Dodaj do ulubionych

Gorące noce i poty-koszmar

12.09.05, 10:28
Witam mamuśki poruszam ten temat bo już niewyrabiam......Wrzesień anomalny
gorączki a tu noce takie ciepłe.Normalnie spać nie moge,prawie nogo śpie.Musze
mieć otworzone okno bo inaczej bym padła,mój to krzyczy na mnie że zachoruje
przezemnie,przez te wietrzenie,jemu zimno mi gorąco.Mało tego cała się kleje
od potu ale tylko w nocy,w dzień normalnie funkcjonuje.Mam juz dosyć takich
napadów goraca praktycznie nie śpie w nocy,bo rzucam się z boku na bok sapiąc
beeee.Czy wam też jest tak gorąco,rozumiem,że kobiety w ciąży maja podwyższoną
temperature ale ja już wysiadam smile
lilypie.com
Obserwuj wątek
    • asiaromik Re: Gorące noce i poty-koszmar 12.09.05, 10:39
      Witaj!
      Ja jestem w ostatnim tygodniu ciąży i od tygodnia dodatkowo jestem
      przeziębiona sad Od piątku biorę antybiotyk i niby mi się poprawiło, ale mi
      gorąco straszliwie. Rano budzę się mokra (przykrywam się i jeszcze okna zamykam
      dodatkowo). Teraz to już nie wiem czy choroba wcale nie ustępuje czy to
      poprostu kwestia temperatry wokół (ja temperatury nie mam). Jestem załamanasad
      • pimpusia77 Re: Gorące noce i poty-koszmar 12.09.05, 10:47
        Mnie nie jest gorąco. Wręcz przeciwnie! Mój mąż paraduje na wieczornym spacerze w krótkim rękawku,
        a ja w swetrze!
        Ale nie mogę spać z innego powodu- ból!!!!!! Przerwaźliwie bolą mnie kości. Miednica, uda, nogi.
        Drętwieją mi łydki, dostaję bardzo bolesnych skurczy łydek. Rano czuję sie jakby mnie ktoś kijem
        poobijał!
    • mala.ela Re: Gorące noce i poty-koszmar 12.09.05, 10:45
      witaj w klubie

od początku ciaży w zasadzie śpimy przy otwartych w całym mieszkaniu oknach
      (zeby był ruch powietrza). Mąż spi w ciepłej piżamie, przykryty kołdrą po sam
      nos a ja śpię nago albo w kusej piżamce pod cieniutką kołderką a i tak mi
      gorąco. Tyle że mi jest gorąco cały czas - ostatnio graliśmy w karty: maż w
      dresie i polarze, ja w staniku i majtkach i przy otwartym oknie a i tak się
      pociłam. Dobrze ze to lato było jakie było i niech te słońce juz sie straci!!!
      • kriepka Re: Gorące noce i poty-koszmar 12.09.05, 11:00
        no to mam niestety podobnie. w dzien w miare ok, ale w nocy to ze mnie goraca
        kobitka! budze sie z niezle mokra koszulka i przewracam tez kolkanascie razy w
        nocy z boku na bok.
        a z ciekawostek, to zawsze czytalam ze powinno sie spac na lewym boku, co tez
        czynilam. ale na usg (u takiego speca nie tylko od usg ciazy), bo dokladnym
        obejrzeniu dzidziusia, obejrzal moje nerki i stwierdzil ze mam jakies 'złogi' w
        lewej nerce (nie wiem czy dobrze to zapamietalam) i ze powinnam spac wlasnie na
        prawym boku. hmmm. wiec sie gibam jak mi wygodnie smile
    • novanka Re: Gorące noce i poty-koszmar 12.09.05, 11:01
      Mi tez jest strasznie gorąco w nocy i nie śpię. Cierpię prawdziwe katusze - jak
      już uda mi się zasnąć to i tak budze się koło 3, 4 w nocy i nie mogę spać!
      Serce mi wali, mokra jestem calutka, złości mnie to okrutnie! W dodatku mój mąz
      trochę pochrapuje, co zwykle mi specjalnie nie przeszkadzało, bo spałam snem
      kamiennym, a teraz doprowadza mnie do szału i wywołuje u mnie napady agresji.
      Do tego stopnia, że dzisiaj biedaczek został brutalnie sponiewierany, chociaż
      wcale nie chrapał, a tylko głośno oddychał. smile Wyniosłam się do drugiego
      pokoju. Dobrze, że jestem na zwolnieniu, to przynajmniej, jak juz zasnę do śpię
      do oporu, ale jak wrócę niebawem do pracy, to będę chyba cały czas
      nieprzytomna.
      A wcześniej miałam taki mocny i spokojny sen ....
    • aniarad1 Re: Gorące noce i poty-koszmar 12.09.05, 11:02
      tez to mam, pocę się nocą jak mysz sad
    • kotka.szrotka Re: Gorące noce i poty-koszmar 12.09.05, 11:04
      Gorąco, ale bez potów i całodobowo. Mało nie zeszłam. Jak dla mnie koszmar.
      Dyszę jak ryba, nie mogę złapać powietrza. Podnoszę rączki do góry żeby
      poluźnić ściśniętą klatkę piersiową. Ale w nocy nawet nie gorąco jest problemem
      tylko tak jak u Pimpusi - BÓL kości. Budzi mnie brak oddechu, zgaga albo
      koszmarna potrzeba siusiu albo wbijające się w piersi żebra, nie mogę wstać z
      pleców, jedynie z prawego boku i trzeba się przekulać, żebera się wbijają,
      potem na brzegu łóżka trzeba się podeprzeć i odbić i auuuu nadgarstki bolą,
      pierwszy krok, noga w pachwinie jakby zwichnięta, kulejąc zgarbiona docieram do
      łazienki i gdy naciskam klamkę to nie mogę zgiąć palców a jeden jest wybity. Na
      kiebelku znowu dźgnięcie w klatkę a potem jest już z górki. I tak w najlepszym
      przypadku trzy razy. Jedyne co dobre to to, że w większości te zesztywnienia
      się po paru ruchach rozchodzą, czasem mijają jedne ale niestety pojawiają się
      nowe (dzisiaj doszły mi łokcie). Nie wiem co z tymi stawami ale nie wyrabiam
      już.
      A upały chyba powoli się kończą, już nie może być gorzej. Potów nie
      zazdroszczę, takie chorobowe uczucie, ale z przeciągami uważaj, jak leżałam w
      szpitalu parę dni we wczesnej ciąży to leżałam z paniami takimi pod koniec i je
      rozsadzało z gorąca w nocy mimo nagłego ochłodzenia a ja pod dwoma kocami no i
      cała mokra, w tych przeciągach (bo ciagle podłączano je pod ktg) koszmarnie się
      przeziębiłam.
    • majan2 Re: Gorące noce i poty-koszmar 12.09.05, 11:44
      Budze sie w mokrej od potu koszuli, w dzien przebieram sie przynjamniej 2 razy.
      Nie jest to b przyjemne, ale to chyba hormonki? No, ale chyba koncza sie te
      upaly. pierwszy raz w zyciu czekam na jesiensmile
      • martyskaa Re: Gorące noce i poty-koszmar 12.09.05, 11:47
        witajcie. jestem w 23tc i po prostu czasami sie czuję jakbym jakąś menopauzę
        przechodziła. Ciągle mi duszno, mam uderzenia gorąca itd. Mąż śpi przykryty po
        same uszy a ja jestem cała spocona jak jakiś szczurekwink) pozdrawiam
        • j1978 Re: Gorące noce i poty-koszmar 12.09.05, 11:55
          No to fajnie że problem nie dotyczy tylko mniewink W nocy się pocę, przewalam z
          boku na bok i stękam. Rano wstaję jak potłuczona, a nadgarstki to mnie okrutnie
          bolą.No, ale jeszcze troszkę - jesteśmy w 35 tygodniu więc mam nadzieję, że
          synek da mi z dwa tygodnie wcześniej spokójsmile)))))) Muszę zatem przeczekać te
          wszystkie dolegliwości do końca września, a potem będę już odliczaćsmile No, ale
          cóż - NIKT NIE MÓWIŁ ŻE BĘDZIE RÓŻOWO, nie? Więc, głowy do góry i pogłaszczmy
          się po brzuszkachsmile))
    • muchomorek23 Re: Gorące noce i poty-koszmar 12.09.05, 12:18
      uff a już myślaąłm, żę coś ze mną nie tak! też jestem cała mokra i to
      całodobowo. Już nie mam po prostu do tego siły! ani w co się ubrać. jak leżę
      przykryta to za gorąco, jak się odkruję to znowu zimno. No ale mam nadzieję, że
      to nie będzie trwało wieczność.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka