Dodaj do ulubionych

pytanie do kokons

08.09.05, 14:06
Domyslam sie za szpital o ktorym mowisz jest prywatny wiec mam pytanko ile
kosztuje w nim porod?
Obserwuj wątek
    • kokons Re: pytanie do kokons 08.09.05, 14:21
      Pytasz o szpital Ujastek - nie nie jest prywatny!) Porody sa refundowane z NFZ
      i nawet zz jest teraz bezplatne. Dzialajaca przy nim przychodnia ginekologiczna
      jest platna ale nie musisz do niej chodzic na wizyty, zeby rodzic w tym
      szpitalu. Znam osoby ktore przyszly tam z ulicy i byly b. dobrze traktowane,bo
      to normalny szpital!
      Pozdrawiam
      • ania.j1 Re: pytanie do kokons 08.09.05, 14:24
        dzieki wielkie jestem w 14tyg i jeszcze nie mam wybranego szpitala.Nie mam
        pojecia ktory wybrac.
        • kokons Re: pytanie do kokons 08.09.05, 14:27
          A skad masz ginekologa - pracuje w jakims szpitalu. MOzesz jego zapytac o
          opinie. MOzesz tez biegac na dni otwarte do roznych szpitali i sama wyrobic
          sobie zdanie. Mozesz pytac na forum. Mozesz przegladnac forum szpitale tam jest
          sporo nawet skrajnych opini.
          Ja wybralam Ujastek po roznych analizach...
          Pozdrawiam
      • aleksaa1 Re: pytanie do kokons 08.09.05, 17:26
        Tak , normalny... ale czemu wypisuja po jednej dobie do domu? I nierzadko
        dzieci z żóltaczka? ...To chyba nie jest normalne.
        • kokons Re: pytanie do kokons 08.09.05, 17:44
          Nie wiem skad masz takie informacje bo nawet w regulasminie ich niema. Z
          siedmiu znajomych par ktore tam rodzily nikogo nie wypuscili wczesniej niz po
          min. dwoch dniach podobnie jak moja kuzynke z Siemiradzkiego tez - rodzila w
          sobote od 9 a w poniedzialek o 13 byla w domku. A ty ile bylas w szpitalu?
          • aleksaa1 Re: pytanie do kokons 08.09.05, 17:49
            Siedem dni - nie chcieli mnie wypuścić bo robili mojej córce dokładne badania(
            miala tachykardie itp) . Mają tam tendencję do przetrzymywania pacjentek jesli
            sa jakieś, choćby drobne watpliwosci co do stanu zdrowia matki lub dziecka.
            Na forum szpitale dziewczyny o tym pisały( o wypisywaniu dzieci z żółtaczką) -
            poszukaj.
            • ania.j1 Re: pytanie do kokons 08.09.05, 17:58
              aleksaa1 napisała:

> Siedem dni - nie chcieli mnie wypuścić bo robili mojej córce dokładne badania
              (
              > miala tachykardie itp) . Mają tam tendencję do przetrzymywania pacjentek
              jesli
              > sa jakieś, choćby drobne watpliwosci co do stanu zdrowia matki lub dziecka.
              > Na forum szpitale dziewczyny o tym pisały( o wypisywaniu dzieci z żółtaczką) -
              > poszukaj.

czesc aleksaa1
              mam do Ciebie pytanie gdzie Ty rodzilas??i co sadzisz o tym szpitalu??
              • kokons Re: pytanie do kokons 08.09.05, 18:18
                aleksandra rodzila w Siemiradzkim - podsylam ci jej wypowiedz:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=28766224&a=28769503
              • aleksaa1 Re: pytanie do kokons 08.09.05, 18:27
                Rodziłam na Siemiradzkiego i jestem bardzo zadowolona. Pisałam kilka razy już
                na ten temat. Poszukaj w wyszukiwarce tu i na forum "szpitale".
                Swietna opieka i fachowi lekarze. Opieka pediatrów i neonatologiczna swietna(
                obchód learzy i pediatrów dwa razy dziennie) . Wszystkie wątpliwości co do
                opieki, karmienia piersią i zdrowia dziecka sa szybko rozwiewane przez miłe
                połozne i fajne lekarki- pediatrow. Jedzenie b. dobre, zzo za darmo i nie
                odradzają go, ba- nawet polecają i proponują. Dyrektor szpitala - A. Marcinek
                jest bodajze najlepszym ginekologiem w Krakowie- wzywają go nawet do
                skomplikowanych zabiegów do innych szpitali ( niekonieczne do porodów, często
                też operuje) On podejmuje decyzje o wypisie pacjentek i nigdy się z tym nie
                spieszy , co przypisuję za plus szpitala(byłam zadowolona z tygodniowego pobytu
                bo czułam się tam bezpiecznie ). Duzo by opowiadac... Polecam Siemiradzkiego z
                czystym sumieniem.I nie trzeba mieć lekarza tam pracujacego - traktują rownie
                dobrze pacjentki z "ulicy" jak te ze swoimi lekarzami.
                Jeden minus - Dowiedziałam się ,ze zgineły im drzwi od łazienki wink))))))))
                To duży problemwink)))))))))))))
                Pozdr
            • kokons Re: pytanie do kokons 08.09.05, 18:16
              No to ci wspolczuje 7 dni, no ale mysle ze wszystko OK.
              Tak czytalam na forum o zoltaczce w tym i innych szpitalach i o innych rzeczach
              tez i mam nadzieje i prosze Boga zeby mnie to ominelo. Nikt z moich znajomych
              nie mial przykrego doswiadczenia z dzieckiem po porodzie w Ujastku wiec mnie to
              troche uspokoja...
              Zobaczymy jak bedzie... oby dobrze.
              Pozdrawiam
              • aleksaa1 Re: pytanie do kokons 08.09.05, 18:31
                Ale ja się cieszyłam ,ze byłam tam 7 dni - zżyłam się z tym szpitalem i czułam
                się prawie jak w domu. Leżałam tam wczesniej na patologii i poznałam wszystko
                od "podszewki" więc czułam się dobrze. Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka