05, 17:18
      Ostatnio jak byłam u lekarza, 26 tc, to mnie podłączyli do ktg i nie mogli
      złapać tętna, było i nikneło. Położna powiedziała, że to niska ciąża i tak
      naprawdę słychać od 30 tc. Nie wiem czym u Ciebie chcieli złapać, bo jeżeli ktg
      to nie ma siły, słychać dopiero później. Nie martw się jak lekarzowi
      wytłumaczyć taką wagę tylko zastanów się czy dla Ciebie nie będzie to stanowiło
      problemu i ile w takim tempie jeszcze przybierzesz. Pomyśl co jesz, co jest
      niepotrzebne i tyle. A ruchy mogą pojawić się lada moment, u mnie to nie było
      bulgotanie tylko jakby takiemałe alnięcia od środka.
      • r.kruger nie martw się 31.08.05, 17:25
        Skoro położbna nie umie obsługiwać wagi-to pewnie i z ktg ma problemy...zdarza
        się że kiepski sprzęt albo obsługa tętna przed 25tc nie usłyszy.Jeśli
        faktycznie "masz fałdki" tym bardziej. Głowa do góry.
        Ruchy w pierwszej ciąży poczułam nagle i gwałtownie w 21tc,wcześniej ani
        motylków ani bulgotania ani innych smyrań nie czułam.
        A wagą to już najmniej się przejmuj smile
      • diablica26 Re:Z tą waga to brak słów 31.08.05, 17:28
        Bo to było tak że kupa pacjentek czekała wchodziła i byle jak mnie zważyła choć
        i tak mam dużo ponad 3 cyfry...Ale nie chcę się w to wgłebiać sad To jak teraz
        stanełam na wadze to zdębiałam wyszło 10 kg więcej patrze na karte z 14tc i tam
        10 kg mniej.Koszmar to nawet nie możliwe by przez miesiąc tak utyć, eee brak
        słów.Jednak w szpitalu miesiąc temu wyszło inaczej ta prawidłowa waga ale nikt
        mnie nie ważył jak mnie przyjmowali tylko spojrzeli na kartę i tyle... Więc
        przez miesiąc przytyłam 2 kg więc sądze że to nie dużo jak na 5 miesiąc.Inne
        tyja przez całą ciąże 20,25kg.Eeee a ta moja waga niedość,że w karcie to i w
        karcie w przychodni,kazałam jej zmienić ale ona mi na to ,żebym powiedziała
        lekarzowi,że waga była zepsuta czy takie tam blelele.Zobaczymy jutro co będzie
        ale dołek mam
      • patyska_d Re: Mam mega doła :( 31.08.05, 20:07
        Wg książek pierworódka czuje ruchy w 20 tyg ciąży a wieloródka w 18. A i tak
        każda z nas jest inna, nie?
        Ale i tak myślę, że jeśli się czegoś boisz to jedź na pierwszą lepszą izbę i
        powiedz chociażby że masz złe przeczucia - a co tam! W końcu bobo najważniejsze
    • amwaw Re: Mam mega doła :( 31.08.05, 17:29
      Diablico. Nie masz czym się denerwować. Poczekaj na lekarza,a nie będziesz
      stresować się przez położną.Ja jak byłam koło 19-20tc u lekarz mała w trakcie
      badania tak się schowała,że nic tętna nie było słychać-czyli bumbumbumbum i
      nagle ciiisza.Także mimo,że już nawet było słychać to się okazało, że może nie
      być słuchać- głowa do górysmile
    • kruszyna75 Re: Mam mega doła :( 31.08.05, 22:04
      Mi na wizycie w 18/19 tc ginka długo szukała tętna, po prostu Dzidzia ruszała
      się i za nic nie chciała dać się złapać smile może położna za krótko szukała u
      Ciebie i stąd to wszystko. Co do ruchów to ja też się martwiłam, to normalka,
      jestem w 24tc a ruchy zaczęłam tak naparwdę czuć jakieś 2 tygodnie temu. Fakt
      jeden, że zawsze miałam dużo tłuszczyku na brzuszku, a dwa, że na połówkowym
      okazało się, że mam łożysko na ścianie przedniej a to podobno zagłusza
      kopniaczki. Różne mogą być przyczyny. Będzie dobrze smile))))))))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka