natalia100 11.09.05, 20:44 miałam byc chrzstna pierwszego dziecka mojego brata ale jego żona ma jakis przesad i mowi"ze jest jej przykro ale w cizy nie moge byc chrzes...."ja rodze w kwietniu ona teraz w pazdzierniku..co o tym sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alexsc Re: czy mozna byc chrzestna w ciąży.. 11.09.05, 20:56 Z jednej strony dziecku się nie odmawia... a z drugiej nie odbiera sie swojemu dziecku mamy. Bez sensu to troche bo to oczywiście nic innego jak przesądy. Decyzja nalezy do Was Odpowiedz Link Zgłoś
bafilek Re: czy mozna byc chrzestna w ciąży.. 11.09.05, 21:31 Rok temu w sierpniu byłam w ciąży i trzymałam dziecko do chrztu. Nie wierzę w przesądy!! Odpowiedz Link Zgłoś
anulaaa Re: czy mozna byc chrzestna w ciąży.. 11.09.05, 21:38 jezuu-skonczcie z tymi zabobonami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
monika.g13 Re: czy mozna byc chrzestna w ciąży.. 13.09.05, 19:35 Jest taki przesad,ze jak sie podaje do chrztu inne dziecko to wlasne mozna stracic. Ja raczej przesadna nie jestem. Kupuje powoli ubranka i drobiazgi chociaz to 14 tydz. Odpowiedz Link Zgłoś
adzia18 Re: czy mozna byc chrzestna w ciąży.. 11.09.05, 21:50 Urodziłam dziecko w sierpniu a chrzest będzie w październiku.Moja siostra jest w ciąży-termin na luty i nie bedzie chrzestną tylko jej maż.Od zawsze pamiętam , że przed tym ostrzegano.Jest to z pewnością wielki zabobon,ale...... Odpowiedz Link Zgłoś
kaluma1 Re: czy mozna byc chrzestna w ciąży.. 11.09.05, 21:54 To po co idziecie do kościoła? O ile mi wiadomo tam się w zabobony nie wierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
medicatrix Re: czy mozna byc chrzestna w ciąży.. 11.09.05, 22:23 nie wiedziałaś że najbardziej przesadne sa biegajace do koscioła dewotki katolicy są najbardziej przesadni-taka juz ich hipokryzja Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: czy mozna byc chrzestna w ciąży.. 11.09.05, 22:24 medicatrix napisała: > nie wiedziałaś że najbardziej przesadne sa biegajace do koscioła dewotki > katolicy są najbardziej przesadni-taka juz ich hipokryzja wypraszam sobie. glupota i braki w wyksztalceniu to nie kwestia wiary Odpowiedz Link Zgłoś
medicatrix Re: czy mozna byc chrzestna w ciąży.. 11.09.05, 22:44 no ale jak to wytłumaczysz jak sondazowo tak jest? normalny katolik nie wiezry w przesady tylko w Boga, a wlasnie najwiecej przesadnych jest wsrod katolikow nie wiem skad to sie bierze ale taka jest prawda a szkoda... za to nie widziałam żadnego przesadnego ateisty Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: czy mozna byc chrzestna w ciąży.. 11.09.05, 22:48 sondae.... wierzysz w nie? dla mnie ktos kto tak uogolnia...w ogole ktos strasznie uogolniajacy jest hmmm no ograniczony, madra osoba wie, ze generalizowac nie btrzeba, bo sie krzywdzi innych i im wieksza generalizacja tym dalej sie jest od prawdy. a ja nie dziele ludzi na ateistow, katolikow, prawoslwanych itd... jesli juz musze ludzi posegregowac to wybiore kryterium: dobroci/zla, glupoty/madrosci itd.... a wiara? prywatna sprawa kazdego czlowieka. nie mi osadzac w co kto wierzy, a tym bardziej na podstawie tego w jakiego boga wierzy snuc wnioski na temat inteliogencji... Odpowiedz Link Zgłoś
medicatrix PIMPEK 12.09.05, 19:49 a ja dziele na ludzi czytajacych ze zrozumieniem i nie: dla mnie to jest sprawdzian inteligencji: czy ja gdzies napisałam, że katolicy są głupi?????? odwołałam się do sondaży, nie do własnej opinii-więc nie wytykaj mi ograniczenia, bo nawet mnie nie znasz i własnie Twoj sposób myslenia jest krzywdzący, przyganiał kocioł garnkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
awojno Re: czy mozna byc chrzestna w ciąży.. 11.09.05, 22:09 po co w ogóle chrzest skoro wierzycie w zabobony?Nie rozumiem tego, czy kobieta będąca w ciąży jest mniej człowiekiem?????Czy jest mniej wiarygodną dla kościoła?????Może od razu zawieśmy ciężarnym dzwoneczek u szyi i zabrońmy wejścia do kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: czy mozna byc chrzestna w ciąży.. 11.09.05, 22:12 Że bratowa cie nie lubi, wolałaby kogoś innego na chrzestną i wykręca się przesądem. Nikt normalny w to nie wierzy, tym bardziej, że to grzech. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: czy mozna byc chrzestna w ciąży.. 11.09.05, 22:13 natalia100 napisała: > miałam byc chrzstna pierwszego dziecka mojego brata ale jego żona ma jakis > przesad i mowi"ze jest jej przykro ale w cizy nie moge byc chrzes...."ja rodze > w kwietniu ona teraz w pazdzierniku..co o tym sadzicie? olej ciemna babe. kondolencje dla brata..... Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: czy mozna byc chrzestna w ciąży.. 12.09.05, 07:17 wierzyc sie nie chce, ze ludzie naprawde potrafia wyskoczyc z takim tekstem... Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaskow Re: czy mozna byc chrzestna w ciąży.. 12.09.05, 19:31 daj spokój z tymi zabobonami, podawałam do chrztu mojego bratanka, gdy sama byłam w 3 miesiącu ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
ania278 Re: czy mozna byc chrzestna w ciąży.. 12.09.05, 19:57 trzymalam dziecko do chrztu na poczatku sierpnia a tydzien po tym dowiedzialam sie ze jestem w ciazy nie wierze w zabobony,skad wy to bierzecie??? Odpowiedz Link Zgłoś